5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Βάψετε το Σπίτι σας

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

5 Πράγματα που Πρέπει να Ξέρετε πριν Βάψετε το Σπίτι σας

Αν σας αρέσει το χρώμα και μέχρι τώρα το είχατε περιορίσει μόνο στην εμφάνισή σας δεν έχετε παρά να το μεταφέρετε και στο σπίτι σας! Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Όπως σας είναι ήδη γνωστό ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε αν ένα χρώμα σας ταιριάζει είναι να το δοκιμάσετε! Πριν, όμως, πάρετε μπογιές και πινέλα θα ήταν σωστό να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές μας.

Αν είστε πρωτάρηδες με τα χρώματα και λίγο σας φοβίζουν απλά επιλέξτε ένα μικρό χώρο στο σπίτι σας για να πειραματιστείτε. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι η είσοδος του σπιτιού, ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείτε ως γραφείο η ακόμα και ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Αποφύγετε μεγάλους και «πολυσύχναστους» χώρους καθώς η αλλαγή ενδέχεται να είναι μεγάλη και ξαφνική κάτι το οποίο μπορεί να μην σας αρέσει μιας και είστε σε πειραματικό στάδιο. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν προτιμότερο να κάνετε ένα σωστό σχεδιασμό και ένα πλάνο για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε αλλά και για το πώς θα κινηθείτε.

Το λευκό μεγαλώνει τον χώρο Μια κλασική και σίγουρα όμορφη επιλογή είναι το λευκό. Βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο. Όπως κάθε χρώμα έτσι και το λευκό έχει αποχρώσεις και δεν είναι όλες επιθυμητές. Επιλέξτε αυτές που αφήνουν μια υπόνοια μπλε και κυρίως ψυχρών χρωμάτων σε αντίθεση με τις ζεστές αποχρώσεις του λευκού που δεν είναι και τόσο αρεστές.

Το λευκό βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο.

Το λευκό βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο.

Ταιριάξτε τα χρώματα μεταξύ τους Αν θέλετε να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων δεν έχετε παρά να επιλέξετε κοντινές αποχρώσεις που σίγουρα θα ταιριάζουν ιδανικά και αποτελούν μια πιο ασφαλής επιλογή. Ωστόσο για εσάς που σας αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις μπορείτε να παίξετε χρωματικά όσο δεν φαντάζεστε! Ακόμα και οι έντονες αποχρώσεις βάσει πάντα του «Χρωματικού Κύκλου» συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους. (Ο χρωματικός κύκλος αποτυπώνει τη θεωρία των χρωμάτων και αποτελεί ένα βοήθημα για την κατανόηση και την εφαρμογή της. Πάνω στον χρωματικό κύκλο αποτυπώνονται όλα τα χρώματα όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του λευκού φωτός).

Ο χρωματικός κύκλος μας βοηθά να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε καλύτερα τα ψυχρά από τα θερμά χρώματα.

Ο χρωματικός κύκλος μας βοηθά να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε καλύτερα τα ψυχρά από τα θερμά χρώματα.

Σύμφωνα με τη θεωρία του χρωματικού κύκλου τα χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους ως συνδυασμοί λέγονται συμπληρωματικά και βρίσκονται το ένα δίπλα από το άλλο στον κύκλο. Για παράδειγμα, το μπλε και το πράσινο ή το πορτοκαλί και το κίτρινο πάντα λειτουργούν ιδανικά όταν συνδυαστούν.

Μη διστάσετε να συνδυάσετε έντονα χρώματα μεταξύ τους

Μη διστάσετε να συνδυάσετε έντονα χρώματα μεταξύ τους.

Δείτε επίσης:

Κάθε απόχρωση έχει τη δική της προσωπικότητα Τα χρώματα δεν είναι μεγέθη για να μπορούν να ταιριάζουν όλα σε όλους! Τα χρώματα έχουν πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί κάποιοι να ταυτίζονται με κάποιες ενώ για κάποιους άλλους να είναι παντελώς αδιάφορες. Για παράδειγμα, το κόκκινο δίνει ένταση, πάθος και αδρεναλίνη ενώ το μπλε προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. Σίγουρα σε κάποιους αρέσει το κόκκινο ενώ κάποιοι άλλοι τρελαίνονται για το μπλε. Τι γίνεται, όμως, όταν αρχίζει το «πάντρεμα» των αποχρώσεων; E, εκεί αρχίζει και το μεγάλο πάρτι των χρωμάτων! Το μπλε του κοβαλτίου, μια απόχρωση σπάνια αλλά εξαιρετικά σικάτη, είναι απόρροια μπλε και κόκκινου, προσφέρει ηρεμία και ένταση ταυτόχρονα και ίσως αν το επιλέξετε να μαρτυρά πολλά για το χαρακτήρα σας! Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κάνετε την απαιτούμενη έρευνα πριν τα πινέλα σας πάρουν φωτιά!

Το μπλε του κοβαλτίου, μια απόχρωση σπάνια αλλά εξαιρετικά σικάτη, είναι απόρροια μπλε και κόκκινου.

