Βοηθήστε το Παιδί σας να Γίνει σούπερ Οργανωμένο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Βοηθήστε το Παιδί σας να Γίνει σούπερ Οργανωμένο

Οι οργανωμένοι άνθρωποι δε γεννιούνται έτσι, γίνονται στην πορεία της ζωής τους. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους τρόπους για να μάθετε στο παιδί σας πώς να είναι οργανωτικό στη ζωή του καθώς και ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσει.

Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει το «σπίτι» του Αυτή η βασική αρχή οργάνωσης είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Πώς μπορούν να τακτοποιήσουν κάτι αν αυτό δεν έχει το δικό του «σπιτικό»; Αποφασίστε μαζί ότι όλες οι κούκλες θα πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος ενώ σε ένα άλλο μέρος θα πηγαίνουν τα παζλ και τα επιτραπέζια. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να γνωρίζει πως «εκεί» είναι η θέση των βιβλίων και όχι να του λέτε «Βάλ’το εκεί γιατί το λέω εγώ».

thehomeissue_organosi01

Βοηθήστε το παιδί σας να οργανωθεί και θα σας ευγνωμονεί για όλη του τη ζωή.

Δείξτε του πώς να τακτοποιεί τα παιχνίδια του Οι ειδικοί προτείνουν να βάζετε ετικέτες στο κάθε κουτί όπου θα περιέχονται παιχνίδια ή αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό να βάφετε με κάποιο χρώμα το κουτί έτσι ώστε το παιδί να γνωρίζει ότι στο ροζ κουτί, για παράδειγμα, βρίσκονται όλα τα αρκουδάκια.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού.

Μάθετέ του να φτιάχνει την τσάντα του Αν πηγαίνει σε πολλές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, κολύμβηση, στοίβο, χορό) καλό είναι να έχει μια διαφορετική τσάντα για καθεμιά από αυτές και να μην αδειάζει κάθε φορά την ίδια τσάντα. Το σίγουρο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει τη μπάλα. Πάρτε του μια τσάντα για κάθε δραστηριότητα και αφήστε το να τη φτιάχνει μόνο του. Μόνο έτσι θα μάθει να είναι οργανωτικό και υπεύθυνο.

Οργανώστε το έξυπνα Κάθε παιδί πρέπει να έχει δύο πράγματα: ένα «κουτί αναμνήσεων» και ένα «κουτί βραβείων». Στο «κουτί αναμνήσεων» θα μπορεί να βάζει κάρτες γενεθλίων, ζωγραφιές και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Το κουτί αυτό μπορεί να φυλάσσεται και κάτω από το κρεβάτι. Το «κουτί βραβείων» θα περιέχει όλα τα μετάλλια, τα αριστεία και άλλες τυχόν διακρίσεις του παιδιού σας. Μπορεί και αυτό το κουτί να φυλάσσεται κάτω από το κρεβάτι. Έχοντας τέτοιους είδους «έξυπνα» κουτάκια θα κάνετε πιο ενδιαφέρουσα την οργάνωση για το παιδί σας. 

Να είστε εσείς το σωστό μοντέλο Αφήστε τα παιδιά σας να σας παρατηρούν και να βλέπουν πώς τακτοποιείτε τα δικά σας αντικείμενα. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί να κάνει κάτι είναι να βλέπει πρώτα κάποιον άλλον να το κάνει.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.

Φτιάξτε ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο στη Σοφίτα

.

Δείτε πώς έφτιαξε την σοφίτα του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων για τα εγγόνια τους.

«Πού να Αποθηκεύσω τα Παιχνίδια σε Μικρό Παιδικό Δωμάτιο»;

.

«Έχουμε ένα σχεδόν τετράγωνο παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά με μία τεράστια ντουλάπα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον ένα τοίχο. Στον τοίχο απέναντι από την ντουλάπα έχει μια μεγάλη μπαλκονόπορτα... Αν τοποθετήσω τα κρεβάτια αντικριστά δεν έχω κάποιο χώρο για αποθήκευση παιχνιδιών... Πού να αποθηκεύσω τα παιχνίδια σε αυτό το μικρό παιδικό δωμάτιο»;

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

.

Δείτε ένα παιδικό κρεβάτι που διαβεβαιώνει τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν μπαμπούλες από κάτω του.

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Εύκολα και Γρήγορα τον πιο Τέλειο Πίνακα Σημειώσεων!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Προστατευτείτε από τους Κινδύνους του Σπιτιού