Ποιες Ουδέτερες Αποχρώσεις Ταιριάζουν σε Κάθε Σπίτι!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Ποιες Ουδέτερες Αποχρώσεις Ταιριάζουν σε Κάθε Σπίτι!

Τα ουδέτερα χρώματα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στoυς τοίχους του σπιτιού. Διακρίνονται για την δυνατότητά τους να συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα και αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά των άλλων χρωμάτων που «συνοδεύουν».

Τα γκρι, τα άσπρα και άλλες απαλές αποχρώσεις είναι η ιδανική επιλογή για χρώματα βάσης και έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά. Ουδέτερο δεν σημαίνει απλώς άσπρο, γκρι ή καφέ. Στα πλαίσια της διακόσμησης, ουδέτερο είναι το ελαφρύ προς μέτριο χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα έχουν διαφορετική χρωματική βάση, όπως π.χ. γκρι, μπλε, κίτρινο, καφέ και πράσινο. Έτσι, λοιπόν, τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να είναι ψυχρά (πχ μπλε ή πράσινη απόχρωση) ή θερμά (καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις). Άρα η πρώτη επιλογή είναι να αποφασίσετε αν θέλετε ένα ψυχρό ή ένα θερμό ουδέτερο χρώμα.

Θερμά ουδέτερα χρώματα Τα παραδοσιακά θερμά χρώματα περιλαμβάνουν τα κόκκινα, τα ροζ, τα πορτοκαλί ή τα θερμά κίτρινα. Αν ψάχνετε, λοιπόν, μια ουδέτερη απόχρωση με μια ζεστή αίσθηση, η βάση του ροζ ή του κίτρινου είναι ιδανική. Τα θερμά χρώματα είναι ιδανικά σχεδόν για όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για ένα μικρό χώρο χωρίς πολύ φως, είτε για έναν μεγάλο και φωτεινό χώρο. Αν ο χώρος σας βλέπει βόρεια (δηλαδή έχει ψυχρότερο φως) τότε ένα θερμό ουδέτερο χρώμα μπορεί να του προσθέσει βάθος. Αν από την άλλη, το δωμάτιό σας κοιτάζει νότια, τα θερμά χρώματα θα εντείνουν την αίσθηση του φωτός.

Ψυχρά ουδέτερα χρώματα Οι ψυχρές αποχρώσεις είναι αυτές που έχουν ως βάση το μπλε/πράσινο η το μαύρο/γκρι, και συνδυάζονται αρμονικά με μοντέρνα ή κλασικά ύφη διακόσμησης. Αν θέλετε μια ατμόσφαιρα στέρεη και μίνιμαλ, τα ψυχρά χρώματα είναι ιδανικά για εσάς. Προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά και κάνουν τον χώρο να φαίνεται εκλεπτυσμένος και αριστοκρατικός.

Κλασικό άσπρο και «σπασμένα» άσπρα Το άσπρο και οι αποχρώσεις του θα παραμένουν πάντα κλασικά χρώματα και σπάνια θα σας απογοητεύσουν. Είναι χρώματα εύκολα και ξεκούραστα, αφήνουν το φως να εισέλθει στον χώρο και να δώσει τις τυχαίες αποχρώσεις του και κάνουν ένα δωμάτιο να λάμπει κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Είναι μια all time classic επιλογή, προτιμήστε την αν ο χώρος σας έχει πολύ φυσικό φως αν θέλετε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και φωτεινή.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε πατήστε εδώ για να δείτε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Καλύτερα Χρώματα για την Κουζίνα σας είναι Αυτά!

.

Αυτά είναι τα χρώματα που πρέπει να βάλετε φέτος στους τοίχους της κουζίνας σας.

5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Βάψετε το Σπίτι σας

.

Εκτός από χρωματικά πειράματα που έχετε συνηθίσει να κάνετε στα μαλλιά σας ξεκινήστε τα πειράματα και στον προσωπικό σας χώρο!

Δώστε Στιλ στο Σπίτι σας με Αυτές τις Αποχρώσεις!

.

Αυτές είναι οι καλύτερες αποχρώσεις για το σπίτι σας αυτή τη σεζόν.

Βάλτε τα Χρώματα του Φθινοπωρινού Ουρανού στο Σπίτι σας!

.

Αυτά είναι τα δύο χρώματα της διακόσμησης που θα εμπνευστούμε από τον καιρό αυτή τη σεζόν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αξιοποιήσετε Διακοσμητικά Ένα Χρώμα που Δεν Μπορείτε να Αλλάξετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Τρόποι για να Κάνετε το Γκρι το πιο Χαρούμενο Χρώμα