Ένας Ειδικός Μιλάει για το 1ο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Βάψετε Οτιδήποτε

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ένας Ειδικός Μιλάει για το 1ο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Βάψετε Οτιδήποτε

Ο Chip Gains είναι ένας επιτυχημένος κατασκευαστής που σε συνεργασία με τη σύζυγό του, έχουν ανακαινίσει πάρα πολλά σπίτια. Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ξέρει πολύ καλά πώς πρέπει να βάφονται.

Η συμβουλή του προς τον καθένα που ξεκινάει να βάψει είναι η εξής: Πάντα χρησιμοποιείτε αστάρι! Το αστάρι είναι σαν να βάζετε τα θεμέλια για οποιοδήποτε project. Ακόμα και αν χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος, αξίζει.

Ξεχάστε τους Λερωμένους Τοίχους μια για Πάντα

«Πολλοί πιστεύουν πως το αστάρι δεν είναι απαραίτητο και πως απλά θα χάσουν περισσότερο χρόνο, οπότε το προσπερνάνε. Αυτό είναι τεράστιο λάθος». Λέει ο Chip. «Αν θέλετε να το κάνετε σωστά, το αστάρι είναι απαραίτητο. Δεν καλύπτει απλώς σημάδια που δεν τα βλέπετε, αλλά σας βοηθάει να είστε σίγουροι πως βάλατε τη σωστή βάση».

Με το αστάρι, το ίδιο το χρώμα θα είναι πιο ακριβές, θα εφαρμόζει καλύτερα και θα κρατήσει περισσότερο. Και όχι μόνο στους τοίχους σας! Τα έπιπλα και τα ντουλάπια της κουζίνας βάφονται επίσης καλύτερα και είναι πιο ανθεκτικά όταν χρησιμοποιείτε αστάρι. Ειδικά αν η αλλαγή του χρώματος είναι μεγάλη.

Με το αστάρι, το ίδιο το χρώμα θα είναι πιο ακριβές, θα εφαρμόζει καλύτερα και θα κρατήσει περισσότερο.

Βάψιμο Σπιτιού: Γίνετε Επαγγελματίες με 8 Tips!

Για να δώσει έμφαση στη συμβουλή του, ο Chip μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία: Όταν παντρεύτηκαν με τη σύζυγό του, Joanna, είχε αγοράσει ένα παλιό σπίτι για να μετακομίσουν μετά το γάμο τους, το οποίο θα το ανακαίνιζαν. Όταν γύρισαν από το μήνα του μέλιτος, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απρόσμενη (έως και ντροπιαστική) κατάσταση. Οι τοίχοι ήταν λερωμένοι και με λεκέδες, το ρεύμα είχε κοπεί και το φαγητό σάπιζε στο ψυγείο. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου ρομαντικό.

Νιώθετε Μελαγχολικοί ή Χαρούμενοι στο Σπίτι σας; 7 Χρώματα Τοίχου και πώς Επηρεάζουν τη Διάθεσή σας

Απογοητευμένος, αλλά χωρίς να τα παρατήσει, ξεκίνησε να καθαρίζει το σπίτι. Αφού έπλυνε τους τοίχους, έβαλε αστάρι για να κρύψει τους λεκέδες και να καλύψει τις άσχημες μυρωδιές. Από εκείνο το σημείο και πέρα, οι δυο τους διάλεξαν ένα όμορφο χρώμα για τους τοίχους και ανακαίνισαν τα πατώματα. Με άλλα λόγια, μετατρέψανε το παλιό και βρώμικο σπίτι σε έναν πανέμορφο χώρο στο οποίο θα ζούσαν από εδώ και πέρα. Μέχρι σήμερα, ο Chip πιστεύει πως το αστάρι ήταν το θεμέλιο αυτής της μεταμόρφωσης: «Τίποτα δεν βοηθάει περισσότερο σε μια ανακαίνιση, από ένα φρέσκο χέρι αστάρι!».

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλύψτε Ρωγμές και Μούχλα στο Σπίτι σας με Αυτόν τον Απλό Τρόπο

.

Σκοπός είναι να διαλέξετε αυτήν την τεχνοτροπία γιατί οπτικά θα μοιάζει με τη ζημιά που έχει υποστεί ο τοίχος σας.

Υπνοδωμάτιο: 8 Υπέροχες Ιδέες για να το Βάψετε

.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί για να βάλετε χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας.

Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

.

Από τον Σπύρο Σούλη
Αυτά είναι τα χρώματα που επιλέγω για να κρατάω μακριά από το σπίτι μου τα καυσαέρια!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά τα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να τα Βάψετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πινελιές χρώματος
7 Αποδεδειγμένα Πετυχημένοι Τρόποι για να Βάλετε Πινελιές Χρώματος στον Χώρο σας
More in ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΧΡΩΜΑ
Αυτά τα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να τα Βάψετε

Η πιο εύκολη κίνηση ανανέωσης είναι να βάψετε τους τοίχους. Δείτε και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να βάψετε στο...

Close