To… debate της διαρρύθμισης

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

To… debate της διαρρύθμισης

Όλοι έχουν μια άποψη για το πού και το πώς – ακόμα και τα ίδια τα έπιπλα. Πάρτε τη... διαρρύθμιση στα χέρια σας και μάθετε πώς να τα τοποθετείτε μέσα στο καθιστικό για να είναι όμορφο και λειτουργικό.

Διαγωνίως Σπάστε τις συνηθισμένες γεωμετρικές εκδοχές διαρρύθμισης (τετράγωνο, παραλληλόγραμμο, κύκλος). Με μια διαγώνια διάταξη μπορείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε ένα άνοιγμα που μοιάζει να σας καλωσορίζει σε ένα lounge χώρο για χαλάρωση κ.λπ. Με τον καναπέ και το coffee table δημιουργήστε τον βασικό κεντρικό άξονα και στη συνέχεια επεκτείνετε τη σύνθεση με τα υπόλοιπα καθίσματα προς την ίδια κατεύθυνση. Τέλος, για να ισορροπήσει το δωμάτιο, τοποθετήστε το χαλί  απέναντι από τον τοίχο του τζακιού.

Τα έπιπλα σε θέση διαχωριστικού Συνήθως σε αυτή την περίπτωση αξιοποιούμε την επίπλωση του σπιτιού για να διαχωρίσουμε χρήσεις: για παράδειγμα καθιστικό με τραπεζαρία, τραπεζαρία με κουζίνα, καθιστικό με γραφείο κ.λπ. Χρησιμοποιήστε τα μεγάλα κομμάτια για να ορίσετε τη δουλειά για την οποία προορίζεται κάθε δωμάτιο.Έτσι γυρίζοντας την πλάτη του καναπέ στην τραπεζαρία, κάνετε σαφές ότι η κουβέντα του καναπέ δεν μεταφέρεται στο τραπέζι…

Ο κύκλος με τις… καρέκλες Aν ο χώρος σας δεν είναι αρκετός για έναν καναπέ, μην προσπαθήσετε να τον χωρέσετε. Είναι κρίμα γιατί θα χαθεί όλος ο λειτουργικός χώρος που έχετε. Μια εκδοχή καθιστικού με τέσσερις άνετες πολυθρόνες είναι το ίδιο πρακτική και δεν «πνίγει» το δωμάτιο. Προτιμήστε έπιπλα με άνετους καθαρούς όγκους που θα διαμορφώνουν ένα ενιαίο σύνολο.
Tip: Μην σας ξεγελάσουν οι πολυθρόνες με τα φαρδιά μπράτσα, διότι θα κλείσουν τον χώρο και θα βρεθείτε ξανά σε δύσκολη θέση.

shut_homeissue_debatediakosmisi-2x

Face to face Κουβεντούλα και καφεδάκι δεν σημαίνει απαραίτητα χουχουλιάρικοι καναπέδες και μαξιλάρες. Εξελίξτε την ιδέα «της μαμάς» με τις δύο πολυθρόνες και το μίνι τραπεζάκι απομονωμένα σε μια γωνιά - όπως τότε που διευκόλυναν την κουβεντούλα με τη φίλη ή τη θεία. Οι καιροί έχουν βάλει το κουτσομπολιό δίπλα στην ατζέντα με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις: στο κέντρο της συζήτησης και του δωματίου. Φτιάξτε λοιπόν μια κεντρική σύνθεση συνδυάζοντας τέσσερις πολυθρόνες ή δύο πολυθρόνες με καναπέ ή ανάκλιντρο με πολυθρόνες κ.λπ. Ανάλογα δηλαδή τα κομμάτια που διαθέτετε.

Ενώστε τα σύνολα μεταξύ τους με ένα χαλί ΄Ενα χαλί μεγάλων διαστάσεων μπορεί να ενοποιήσει μια περιοχή με διαφορετικά καθίσματα που όμως εσείς θέλετε να τη χαρακτηρίζετε όλη ως καθιστικό. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ δύσκολο το χαλί να καταφέρει να καλύψει όλα μα όλα τα καθίσματα, προσέξετε λοιπόν πού και πώς θα τοποθετήσετε εκείνα που βρίσκονται πιο μακριά από τη σύνθεση.

Lounging… Μία από τις βασικότερες χρήσεις του καθιστικού είναι να βλέπετε τηλεόραση. Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, ένας καναπές προσφέρει άνεση, ευελιξία και αρκετά καθίσματα. Παίξτε με τις δυνατότητες που σας δίνουν σήμερα οι συνθέσεις των εταιρειών συνδυάζοντας κομμάτια του καναπέ με μπράτσα και κάποια χωρίς που εξελίσσονται σε ανάκλιντρο. Εναλλακτικά τοποθετήστε daybed ή ανάκλιντρο σε συνδυασμό με μια αναπαυτική αλλά με αέρινο σκελετό chaise lounge. Επιλέγετε τα βοηθητικά κομμάτια χωρίς πολύ βάρος, ώστε αν χρειαστεί να είναι εύκολο να μεταφερθούν.

Καναπές-γωνία Είναι η πιο φιλόξενη διαρρύθμιση για κουβέντα αρκετών ατόμων μαζί. Με την προσθήκη μια καρέκλας, ενός πουφ ή μαξιλαριών στην απέναντι πλευρά μοιάζει να φτιάχνετε ένα γκρουπ από ανθρώπους που μπορούν εύκολα να συζητούν όλοι μεταξύ τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στους Καναπέδες!

.

Αυτοί οι καναπέδες μας αρέσουν περισσότερο από τους απλούς γωνιακούς.

3 Τρόποι για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό

.

Ο τρόπος που θα τοποθετήσετε τα έπιπλα μπορεί να κάνει το καθιστικό σας είτε να δείχνει άνετο είτε να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Βρείτε ποια είναι η κατάλληλη διάταξη επίπλων για το δικό σας καθιστικό.

Πώς να Δημιουργήσετε τον Τέλειο Ενιαίο Χώρο στο Σπίτι σας

.

Ο ενιαίος χώρος προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα, μεγιστοποιεί το φως και τον χώρο αλλά σας κάνει και πιο κοινωνικούς.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

.

Διαβάστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τους χώρους σας και τις βασικές ανθρωπομετρικές διαστάσεις και κατευθύνσεις που θα πρέπει να τηρήσετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βασικές αρχές για το look του καθιστικού σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εντυπωσιακή διακόσμηση σε άσπρο και μαύρο