Μπαλκόνι: 7 Έξυπνες και Οικονομικές Ιδέες Διαχωριστικών για να Αποφεύγετε τους Γείτονες

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Μπαλκόνι: 7 Έξυπνες και Οικονομικές Ιδέες Διαχωριστικών για να Αποφεύγετε τους Γείτονες

Ναι, είναι καλοκαίρι και ναι, δεν μπορούμε να το περάσουμε ολόκληρο σε μια παραλία με θέα τη θάλασσα. Μπορούμε όμως να απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μας στιγμές στο μπαλκόνι και να μην γινόμαστε εμείς θέα για τους γείτονες. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 7 έξυπνες, κομψές και πάνω απ’ όλα οικονομικές ιδέες για να αποφεύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων κάθε φορά που βρίσκεστε στο μπαλκόνι σας. 

Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο, αυτή τη χρονική περίοδο, μπορείτε να βρείτε διάφορα υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε διαχωριστικά για το μπαλκόνι σας και εν προκειμένης για την προστασία της προσωπικής σας ζωής. Πέρα από αυτό όμως, χρησιμοποιώντας τα σωστά, θα προσθέσετε μια όμορφη και καλοκαιρινή διακοσμητική πινελιά στο μπαλκόνι σας.

Τα επίμαχα σημεία του μπαλκονιού είναι συνήθως τα πλαϊνά αυτών και εκεί θα εστιάσουμε στη συνέχεια.

Χρησιμοποιήστε παλιά παντζούρια (ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του μπαλκονιού σας) Θα βρείτε σε παλαιοπωλεία ή ακόμη και σε μάντρες με υλικά από παλιές οικοδομές. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ανάλογη με τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις του μπαλκονιού σας και στη συνέχεια αφού τα ενώσετε μεταξύ τους (σε οριζόντια θέση) με μεντεσέδες για ξύλινες επιφάνειες (θα βρείτε σε καταστήματα κιγκαλερίας) κρεμάστε τα από το ταβάνι. Κάντε το μπαλκόνι σας μέρος του σπιτιού σας και κρεμάστε μπροστά από τα παντζούρια μια κουρτίνα. Για το κρέμασμα αυτής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και οικονομικό κουρτινόξυλο (βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι) ή διαφορετικά μία μεταλλική ντίζα (θα βρείτε σε καταστήματα με εξοπλισμό για κουρτίνες). Με αυτή την κατασκευή όχι μόνο δεν θα σας «παίρνουν μάτι» τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά έχετε και το πιο στιλάτο μπαλκόνι.

Συμπληρώστε διακοσμητικά με φαναράκια, μαξιλάρες και μεταλλικά επιδαπέδια διακοσμητικά.

Συμπληρώστε διακοσμητικά φαναράκια, μαξιλάρες και μεταλλικά επιδαπέδια διακοσμητικά.

Συμβουλή Καλό θα είναι αφού κρεμάσετε την κατασκευή των παντζουριών από το ταβάνι σας να ενώσετε το κατώτερό τους μέρος με το κάγκελό σας έτσι ώστε να τα ασφαλίσετε και να μην υπάρξουν μελλοντικά προβλήματα ή τραυματισμοί σε ένα ενδεχόμενο αεράκι. Επίσης, κουρτίνες μπορείτε να περάσετε σε οποιαδήποτε πλευρά του μπαλκονιού σας ανεξάρτητα με το αν έχετε τέντες ή όχι. Αν έχετε τέντες μπορείτε να δείτε εδώ πώς θα τις διατηρήσετε πεντακάθαρες!

Μια σειρά από ρολό καλαμιών με σύρμα μπορεί επίσης να σας χαρίσει την ιδιωτικότητά σας. Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και έτοιμων διαστάσεων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υψώστε τα «τείχη» με τους γείτονες σταθεροποιώντας το ρολό των καλαμιών, σε όρθια θέση, με σύρμα ή τάι ραπ πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού.'

Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε από το Σπίτι

Μια λιτή διακόσμηση ανάλογου ύφους θα απογειώσει το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε καλάθια από ψάθα για τις γλάστρες των φυτών σας και κουρελούδες για το δάπεδο.

Μια λιτή διακόσμηση ανάλογου ύφους θα απογειώσει το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε καλάθια από ψάθα για τις γλάστρες των φυτών σας και κουρελούδες για το δάπεδο.

Σημείωση Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε ένα στόρι καλαμιών σε ρολό (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο) που μπορείτε απλά να το στερεώσετε στο ταβάνι του μπαλκονιού σας και να το ανεβάζετε ή να το κατεβάζετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Μικρό Μπαλκόνι: Πώς να το Μεγαλώσετε Οπτικά με 10 Έξυπνες Ιδέες

Τελάρα ξύλου Με το να βάλετε έτοιμα τελάρα ξύλου με οριζόντιες παράλληλες τάβλες πάνω στα κάγκελά σας θα χαίρεστε όχι μόνο την ιδιωτικότητά σας αλλά και μια νέα γωνιά χαλάρωσης. Θα χρειαστεί μονάχα να τα βιδώσετε πάνω στα κάγκελα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητά τους. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε εσωτερικά με αντίστοιχα ξύλινα παγκάκια και να φτιάξετε έτσι μια τραπεζαρία για το μπαλκόνι σας ακόμη κι αν είναι ιδιαίτερα μικρό (όσα υλικά αναφέρθηκαν θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο).

Μερικά μαξιλάρια για τα καθίσματα αλλά και για τη νοητή πλάτη τους θα ολοκληρώσουν την τραπεζαρία του μπαλκονιού σας.

