3 Μύθοι για το Χρώμα που Επιτέλους Καταρρίπτονται!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

3 Μύθοι για το Χρώμα που Επιτέλους Καταρρίπτονται!

Τσεκάρετε τους τρεις διαδεδομένους μύθους που δεν πρέπει να πάρετε στα σοβαρά όταν επιλέγετε χρώμα για το σπίτι σας.

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το πράσινο δεν είναι χρώμα για την κουζίνα σας… ή ότι τα ουδέτερα χρώματα κάνουν την διακόσμηση πιο εύκολη υπόθεση. Είναι γεγονός ότι γύρω από το θέμα «χρώμα» κυκλοφορούν πολλοί μύθοι που καμιά φορά μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη ή απλά μας αποτρέπουν από το να τολμήσουμε κάτι νέο και διαφορετικό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια πίσω από τους τρεις πιο διαδεδομένους μύθους που σας φρενάρουν από το να βάλετε χρώμα στην καθημερινότητά σας!

Μύθος 1: Τα ουδέτερα χρώματα σας δίνουν μεγαλύτερη διακοσμητική ευελιξία
Η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων μπορεί να φαίνεται η εύκολη και πιο safe λύση, αλλά στη πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το ιβουάρ η το γκρι, αποτελεί… ζόρικη υπόθεση. Ο συγκεκριμένος μύθος, βέβαια, έχει ως βάση την ιδέα ότι τα ουδέτερα χρώματα, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, είναι πιο άτονα και, επομένως, ταιριάζουν με όλα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πίσω από κάθε ουδέτερο χρώμα κρύβονται πολλές, διαφορετικές τονικότητες και αποχρώσεις. Για παράδειγμα, το μπεζ που έχετε στον τοίχο σας μπορεί να περιέχει στη σύνθεσή του τόνους του πράσινου, του καφέ ακόμα και του ροζ! Με άλλα λόγια, οι αποχρώσεις των ουδέτερων χρωμάτων δεν είναι πολύ ξεκάθαρες, κι έτσι γίνεται δύσκολο να ξεχωρίσετε το μπεζ από το ιβουάρ ή το ανοιχτό γκρι από το λευκό του πάγου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Όλες οι παραπάνω αταίριαστες μεταξύ τους αποχρώσεις συχνά καταλήγουν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Επιμένετε ουδέτερα; Διαβάστε πώς θα διακοσμήσετε το σπίτι σας με βάση τα γήινα χρώματα χρώματα χωρίς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε βαρετή… ζώνη.

thehomeissue_mythoixroma001

Κοιτάξτε πόσο πιο ωραιός και διακοσμητικά ολοκληρωμένος φαίνεται ο χώρος με το πράσινο χρώμα συγκριτικά με το μονόχρωμο δωμάτιο δίπλα.

Μύθος 2: Η κουζίνα ή η τραπεζαρία δεν πρέπει ποτέ να είναι πράσινη
Αυτός ο μύθος έχει ξεκινήσει με την λογική ότι το πράσινο χρώμα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε εσάς ή τους καλεσμένους σας. Η αλήθεια, όμως, είναι το πράσινο αποτελεί ιδανική χρωματική επιλογή για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας. Το μυστικό για να καταρρίψετε στην πράξη αυτόν το μύθο είναι να διαλέξετε το σωστό πράσινο δίνοντας έμφαση στις τονικότητές του. Το πράσινο του φασκόμηλου ή της μέντας, για παράδειγμα, είναι πολύ καλές επιλογές για την κουζίνα ή την τραπεζαρία και, παράλληλα, αποτελούν ένα από τα πιο hot trend τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με αυτά τα χρώματα, οι ζωηρές αποχρώσεις του πράσινου, δηλαδή εκείνες που περιέχει κίτρινους τόνους, θα οδηγήσουν την κουζίνα και την τραπεζαρία σας σε σίγουρη διακοσμητική αποτυχία.

Κακή επιλογή; Ούτε καν! Το πράσινο της μέντας αποτελεί ένα από τα πιο hot χρωματικό trend για το 2015.

Κακή επιλογή; Ούτε καν! Το πράσινο της μέντας αποτελεί ένα από τα πιο hot χρωματικά trend της χρονιάς.

Μύθος 3: Για να πουλήσετε πιο εύκολα το σπίτι σας, πρέπει να βάψετε τους τοίχους λευκούς
Μπορεί η παραπάνω παραδοχή να ήταν καλή συμβουλή πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν ισχύει πλέον. Κι αυτό γιατί όλοι οι πιθανοί αγοραστές δίνουν έμφαση στο στιλ και το ύφος που αποπνέει ένα σπίτι ενώ θέλουν να φανταστούν πώς θα ήταν να ζουν σε αυτό. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε πιο θελκτικό το σπίτι σας στους πιθανούς αγοραστές και να βγάλετε σύντομα την ταμπέλα «Πωλείται», δεν έχετε παρά να φρεσκάρετε το χρώμα που ήδη έχετε επιλέξει για κάθε χώρο.

Δείτε εδώ τις διακοσμητικές τάσεις που θα αφήσουν το στίγμα τους στη διακόσμηση το 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας Κανόνας Διακόσμησης που Πρέπει να Ξέρετε!

.

Αυτός είναι ο κανόνας που διδάσκουν στις σχολές διακόσμησης. Εμείς σας δείχνουμε και πώς να τον σπάσετε.

Αυτό το Χρώμα Μπορεί να Κρύψει Κάθε Άσχημο Αντικείμενο

.

Βάψτε τα αντικείμενα που δεν θέλετε να φαίνονται με αυτό το χρώμα και θα τα "εξαφανίσετε" αμέσως.

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει να σας Πούμε τι Χαρακτήρας Είστε

.

Μάθετε τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή σας τα αγαπημένα σας χρώματα.

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

.

Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα.

Μην Βάψετε Ποτέ Έτσι τους Τοίχους σας! Τα 5 Μεγαλύτερα Λάθη Είναι Αυτά

.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν πολλοί όταν βάφουν το σπίτι τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποιο Είναι το πιο Αμφιλεγόμενο Χρώμα για το Παιδικό Δωμάτιο;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το πιο Έξυπνο Χρώμα της Χρονιάς