10 Tips για να Προετοιμάσετε το Σπίτι σας για τον Χειμώνα

Κατηγορίες: ΧΕΙΜΩΝΑΣ

10 Tips για να Προετοιμάσετε το Σπίτι σας για τον Χειμώνα

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην καρδιά του χειμώνα (με πολύ αργούς ρυθμούς είναι η αλήθεια) και το σπίτι μας πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για όταν η θερμοκρασία «αποφασίσει» να πέσει αρκετά. Δείτε πώς θα καταφέρετε να ετοιμάσετε αποτελεσματικά το σπίτι σας για τους χειμερινούς κρύους μήνες.

Αναποδογυρίστε τα έπιπλα και σκουπίστε από κάτω Κάτω από τα έπιπλα συσσωρεύεται αρκετή σκόνη που συνήθως δεν καθαρίζεται με το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σκούπισμα. Τώρα, που δεν έχετε στρώσει ακόμα τα χαλιά σας, είναι ευκαιρία να καθαρίσετε όλα τα έπιπλα από κάτω.

Καθαρίστε τις πόρτες Καθαρίστε τις πόρτες σας και ειδικά από πάνω που συνήθως δεν φτάνετε να καθαρίσετε. Εκτός από τις πόρτες υπάρχουν και άλλες επιφάνειες που θα πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε πριν στρώσετε τα χαλιά σας. Καθαρίστε, λοιπόν, καθρέφτες, έργα τέχνης και πίνακες, πάγκους, οθόνες τηλεοράσεων και υπολογιστών, φωτιστικά, βιβλιοθήκες και βιβλία. Ειδικά τα βιβλία είναι ίσως από τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι που τραβάνε την πιο πολύ σκόνη.

Καθαρίστε τις πόρτες

Καθαρίστε τις πόρτες, τους καθρέφτες, τα παράθυρα και τις βιβλιοθήκες πριν στρώσετε τα χαλιά σας.

Πίσω από το ψυγείο Η αλήθεια είναι πως λίγοι άνθρωποι τραβάνε το ψυγείο ώστε να καθαρίσουν πίσω από αυτό. Ωστόσο θα εκπλαγείτε με τη σκόνη που συσσωρεύεται σε αυτό το σημείο του σπιτιού. Αν δεν καθαρίζετε το κάτω και πίσω μέρος του ψυγείου σας τότε αυτό δεν θα λειτουργεί σωστά και θα καίει περισσότερο ρεύμα.

«Πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τον χώρο πάνω από το ψυγείο μου;»

Καθαρίστε τα παράθυρα Οι ειδικοί τονίζουν πως τα βρώμικα παράθυρα μπορεί να μειώσουν το φως του ήλιου που μπαίνει μέσα στο σπίτι μας κατά 20%. Καθαρίστε τα λοιπόν, με αυτό τον φυσικό καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε ανακατεύοντας 1/4 φλ. λευκό ξύδι, 1/4 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. νερό.

Κάντε τα Παράθυρα Αόρατα Εύκολα και Γρήγορα!

Απολυμάνετε το μπάνιο Η απολύμανση του μπάνιου είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται πολύ τακτικά και όχι 1-2 φορές τον χρόνο. Πριν όμως μπούνε τα κρύα απολυμάνετέ το καλά και ολοκληρωτικά, φροντίζοντας να καθαρίσετε πόρτες, μπανιέρες, τουαλέτες, ράφια, καθρέφτες και ό,τι άλλο έχετε. Αναμείξτε 1 μέρος χλωρίνης με 6 μέρη νερό ή ανακατέψτε ξίδι με νερό σε ίση ποσότητα για να απολυμάνετε και το πιγκάλ που συσσωρεύει αμέτρητα μικρόβια επικίνδυνα για την υγεία σας.

Καθαρίστε τα παράθυρα με

Καθαρίστε τα παράθυρα με ξίδι, απορρυπαντικό πιάτων και νερό.

Ξεσκονίστε καλά τους ανεμιστήρες οροφής Αν έχετε ανεμιστήρες οροφής τότε αυτοί μετά το καλοκαίρι θα χρειάζονται οπωσδήποτε καθάρισμα. Να θυμάστε πως οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να γυρίζουν τον χειμώνα ανάποδα διατηρώντας ζεστό το δωμάτιο για περισσότερη ώρα.

Καλύτερη Θέρμανση με Αυτό το Καλοκαιρινό Αξεσουάρ

Πλύντε τις κουρτίνες Όλο το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παράθυρα οι κουρτίνες λερώνονται πολύ και γι'αυτό καλό είναι να τις πλένετε λίγο πριν μπει ο χειμώνας. Πλύντε τις, σιδερώστε τις και κρεμάστε τις. Οι καθαρές κουρτίνες αμέσως θα προσθέσουν στιλ και φρεσκάδα σε όλο τον χώρο σας.

