Δύο Χρώματα στον Τοίχο: Πώς να τα Εφαρμόσετε Σωστά!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Δύο Χρώματα στον Τοίχο: Πώς να τα Εφαρμόσετε Σωστά!

Η διχρωμία σε έναν τοίχο έχει μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον και μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως έναν χώρο.  Αν σκέφτεστε να το τολμήσετε εδώ θα βρείτε την ακριβή διαδικασία για να βάψετε μόνοι σας τους τοίχους σας, όπως και πολλές ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Η μέθοδος Για να βάψετε τους τοίχους σας σε δύο χρώματα θα χρειαστείτε ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες (θα τις βρείτε σε χρωματοπωλεία) οι οποίες θα χωρίσουν τον τοίχο σας στα σημεία που θέλετε χωρίς λάθη. Κολλήστε την ταινία οριζόντια, κατακόρυφα ή και διαγώνια στο σημείο που θέλετε να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα. Βάψτε πρώτα το τμήμα του τοίχου με την πιο ανοιχτόχρωμη μπογιά και όταν στεγνώσει ξεκολλήστε την ταινία. Κολλήστε νέα ταινία εκεί ακριβώς που τελειώνει η ανοιχτόχρωμη μπογιά και βάψτε τον υπόλοιπο τοίχο με την άλλη απόχρωση. Για να προστατέψετε το πάτωμα και τα έπιπλά σας όση ώρα βάφετε, μπορείτε να τα καλύψετε με μεμβράνες πολυαιθυλενίου που σταθεροποιούνται με αυτοκόλλητη ταινία και μπορείτε επίσης να βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Ένας Ιδιαίτερος Συνδυασμός Χρωμάτων που θα σας Ξετρελάνει!

Με την ειδική αυτοκόλλητη ταινία μπορείτε να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα ομοιόμορφα.

Με την ειδική αυτοκόλλητη ταινία μπορείτε να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα ομοιόμορφα σαν επαγγελματίας.

Λίγο κάτω από το ταβάνι Επιλέξετε να διαχωρίσετε τα χρώματα του τοίχου σας αρκετά ψηλά προς το ταβάνι. Με αυτό το «κόλπο» το δωμάτιό σας θα δείχνει ψηλότερο. Προτιμήστε μια πιο έντονη απόχρωση για το κάτω μέρος και μια πιο παλ για το πάνω. Για να δείχνει ο χώρος σας ακόμα πιο ψηλός μπορείτε να βάψετε το ταβάνι στην ίδια αποχρωση με το πάνω μέρος του τοίχου.

Κάντε το χώρισμα των δύο αποχρώσεων ψηλά στον τοίχο σας για να δείξει το δωμάτιο πιο ψηλό.

Κάντε το χώρισμα των δύο αποχρώσεων ψηλά στον τοίχο σας για να δείξει το δωμάτιο πιο ψηλό.

Ανομοιόμορφο βάψιμο Σε αυτόν τον τύπο βαψίματος δεν θα χρειαστείτε αυτοκόλλητη ταινία για να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα ομοιόμορφα. Βάψτε πρώτα τον τοίχο σας λευκό και στη συνέχεια βάψτε το κάτω μέρος σε μια πιο έντονη απόχρωση κάνοντας ανομοιόμορφες πινελιές στο τελείωμα.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στο Βάψιμο των Τοίχων

Το ανομοιόμορφο χώρισμα είναι επίσης must.

Το ανομοιόμορφο "χώρισμα" είναι επίσης must.

Αυτό το στιλ δίνει boho διάθεση στο χώρο σας γι'αυτό αν το υιοθετήσετε μπορείτε να διακοσμήσετε σε ανάλογο στιλ και το υπόλοιπο δωμάτιο (boho είναι η διακόσμηση που αποτελείται από έντονα χρώματα, χρήση διαφορετικών υλικών, χειροποίητων αντικειμένων, έθνικ-ανατολίτικων στοιχείων).

