Ενεργειακά Τζάκια - Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε Γι'αυτά

Κατηγορίες: ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ενεργειακά Τζάκια - Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε Γι'αυτά

Τα ενεργειακά τζάκια εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων στα σπίτια που τα διαθέτουν. Δώστε και αυτόν τον χειμώνα ζεστασιά στην οικία σας, αρκεί να επενδύσετε σε ένα ενεργειακό τζάκι.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν δυο τύποι ενεργειακών τζακιών. Η κλειστού τύπου αερόθερμη ενεργειακή  εστία και η εστία καλοριφέρ. Πως όμως θα τις ξεχωρίσουμε;

Η κλειστού τύπου εστία παρέχει απόδοση 70% και άνω, ενώ συνδυάζετε με ρυθμιζόμενη καύση. Η κλειστού τύπου εστία δίνει την δυνατότητα παραγωγής ζεστού αέρα. Ορισμένες μάλιστα εστίες οι οποίες δεν διαθέτουν αερόθερμο, είναι πολύ πιο ισχυρές, με την απόδοση τους να αγγίζει τα 35 KW.

Αξίζει να αναφερθεί πως ενεργειακά τζάκια χαρακτηρίζουμε τα τζάκια αυτά που παράγουν θερμό αέρα, τον οποίον μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να ζεστάνουμε την οικία μας.

Οι εστίες που διαθέτουν ενσωματωμένο βεντιλατέρ στο κάτω μέρος δεν είναι κατάλληλες για θέρμανση σε όλο το σπίτι, καθώς μπορούν να λάβουν αεραγωγό μόλις 6 μέτρα. Για να θερμανθεί όλη η οικία, θα πρέπει να εγκατασταθεί ειδικό βεντιλατέρ, μετά την τοποθέτηση της εστίας. Κατά αυτόν τον τρόπο ο αέρας διοχετεύεται σε όλους τους χώρους της οικίας και μάλιστα αθόρυβα.

Όσον αφορά την ενεργειακή εστία - καλοριφέρ, αντί να θερμαίνεται αέρας, θερμαίνεται νερό, το οποίο χρησιμοποιείται στον θερμοσίφωνα αλλά και για θέρμανση μέσω των υπαρχόντων σωμάτων του καλοριφέρ. Η εστία καλοριφέρ ουσιαστικά αποτελεί έναν λέβητα με ξύλα, και όχι με πετρέλαιο.

Εάν θέλουμε να θερμάνουμε όλη την οικία μας κάνοντας χρήση του ενεργειακού τζακιού, τότε θα πρέπει να στραφούμε στα υδραυλικά ενεργειακά τζάκια. Τα τζάκια αυτά διοχετεύουν την θέρμανση από την καύση του ξύλου, στο δίκτυο θέρμανσης της οικίας. Το boiler το οποίο έχει ενσωματωθεί, μεταφέρει ζεστό νερό σε όλα τα σώματα καλοριφέρ. Η καύση στο συγκεκριμένο ενεργειακό τζάκι πραγματοποιείται χωρίς απώλειες.

Δώστε και αυτόν τον χειμώνα ζεστασιά στην οικία σας επενδύοντας σε ένα ενεργειακό τζάκι.

Πόσο κοστίζει όμως ένα ενεργειακό τζάκι;

Πολλοί είναι οι παράγοντες αυτοί που θα κρίνουν το κόστος αγοράς ενός ενεργειακού τζακιού. Η διακόσμηση, τα υλικά και η συσκευή καύσης, παίζουν σημαντικό ρόλο.

Οι τιμές των ενεργειακών τζακιών αερόθερμης λειτουργίας κυμαίνονται στα 2000 με 3000 Ευρώ, ενώ εάν θέλετε να μετατρέψετε το παραδοσιακό σας τζάκι σε ενεργειακό, τότε το κόστος κυμαίνεται από 1500 έως 2000 Ευρώ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός αερόθερμου τζακιού;

Τα πλεονεκτήματα του αερόθερμου τζακιού μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την απόφαση του υποψήφιου αγοραστή.

  1. Ο εξωτερικός αέρας αναπληρώνει και αυτόν που χρειαζόμαστε εμείς μέσα στην οικία, αλλά και αυτόν που χρειάζεται το τζάκι για την καύση. Ο αερισμός του χώρου είναι συνεχής και μάλιστα χωρίς να πρέπει να έχουμε κάποιο ανοιχτό παράθυρο.
  2. Παρέχεται θέρμανση σε όλα τα δωμάτια της οικίας με ομοιόμορφο τρόπο.
  3. Η παρουσία πόρτας στον χώρο όπου βρίσκεται η εστία, αυξάνει την απόδοση έως και 86%. Επίσης χρειάζονται λιγότερα ξύλα για την καύση.
  4. Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα ειδικό βεντιλατέρ, το οποίο θα μεταφέρει την θερμότητα σε όλα τα δωμάτια της οικίας, ενώ βοηθά στο να θερμανθούν οι χώροι ακόμα πιο γρήγορα.

Mάθετε τα πάντα για τα καλύτερα ενεργειακά τζάκια της αγοράς μπαίνοντας στο lithodomin.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Σημείο που Βρίσκεται Πάνω από το Τζάκι

.

Ιδέες για να δημιουργήσετε το πιο όμορφα διακοσμημένο πεζούλι πάνω από το τζάκι σας.

Πώς να Εκμεταλλευτείτε το Τζάκι σας για την Παραγωγή της Μέγιστης Θερμότητας

.

Έτσι θα κάνετε το τζάκι σας να σας ζεσταίνει όσο γίνεται περισσότερο.

Αυτή Είναι η Σωστή Θέση για την Τηλεόραση στο Καθιστικό σας

.

Διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να βάλετε την τηλεόραση στο σωστό σημείο του καθιστικού.

Τα πιο Έξυπνα και Οικονομικά Tips για να Κρατήσετε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

.

Βγάλτε το κρύο από το σπίτι σας με τους πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε κασκόλ με τη βοήθεια ενός απλού κουτιού από χαρτομάντηλλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να τι Πρέπει να Κάνετε για να Πληρώνετε Λιγότερα για Θέρμανση Αυτόν τον Χειμώνα