Μερικά μαξιλάρια για τα καθίσματα αλλά και για τη νοητή πλάτη τους θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση της τραπεζαρίας του μπαλκονιού σας.

Ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών Τα ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών με διαγώνιες ενώσεις πωλούνται σε έτοιμες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και αποτελούν μια σωτήρια λύση για πολλά μπαλκόνια. Τα παίρνετε, τα βάζετε στο μπαλκόνι σας και αν δεν θέλετε να τα βιδώσετε στα κάγκελα απλώς τα σταθεροποιείτε με σύρμα ή τάι ραπ. Τα τελάρα αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορείτε επάνω τους να κρεμάσετε ζαρντινιέρες με διάφορα λουλούδια που αντέχουν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και γιατί όχι μερικά φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας.

Αν θέλετε να ενισχύσετε την προστασία σας από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων περάστε μέσα από τα ανοίγματα ύφασμα ή διαλέξτε καφασωτά με μάτι μικρότερο των 5x5 cm.

Αν θέλετε να ενισχύσετε την προστασία σας από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων περάστε μέσα από τα ανοίγματα ύφασμα ή διαλέξτε καφασωτά με μάτι μικρότερο των 5x5 cm.

Διάτρητα φύλλα αλουμινίου Μια εξίσου καλή επιλογή αλλά περισσότερο ακριβή, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είναι τα διάτρητα φύλλα αλουμινίου τα οποία μπορείτε να τα βάλετε σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε και όχι απαραίτητα μόνο στο μπαλκόνι. Ωστόσο, για το μπαλκόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή αφού πέρα από προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα θα χαρίζουν στο μπαλκόνι σας ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στιλ χωρίς περιττές υπερβολές.

Το παιχνίδισμα του φωτός από τα διάτρητα σημεία των φύλλων κατά τις πρωινές ώρες θα είναι ανεπανάληπτο.

Το παιχνίδισμα του φωτός από τα διάτρητα σημεία των φύλλων κατά τις πρωινές ώρες θα είναι ανεπανάληπτο.

Μεγάλος Οδηγός: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

Υφάσματα Τα κάγκελα του μπαλκονιού σας είτε μόνο της μπροστινής πλευράς είτε περιμετρικά ολόκληρου του μπαλκονιού μπορείτε να τα ντύσετε με υφάσματα ή ακόμη και με ψάθες θαλάσσης  που είναι και της εποχής τώρα! Επιλέξτε υφάσματα σε αποχρώσεις που παραπέμπουν στη φύση και τοποθετήστε μπροστά από αυτά λουλούδια με χρωματιστά άνθη. Φυσικά, αν τα έπιπλά σας είναι μπαμπού τότε μπορείτε να κάνετε έναν εκπληκτικό συνδυασμό και να φτιάξετε ένα μπαλκόνι όμοιο με κήπο.

Για να το επιτύχετε θα χρειαστεί να βάλετε συνθετικό τάπητα και πολλά – πολλά φυτά.

Για να το επιτύχετε θα χρειαστεί να βάλετε συνθετικό τάπητα και πολλά – πολλά φυτά.

Φυσικοί τρόποι Εδώ μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λόγο για φυσικούς τρόπους διαχωριστικών. Υπάρχουν διάφορα αναρριχητικά φυτά που μπορούν να σας προσφέρουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα και ταυτόχρονα φυσική ομορφιά που όμοιά της δεν υπάρχει. Το μόνο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν τα βάλετε τώρα θα καθυστερήσουν λιγάκι μέχρι να φτάσουν στα ύψη που θέλετε. Υπάρχει όμως ανταλλακτική αλλά δεν είναι φυσική. Οι συνθετικές φυλλωσιές μπορούν να σας προσφέρουν τέλεια κάλυψη σε μηδέν χρόνο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις στερεώσετε από το ταβάνι του μπαλκονιού σας και αντίστοιχα του δαπέδου σας, αφήνοντας ελαστικότητα εκατοστών στο προϊόν για να μπορεί να κινείται όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν έτσι ώστε να μην έχετε απώλειες.

Στην περίπτωση που επιλέξετε συνθετικό φύλλωμα μπορείτε να στερεώσετε τη μια του άκρη μέσα σε μακρόστενες γλάστρες διαστάσεων ίσων με του μήκους του μπαλκονιού σας.

Στην περίπτωση που επιλέξετε συνθετικό φύλλωμα μπορείτε να στερεώσετε τη μία τους άκρη μέσα σε μακρόστενες γλάστρες διαστάσεων ίσων με του μήκους του μπαλκονιού σας.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας με 10 Ευρώ τα πιο Όμορφα Ραφάκια για τη Βεράντα σας!

.

Φτιάξτε υπέροχα ραφάκια για το μπαλκόνι σας εύκολα και οικονομικά.

Δείτε τους πιο Όμορφους Τρόπους για να Διακοσμήσετε το Μικρό σας Μπαλκονάκι!

.

Αν έχετε μικρό μπαλκόνι τότε μια από αυτές τις προτάσεις είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Αλλάξτε τη Διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

.

Ανανεώστε τη βεράντα σας έξυπνα και οικονομικά με απλές κινήσεις.

9 Φυτά Που θα Αγαπήσετε Λόγω της Εντομοαπωθητικής τους Δράσης

.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πολλοί «απρόσκλητοι» επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους.

Κάγκελα Βεράντας: Έτσι θα τα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά

.

Καθαρίστε τα κάγκελα σας ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία βήμα-βήμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γεμίστε την Άδεια Βεράντα σας με Ελάχιστα Χρήματα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αλλάξτε Ολόκληρη την Εικόνα του Μπαλκονιού σας με 1 Κίνηση