Αυτό το στιλ βαψίματος ταιριάζει και στην boho διακόσμηση.

Αυτό το στιλ βαψίματος ταιριάζει και στην boho διακόσμηση.

Διακόσμηση τοίχου Στη διχρωμία του τοίχου σας μπορείτε να διακοσμήσετε με δύο τρόπους. Αν επιλέξετε να βάλετε τη διακόσμηση στο παιχνίδι της διχρωμίας, θα πρέπει να βάψετε τα διακοσμητικά σας αντίστοιχα σε δύο χρώματα και να τα κρεμάσετε στο σωστό ύψος για να ταιριάζουν στη διχρωμία του τοίχου σας.

Αυτές Είναι οι πιο Στιλάτες Αποχρώσεις για τους Τοίχους του Σπιτιού σας

Διακοσμήστε τον τοίχο σας με έργα τέχνης στα χρώματα του τοίχου σας ή σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις.

Διακοσμήστε τον τοίχο σας με έργα τέχνης στα χρώματα του τοίχου ή σε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις.

Μαύρο-άσπρο Η ασπρόμαυρη διχρωμία ταιριάζει πολύ σε δωμάτια όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Οι ασπρόμαυροι τοίχοι δείχνουν το χώρο πιο σοφιστικέ και δίνουν εύκολα στιλ και άποψη. Προτιμήστε να βάψετε το κάτω μέρος με μαύρο και το πάνω με λευκό για να δείξει το δωμάτιο πιο ψηλό. Διακοσμήστε τον υπόλοιπο χώρο με ανοιχτόχρωμο ξύλο και μια ακόμα απόχρωση (πιο έντονη) της επιλογής σας για να δείξει ο χώρος πιο ζωντανός.

Αν βάψετε τους τοίχους σε λευκό-μαύρο θα πρέπει αν διακοσμήσετε με μια ανοιχτή απόχρωση για αν μην χαθεί η διακόσμησή σας μέσα στη μαυρίλα του τοίχου.

Αν βάψετε τους τοίχους σε λευκό-μαύρο θα πρέπει να διακοσμήσετε με μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση για αν μην χαθεί η διακόσμησή σας μέσα στη μαυρίλα του τοίχου.

Βάψτε έναν μόνο τοίχο Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε διχρωμία σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου. Αγοράστε λίγη μπογιά ώστε να βάψετε ίσα-ίσα έναν τοίχο. Έτσι ο χώρος σας θα δείχνει ακόμα πιο στιλάτος καθώς δεν θα υπάρχει η απόλυτη ομοιομορφία σε όλο το δωμάτιο.

Παστέλ στο Υπνοδωμάτιο: Πώς να Διακοσμήσετε με τις πιο Ωραίες Αποχρώσεις!

Μπορείτε φυσικά να βάψετε μόνο τον έναν τοίχο με διπλή απόχρωση.

Μπορείτε φυσικά να βάψετε μόνο τον έναν τοίχο με δύο χρώματα.

Βάλτε ράφια Αφού βάψετε σε δύο αποχρώσεις τον τοίχο σας, μπορείτε να προσθέσετε στο πάνω μέρος ράφια. Βάψτε τα ράφια σας στην απόχρωση που βάψατε το κάτω μέρος του τοίχου για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Μια ωραία ιδέα διακόσμησης είναι να βάλετε τα ράφια σας ακριβώς στο χώρισμα των δύο χρωμάτων και να τα βάψετε στην απόχρωση του κάτω τμήματος του τοίχου.

Μια ωραία ιδέα διακόσμησης είναι να βάλετε τα ράφια σας ακριβώς στο χώρισμα των δύο χρωμάτων και να τα βάψετε στην απόχρωση του κάτω τμήματος του τοίχου.

