Χρώματα που μας… ζεσταίνουν

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ


 

Η ηλιακή μπογιά, δηλαδή ένα χρώμα που παράγει ενέργεια με τον ήλιο, είναι πραγματικότητα και τη δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Notre Dame.

Η συγκεκριμένη λοιπόν μπογιά αποτελείται από κβαντικές τελείες διοξειδίου με επικάλυψη θειούχου καδμίου ή σεληνιούχου καδμίου διαλυμένα σε νερό και αλκοόλη. Μόλις το χρώμα τοποθετηθεί επάνω σε ένα αγώγιμο υλικό και εκτεθεί στο φως παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το προϊόν μπορεί να βελτιωθεί με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ωστόσο μπορεί να παραχθεί μαζικά, με καλές ιδιότητες και σε πολύ προσιτή τιμή.

Το μείγμα της δημιουργήθηκε με τη χρήση ημιαγώγιμων νανοσωματιδίων από τους εφευρέτες του Κέντρου Νάνο-Επιστημών και Τεχνολογίας του Notre Dame. «Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση, κατά τη μετατροπή, που έχουμε φτάσει είναι 1%, η οποία είναι αρκετά μικρότερη από τις συνηθισμένες αποδόσεις 10-15% των εμπορικών ηλιακών κυψελών πυριτίου», εξηγεί. Ωστόσο θεωρείται ότι εφόσον η αποδοτικότητα του υλικού βελτιωθεί κι άλλο στο μέλλον, η «πάστα» θα μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός κτιρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψάχνετε Χρώμα για να Βάψετε την Κουζίνα; Αυτά Είναι τα 5 Καλύτερα!

.

Δείτε τα χρώματα που επιλέγουν πάντα οι διακοσμητές για τις κουζίνες.

Ποιο Είναι το πιο Αμφιλεγόμενο Χρώμα για το Παιδικό Δωμάτιο;

.

Αυτό είναι το πιο αμφιλεγόμενο χρώμα για το παιδικό δωμάτιο. Εσείς θα το τολμήσετε;

Αυτή η Αλλαγή θα Φέρει τα Πάνω Κάτω στο Σπίτι σας και θα σας Κοστίσει Μόνο 15 Ευρώ

.

Πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε εύκολα το χώρο σας; Με μπογιά μαυροπίνακα φυσικά!

Αυτή Είναι η Εκπληκτική Μπογιά που Αλλάζει Χρώμα στους Τοίχους με το Πάτημα ενός Κουμπιού

.

Η μπογιά που αλλάζει χρώματα είναι εδώ! Όχι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και ανάλογα με τη μόδα, τη διάθεση και την ψυχολογία σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η επιστροφή του λευκού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα χρώματα και η επίδρασή τους