Το μπλε του κοβαλτίου, μια απόχρωση σπάνια αλλά εξαιρετικά σικάτη, είναι απόρροια μπλε και κόκκινου.

Βάλτε έντονο χρώμα στο μπάνιο σας Αν θέλετε να κάνετε μια πιο εκκεντρική αλλαγή σπίτι σας το μπάνιο είναι το ιδανικότερο μέρος για να την τολμήσετε! Το να βάψετε το μπάνιο σας αποτελεί το κύριο συστατικό για την ριζική ανανέωσή του πόσο μάλλον όταν η επιλογή του χρώματος είναι πέραν της πεπατημένης. Μια αξιοπρόσεκτη αλλαγή θα ήταν να επιλέξετε έναν έντονο χρωματισμό αν όχι σε όλο το χώρο, τουλάχιστον στον κεντρικό τοίχο συνήθως αυτόν που είναι απέναντι από την πόρτα εισόδου.
Εκτός από το βάψιμο εναλλακτική επιλογή είναι η ταπετσαρία. Τα μοτίβα και οι χρωματισμοί χιλιάδες, ανάλογα με το στιλ που εσείς θέλετε να δώσετε.

Ένα έντονο χρώμα στο μπάνιο σας, όπως το κόκκινο, θα δώσει την ανανέωση που τόσο πολύ θέλετε.

Ένα έντονο χρώμα στο μπάνιο σας, όπως το κόκκινο, θα δώσει την ανανέωση που τόσο πολύ θέλετε.

Tips:

Επιλέξτε μια έντονη απόχρωση και βάψτε δοκιμαστικά μέρος του τοίχου και όχι ολόκληρη την επιφάνεια. Σκοπός να δείτε, με το φυσικό φως της ημέρας αλλά και με τη βοήθεια του ηλεκτρικού φωτός τη νύχτα, πως «συμπεριφέρεται» το χρώμα και ποιες είναι οι χρωματικές του διακυμάνσεις. Έτσι αν όλα βαίνουν καλώς συνεχίζετε το βάψιμο του υπόλοιπου χώρου.

Για το μπάνιο αλλά και για την κουζίνα σας είναι καλό να χρησιμοποιήσετε χρώματα που αντέχουν στην υγρασία και στο πλύσιμο,  δεν αναπτύσσουν μούχλα και δεν κατακρατούν τους ρύπους.

Χρωματίστε διαχρονικά το σπίτι σας Αν δεν είστε και πολύ των αλλαγών μπορείτε να δώσετε τους χρωματισμούς αυτούς που θα σας απαλλάξουν από τις συνεχείς αλλαγές. Πάντα ένα κλασικό και διαχρονικό σπίτι κερδίζει στα σημεία. Αυτό που θα πρέπει να λάβετε καλά στα υπόψιν σας είναι πως σε κάθε κατοικία θα πρέπει να υπάρχει μια χρωματική αρμονία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το ίδιο ισχύει και για το δωμάτιο σας. Η χρωματική αρμονία μπορεί να έρθει τόσο από τις αποχρώσεις των τοίχων όσο και από τα αντικείμενα που θα απαρτίζουν τον χώρο. Αν λάβετε όλα αυτά υπόψιν σας τότε οι χρωματικές επιλογές του σπιτιού σας θα είναι πάντα διαχρονικές χωρίς να επιδέχονται συχνές αλλαγές. Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε βάση είναι οι αρχιτεκτονικές, θα λέγαμε, συνήθειες της περιοχής που βρίσκεται το οίκημα. Για παράδειγμα, αν το περιβάλλον είναι αστικό, νησιώτικο ή οποιασδήποτε άλλης αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας θα είναι προτιμότερο και το σπίτι σας να είναι εφάμιλλο των υπολοίπων ενώ παράλληλα να διατηρεί το δικό του χαρακτήρα.

Το σπίτι σας θα πρέπει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και να αποτελεί κομμάτι του, διατηρώντας πάντα το χαρακτήρα του.

Το σπίτι σας θα πρέπει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και να αποτελεί κομμάτι του, διατηρώντας πάντα το χαρακτήρα του.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Χρώματα και 2 Tips Που θα Μεγαλώσουν τη Μικρή Κουζίνα σας!

.

Κι όμως: η κουζίνα σας δε χρειάζεται να είναι λευκή για να δείχνει πιο μεγάλη κι άνετη.

9 Τρόποι να Ομορφύνετε την Είσοδο του Σπιτιού σας σε 1 ώρα

.

Με λίγα χρήματα και σε λίγα λεπτά θα έχετε αλλάξει εντελώς την είσοδο του σπιτιού σας.

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!

.

Το πιο φρέσκο χρώμα θέλει αυτό το καλοκαίρι να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

10+ Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση του Σπιτιού σας με τις πιο Μικρές Αλλαγές!

.

Μεταμορφώστε το σπίτι σας με τους πιο οικονομικούς και πρωτότυπους τρόπους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χρώματα
Τα Ωραιότερα Χρώματα που Μπορείτε να Βάλετε στην Κουζίνα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού να Μεταμορφώνεται με Αυτή την Αλλαγή στο Πάτωμα!