Όλα Όσα Πρέπει να Προβλέψετε Πριν Επιλέξετε Χρώμα για το Χαλί σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Όλα Όσα Πρέπει να Προβλέψετε Πριν Επιλέξετε Χρώμα για το Χαλί σας

Η επιλογή χαλιού είναι μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε όταν διακοσμείτε το σπίτι σας καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείτε: το στιλ, τα μοτίβα, η ποιότητα και φυσικά… το χρώμα.

Η επιλογή του χρώματος θέλει αρκετή σκέψη γιατί αφενός είναι δύσκολο να το κάνετε εικόνα πριν το βάλετε στο σαλόνι σας και αφετέρου συμβάλει σημαντικά στη συνολικότερη εικόνα του χώρου. Αν, λοιπόν, δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να σκεφτείτε πριν την επιλογή σας.

Ποιο χρώμα πρέπει να διαλέξετε πρώτο μεταξύ των τοίχων, του χαλιού και των επίπλων; Όταν ξεκινάτε να διακοσμείτε ένα καθιστικό από την αρχή αυτό που πρέπει να επιλέξετε πρώτο είναι το χρώμα του καναπέ. Ο λόγος είναι πως τα χρώματα των καναπέδων είναι συχνά πιο περιορισμένα σχετικά με τα χαλιά και τους τοίχους. Το πιθανότερο είναι να επιλέξετε τον καναπέ που σας αρέσει και αυτός να βγαίνει σε 3 ή 4 χρώματα. Αφού διαλέξετε τον καναπέ σας προχωρήστε στην επιλογή του χαλιού και αφήστε για το τέλος το χρώμα των τοίχων, καθώς οι επιλογές για χρώμα τοίχων είναι ουσιαστικά… άπειρες.

χαλί

Aυτό που πρέπει να επιλέξετε πρώτο είναι το χρώμα του καναπέ.

Χαλιά σε ουδέτερα χρώματα Υπάρχει λόγος που τα χαλιά σε ουδέτερα χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή. Γενικά τα χαλιά έχουν μεγάλη επίδραση στους χώρους και τα ουδέτερα χρώματα είναι μια ασφαλής επιλογή. Επίσης, η αντικατάσταση ενός χαλιού είναι ακριβή και αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το αλλάζετε κάθε λίγα χρόνια τότε καλύτερα να επιλέξετε ένα χαλί σε ουδέτερο χρώμα και να αφήσετε τα έντονα χρώματα για άλλα σημεία του χώρου: τους τοίχους, τα διακοσμητικά μαξιλάρια, φωτιστικά ή έργα τέχνης. Τα γκρι είναι στη μόδα και τα μπεζ ποτέ δεν κάνουν λάθος. Στοχεύστε στο να έχει το χαλί σας ιδιαίτερη υφή για να μην είναι βαρετό.

χαλί

Επιλέξτε ένα χαλί σε ουδέτερο χρώμα και να αφήσετε τα έντονα χρώματα για άλλα σημεία του χώρου.

Έτσι θα Διατηρήσετε τα Χαλιά σας Φρέσκα και Καθαρά

Χαλιά Berber Ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο χαλί σας προσωπικότητα είναι να επιλέξετε ένα χαλί με μικρά «στίγματα» αντί για ένα χαλί με ενιαίο χρώμα. Πρόκειται ουσιαστικά για χαλιά σε ουδέτερα χρώματα με μικρά στίγματα παντού σε κάποιο πιο σκούρο ουδέτερο. Το μοτίβο αυτό λέγεται berber και είναι ιδιαίτερα όμορφο. Εκτός από όμορφο, όμως, είναι και πολύ πρακτικό γιατί η συγκεκριμένη διχρωμία δεν αφήνει τη σκόνη μεταξύ των σκουπισμάτων να φανεί.

χαλί

Τα berber είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο χαλί σας προσωπικότητα.

Δώστε βάση στον τρόπο ζωής σας Αυτός είναι που καθορίσει τη χρήση του χαλιού. Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, για παράδειγμα, δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να πάρετε ένα λευκό χαλί. Έχετε κατά νου πως τα πολύ ανοιχτά και τα πολύ σκούρα χρώματα κάνουν τη σκόνη να φαίνεται πολύ περισσότερο. Μπορεί ένα σκούρο χαλί να είναι ιδανικό για να κρύβει τους λεκέδες, αλλά σίγουρα θα… αναδείξει τη σκόνη σας. Ένα χαλί που δεν είναι ούτε πολύ ανοιχτό αλλά ούτε και πολύ σκούρο είναι ιδανικό.

χαλί

Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να πάρετε ένα λευκό χαλί.

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

Διαλέξετε χρώμα μετά από σκέψη Προσπαθήστε να θυμάστε πως οι τάσεις αλλάζουν κάθε χρόνο και σιγουρευτείτε πως το χρώμα που σας αρέσει σήμερα θα παραμείνει αγαπητό και μετά από κάποια χρόνια. Όταν καταλήξετε σε κάποιες επιλογές χαλιού αρχίστε να ψάχνετε για δείγματα και είναι σίγουρο πως πολύ γρήγορα θα καταλήξετε στο χαλί που σας αρέσει και θα είναι ταυτόχρονα το ιδανικό για τον χώρο σας.

χαλί

Σιγουρευτείτε πως το χρώμα που σας αρέσει σήμερα θα παραμείνει αγαπητό και μετά από κάποια χρόνια.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε Μόνο 1 Φορά τον Χρόνο!

.

Αυτά τα πράγματα μπορείτε να τα καθαρίζετε κάθε 12 μήνες.

12 Πανέμορφα Σαλόνια που θα σας Δώσουν Ιδέες για το Δικό σας!

.

Πάρτε ιδέες από πανέμορφα σαλόνια για να φτιάξετε τη δική σας όαση ηρεμίας, δημιουργικότητας και ενέργειας.

Ποιο Είναι το Χρώμα που Χαρίζει Πολυτέλεια στο Σπίτι

.

Χρησιμοποιήστε αυτό το χρώμα και μετατρέψτε το σπίτι σας σε έναν κομψό, πολυτελή και αέρινο χώρο.

Αφαιρέστε Κάθε Σάλτσα από το Χαλί σας με Δύο Κινήσεις

.

Αν έσταξε σάλτσα στο χαλί ή τη μοκέτα σας, απλά ακολουθήστε τη συμβουλή μας και καθαρίσατε!

10+1 Τρόποι να Ανανεώσετε την κουζίνα σας με ένα…Χαλάκι

.

Με ένα χαλάκι μπορείτε να δώσετε άλλη γοητεία στην κουζίνα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα Πράγματα που οι Περισσότεροι Πετάνε ενώ ΔΕΝ Είναι Άχρηστα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπέροχα Διαχωριστικά για να Χωρίσετε στα 2 Έναν Χώρο!