Μια καθαρή κουρτίνα προσθέτει έξτρα πόντους διακόσμησης στο σπίτι σας.

Μια καθαρή κουρτίνα προσθέτει έξτρα πόντους διακόσμησης στο σπίτι σας.

Αυτές Είναι οι πιο Στιλάτες Κουρτίνες της Σεζόν

Καθαρίστε το τζάκι Παρόλο που η σωστή στιγμή για να καθαριστεί το τζάκι είναι η άνοιξη, πολύς κόσμος παραμελεί αυτή τη δουλειά και έτσι φτάνει ο χειμώνας χωρίς το τζάκι να είναι καθαρό. Αυτή η δουλειά δεν πρέπει να αμελείται ποτέ γιατί μια βρόμικη καμινάδα μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και προβλήματα υγείας στους ιδιοκτήτες του σπιτιού όταν ανάψουν το τζάκι στα πρώτα κρύα. Δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε την καμινάδα σας.

Φρεσκάρετε το στρώμα σας Χτυπήστε το καλά να φύγει η πολύ σκόνη, αναποδογυρίστε το και σκουπίστε το και από τις δύο μεριές με την ηλεκτρική σας σκούπα. Μπορείτε, μάλιστα, να προσθέσετε ένα χαρτάκι με μια παραμάνα ώστε να ξέρετε ποια μεριά θα αναποδογυρίζετε κάθε σεζόν.

Ο πιο Τέλειος Τρόπος για να Καθαρίσετε το Στρώμα σας Είναι Αυτός (video)

Σημειώστε στο στρώμα σας κάθε πότε πρέπει να το αναποδογυρίζετε για να μην το ξεχνάτε.

Σημειώστε στο στρώμα σας κάθε πότε πρέπει να το αναποδογυρίζετε για να μην το ξεχνάτε.

Δώστε χειμερινό ύφος στην εξώπορτά σας Βάλτε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού σας διακοσμητικά αντικείμενα, στεφάνι και πατάκι που παραπέμπουν σε χειμερινή διακόσμηση. Έτσι η εξώπορτα θα δείχνει πιο όμορφη και οι καλεσμένοι σας θα ξέρουν πως έχετε ήδη προετοιμαστεί για τον χειμώνα.

Ένα όμορφο στεφάνι που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα είναι αυτό που θα σας δείξουμε ευθύς αμέσως. Θα χρειαστείτε ένα χαρτόνι, γκοφρέ χαρτί, χαρτί περιτυλίγματος και κόλλα. Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα στεφανιού. Τυλίξτε το καλά με γκοφρέ χαρτί (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία). Στη συνέχεια εκτυπώστε από τον υπολογιστή σας το σχήμα νιφάδων χιονιού σε διάφορα μεγέθη. Χρησιμοποιήστε το σχέδιο της νιφάδας για να κόψετε 40-50 νιφάδες πάνω στο χαρτί περιτυλίγματος. Κολλήστε τις νιφάδες ανομοιόμορφα πάνω στο στεφάνι. Το διακοσμητικό σας είναι έτοιμο!

Δείτε πόσο όμορφο είναι το αποτέλεσμα!

Δείτε πόσο όμορφο είναι το αποτέλεσμα!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύκολα Tips για να Βάλετε σε Τάξη τα Παπούτσια σας

.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και εμείς σας τις έχουμε όλες εδώ.

Αυτές τις 15 Οικιακές Δουλειές δεν Θέλει να τις Κάνει Κανένας Άντρας

.

Δείτε ποιες οικιακές δουλειές αρνούνται οι άντρες να κάνουν πεισματικά.

Κρατήστε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

.

Εκτός από όλες τι γνωστές μεθόδους θέρμανσης, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα, τα οποία είναι εύκολα και οικονομικά. Δείτε τα...

10 Bήματα για να Μειώσετε την Ακαταστασία στο Σπίτι

.

Η «καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία! Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Κουρτίνες... χωρίς Κιτρινίλες

.

Ερχεται εποχή «ανασύνταξης» για όλο το σπίτι, συνεπώς ήρθε η ώρα να καθαρίσετε και τις κουρτίνες από τις κιτρινίλες - ιδιαίτερα των τσιγάρων -, οι μυρωδιές και το γάριασμα των οποίων μπορούνθα εξαφανιστούν με τον πιο απλό τρόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα Χαλιά που δεν Λεκιάζουν Ποτέ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Προετοιμάσετε το Σπίτι σας για τον Χειμώνα με 1 Κίνηση!