Τα 10 Κορυφαία Tips για τη Φροντίδα των Χαλιών

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Τα 10 Κορυφαία Tips για τη Φροντίδα των Χαλιών

Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που πρέπει σιγά σιγά να μαζέψετε τα χαλιά και να υποδεχθείτε το σπίτι σας για το καλοκαίρι (που στη χώρα μας είναι ήδη εδώ). Πριν τα μαζέψετε όμως θα πρέπει να ξέρετε όλα εκείνα τα tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα χαλιά σας σαν καινούρια ώστε να μην σας κουράσουν ακόμα περισσότερο όταν έρθει η ώρα του ετήσιου καθαρισμού.

Φροντίστε να σκουπίζετε τα πόδια σας πριν πατήσετε στο χαλί σας Βάλτε ένα πατάκι στην είσοδο του σπιτιού για να καθαρίζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε μέσα στο σπίτι. Θα χρειαστεί μόνο ένα λεπτό αλλά θα σας γλυτώσει ώρες από το καθάρισμα. Αν μπορείτε να βγάζετε και τα παπούτσια σας πριν πατήσετε στο χαλί σας ακόμα καλύτερα.

Σκουπίστε τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα Όσο και να προφυλάσσετε τα χαλιά σας από τη συσσώρευση σκόνης, αργά ή γρήγορα η σκόνη θα μαζευτεί. Γι'αυτό καλό είναι να τα καθαρίζετε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα με επιμονή και προς όλες τις κατευθύνσεις. Όσα χαλιά είναι εύκολο να σηκωθούν, σηκώστε τα για να καθαρίζετε τη σκόνη και από κάτω.

Το τακτικό σκούπισμα του χαλιού το συντηρεί πολύ πιο καθαρό μέχρι την ώρα του ετήσιου βαθύ καθαρισμού.

Το τακτικό σκούπισμα του χαλιού το συντηρεί πολύ πιο καθαρό μέχρι την ώρα του ετήσιου βαθύ καθαρισμού.

Προσέξτε όταν τρώτε κοντά στα χαλιά σας Οποιοσδήποτε λεκές ποτού ή φαγητού θέλει αμέσως καθάρισμα όταν πέσει στο χαλί σας. Αν δεν το κάνετε αμέσως τότε ο λεκές θα ποτίσει στο χαλί σας και μετά δύσκολα θα αφαιρεθεί. Γι'αυτό προσέξτε εξαρχής ώστε να μην χυθεί τίποτα που δεν πρέπει πάνω στο χαλί σας.

Αφαιρέστε όλους τους λεκέδες Αν σας πέσει κάποιο φαγώσιμο ή ποτό πάνω στο χαλί πάρτε αμέσως ένα πανάκι και ταμποναριστά σκουπίστε το χαλί ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και συνεχίζοντας ταμποναριστά βγάλτε λίγο λίγο τον λεκέ. Μην τρίβετε ποτέ το χαλί σας γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει τις ίνες του. Μόλις το χαλί στεγνώσει, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Καθαρίστε και αποθηκεύστε τα χαλιά σας μέχρι τον επόμενο χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο!

Ό,τι λεκές και αν σας πέσει πάνω στο χαλί σας πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως.

Ό,τι λεκές και αν σας πέσει πάνω στο χαλί σας πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως. Ο λεκές παγωτού συγκεκριμένα καθαρίζεται με διάλυμα απορρυπαντικού.

Προϊόντα καθαρισμού Χρησιμοποιήστε μόνο απορρυπαντικά που είναι κατάλληλα για χαλιά και συγκεκριμένα για το δικό σας τύπο χαλιού. Για παράδειγμα, τα μάλλινα χαλιά δεν πρέπει να πλένονται με αλκαλικά απορρυπαντικά.

DIY απορρυπαντικό χαλιού Αν τύχει να σας πέσει κάτι πάνω στο χαλί σας και δεν έχετε κάποιο απορρυπαντικό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Ανακατέψτε 1/4 κ.γ. υγρό πιάτων με 1 φλ. κρύο νερό. Χρησιμοποιώντας και πάλι ένα πανάκι καθαρίστε το χαλί σας ταμποναριστά. Προσοχή αν έχετε μάλλινα χαλιά γιατί συνήθως τα υγρά πιάτων είναι αλκαλικά.

Προσέξτε όταν τοποθετείτε έπιπλα πάνω στο χαλί σας Τα πολύ βαριά έπιπλα μπορούν να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα την υφή του χαλιού σας. Γι'αυτό χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά που μπαίνουν ανάμεσα στα έπιπλα και στο χαλί για να μειώνεται η πίεση που ασκείται λόγω βάρους. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα προστατευτικά σε καταστήματα με είδη σπιτιού και χαλιών.

Βάλτε ειδικά προστατευτικά ανάμεσα στο χαλί σας και στα έπιπλα.

Βάλτε ειδικά προστατευτικά ανάμεσα στο χαλί σας και στα έπιπλα.

Ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τα χαλιά σας Η συνεχής έκθεση του χαλιού σας στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του. Γι'αυτό φροντίστε να μην έχετε συνέχεια τις κουρτίνες ανοιχτές τις πολύ ηλιόλουστες μέρες.

Προσέξτε τα κρόσσια Σκουπίστε τα κρόσσια όπως κάνετε και με το υπόλοιπο χαλί αλλά μην επιμένετε πολύ γιατί είναι αρκετά ευαίσθητα. Τα κρόσσια είναι το φυσικό τελείωμα των χαλιών και αν χρησιμοποιείτε πάνω τους χλωρίνη με τον καιρό θα σαπίσουν και θα χαλαρώσουν, φεύγοντας από το πλέγμα ύφανσης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να επιδιορθωθούν από έναν ειδικό τεχνίτη.

Όσο περισσότερο φροντίζετε τα χαλιά σας τόσο πιο όμορφα θα νιώθετε μέσα στο σπίτι σας.

Όσο περισσότερο φροντίζετε τα χαλιά σας τόσο πιο όμορφα θα νιώθετε μέσα στο σπίτι σας.

Καλέστε τους εδικούς Αν το χαλί σας έχει λερωθεί πολύ και θέλει ειδική φροντίδα ή αν είναι πολύ ευαίσθητο, καλύτερα να το δώσετε στους επαγγελματίες. Πολλές εταιρείες προσφέρουν και φύλαξη χαλιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Βρείτε λοιπόν μια εταιρία που συνδυάζει καθαρισμό και φύλαξη.

Για λεκέδες που επιμένουν αλλά και για τη σωστή φροντίδα των χαλιών σας εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Καθαρίστε και αποθηκεύστε τα χαλιά σας μέχρι τον επόμενο χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλιά: Πλήρης Οδηγός για Σωστό Καθαρισμό και Φύλαξη Μέχρι του Χρόνου

.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό μάζεμα των χαλιών σας!

Αυτά είναι τα 4 Λάθη που Κάνετε όταν Αποθηκεύετε τα Χαλιά σας!

.

Διορθώστε αυτά τα συνηθισμένα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα χαλιά σας.

Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους

.

Η σύνθεση ενός χαλιού παίζει σημαντικό ρόλο στο καθάρισμα για να αποφύγετε λάθη που θα σας κοστίσουν!

Καθαρίστε και Αποθηκεύστε το Χαλί σας Χωρίς να Ξοδέψετε Ούτε Ευρώ!

.

Καθαρίστε το χαλί σας σε βάθος και αποθηκεύστε το μέχρι τον επόμενο χειμώνα εύκολα και οικονομικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε το Σπίτι σας τον Δικό σας Ανοιξιάτικο Παράδεισο!