Ύψος τραπεζιού Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξετε ποιο ύψος είναι το κατάλληλο για να γίνει ο διαχωρισμός των δύο χρωμάτων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πάρετε ως μέτρο ύψους το τραπέζι σας. Βάψτε ως το ύψος του τραπεζιού με τη μια απόχρωση και από εκεί και πάνω με την άλλη. Το πού θα ξεκινάει και πού θα τελειώνει το κάθε χρώμα είναι δική σας επιλογή.

Ένας Εκπληκτικός Συνδυασμός Χρωμάτων για Κάθε Δωμάτιο!

Αν δεν ξέρετε σε τι ύψος να διαχωρίσετε τα δύο χρώματα πάρτε μια ιδέα από τα χρώματα που υπάρχουν τριγύρω στον χώρο σας.

Το πού θα ξεκινάει και πού θα τελειώνει το κάθε χρώμα είναι δική σας επιλογή.

Βάψτε κατακόρυφα Μια ακόμα όμορφη ιδέα για να βάψετε τους τοίχους σας σε δύο αποχρώσεις, είναι να κάνετε τη διχρωμία κατακόρυφα. Βάψτε, λοιπόν, το μισό μέρος ενός τοίχου (από πάνω μέχρι κάτω) με το ένα χρώμα και το άλλο μισό με τη δεύτερη απόχρωση. Χρησιμοποιήστε έργα τέχνης που συνδυάζουν τις δύο αποχρώσεις για να ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα ή διακοσμήστε τελείως διαφορετικά την κάθε πλευρά.

Αν δεν σας αρέσει ο οριζόντιος διαχωρισμός των χρωμάτων μπορείτε να επιλέξετε τον κατακόρυφο.

Αν δεν σας αρέσει ο οριζόντιος διαχωρισμός των χρωμάτων μπορείτε να επιλέξετε τον κατακόρυφο.

Παρόμοιες αποχρώσεις Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε να βάψετε τους τοίχους σας με τελείως διαφορετικές αποχρώσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε δύο παρόμοια χρώματα. Επιλέξτε δύο παλ αποχρώσεις ή δύο πιο σκούρες αποχρώσεις που έχουν διαφορά μεταξύ τους 1 με 2 τόνους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να διακοσμήσετε τον χώρο σας και το αποτέλεσμα θα δείχνει λίγο πιο φυσικό.

Έτσι είναι η Διακόσμηση με τα πιο Ερωτικά Χρώματα!

Επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις για ένα πιο γλυκό και φυσικό αποτέλεσμα.

Επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις για ένα πιο γλυκό και φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας Εκπληκτικός Συνδυασμός Χρωμάτων για Κάθε Δωμάτιο!

.

Δείτε υπέροχες ιδέες για αν διακοσμήσετε το σπίτι σας με γκρι και κίτρινο.

Αυτή Είναι η πιο Έξυπνη Ιδέα για να Δείξει το Σπίτι σας πιο Μοντέρνο

.

Υπέροχες ιδέες για να υιοθετήσετε το color blocking trend στους τοίχους του σπιτιού σας.

7 Υπέροχες Ιδέες για να Διακοσμήσετε τον Τοίχο Πίσω από τον Καναπέ

.

Υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ.

Σικ Διακόσμηση στο Υπνοδωμάτιο: Μεταμόρφωση Τώρα!

.

Κάντε το υπνοδωμάτιό σας το πιο στιλάτο δωμάτιο του σπιτιού. Δείτε πώς...

5 Χρώματα Που Θα Κάνουν το Υπνοδωμάτιό σας το Πιο Χαλαρό Μέρος στον Κόσμο!

.

Ξεχωριστές αποχρώσεις και υπέροχα παστέλ χρώματα φέρνουν μια αίσθηση γαλήνης στα υπνοδωμάτιό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό είναι το Χρώμα που Δεν θα Βαρεθείτε Ποτέ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Έξυπνα Tips για να Επιλέξετε το Ιδανικό Χρώμα για τους Τοίχους