Έξυπνο Tip για να Παρατείνετε τη Διάρκεια Ζωής μιας Ανθοδέσμης

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έξυπνο Tip για να Παρατείνετε τη Διάρκεια Ζωής μιας Ανθοδέσμης

Τα φρέσκα λουλούδια χαρίζουν λάμψη, φωτεινότητα, φρεσκάδα και ομορφιά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Τείνουν όμως, να μαραίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

thehomeissue_(lemon)03

Τα φρέσκα λουλούδια ομορφαίνουν και ανανεώνουν το χώρο σας.

Αυτό οφείλεται στα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στο βάζο. Ένα φανερό σημάδι οτι έχουν αναπτυχθεί βακτήρια είναι το οτι το νερό αρχίζει να θολώνει και να μυρίζει άσχημα. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να σώσετε τα φρέσκα λουλούδια σας.

Κλαδέψτε τους μίσχους τους λουλουδιών, κόβοντας τις μακριές ρίζες που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί. Η αφαίρεσή τους θα επιτρέπει στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά να ρέουν μέσα στο φυτό πιο εύκολα και να το αναζωογονούν.  Επιπλέον, ανά τακτά διαστήματα φροντίστε να αλλάζετε το νερό τους και να τα προμηθεύετε με νέο και καθαρό νερό. Μην ξεχνάτε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τραφούν και να λάβουν τις ουσίες που χρειάζονται. Επίσης πολύ βασικό είναι κάθε φορά που ανανεώνετε το νερό, να πλένετε το βάζο ή να το αντικαθιστάτε με ένα καινούριο, καθαρό. Το καθαρό νερό δεν αρκεί από μόνο του για να σώσει τα φυτά σας, αν το τοποθετείτε σε ένα περιβάλλον που κατοικούν μικρόβια, όπως για παράδειγμα το ίδιο βάζο που βάλατε για πρώτη φορά την ανθοδέσμη σας χωρίς να έχετε καθαρίσει το εσωτερικό του από τότε.

Για την απόλυτη αντιμετώπιση των βακτηρίων όμως, χρησιμοποιήστε το «θαυματουργό» λεμόνι. Προσθέστε φέτες λεμόνι ή χυμό λεμονιού στο βάζο σας και δείτε τα λουλούδια σας να αποκτούν και πάλι τη χαμένη ομορφιά και ζωντάνια τους. Εάν το βάζο σας είναι διάφανο αποφύγετε να βάλετε χυμό λεμονιού γιατί το χρώμα που θα αποκτήσει το νερό δεν θα παραπέμπει καθόλου σε φρέσκο και καθαρό. Προτιμήστε να τοποθετήσετε φέτες από λεμόνι περιμετρικά στο βάζο δημιουργώντας έτσι και ένα σούπερ  διακοσμητικό για το τραπέζι σας με έντονο κίτρινο χρώμα και καλοκαιρινή φρεσκάδα.

Bάλτε το Λεμόνι στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

thehomeissue_(lemon)02

Προσθέστε στο νερό φρέσκο λεμόνι ή χυμό λεμονιού για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας.

6 Απίστευτες Διακοσμητικές Λύσεις που Χρειάζονται Μόνο Λίγα Λουλούδια

Το γεγονός οτι λειτουργεί τόσο δραστικά το λεμόνι οφείλεται στην οξύτητά του, η οποία έχει τη δυνατότητα να αυξάνει στο εσωτερικό του φυτού τη ροή του νερού που εισέρχεται από τις ρίζες του και τη ροή των θρεπτικών στοιχείων που εισέρχονται επίσης, διατηρώντας τα φρέσκα και εξουδετερώνοντας τα μικρόβια που εμφανίζονται.

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε λεμόνια και προτιμάτε ένα πιο πράσινο χρώμα για να διακοσμήσετε το βάζο της ανθοδέσμης σας, μπορείτε να βάλετε αντίστοιχα φέτες λάιμ ή συνδυάστε σόδα λεμονιού με φέτες λάιμ. Κόψτε σε φέτες το λάιμ και τοποθετήστε τες στο βάζο περιμετρικά όπως και στην περίπτωση με τα λεμόνια. Στην περίπτωση της σόδας, φροντίστε να μην είναι σόδα διαίτης, καθώς η ζάχαρη που βρίσκεται στην κανονική σόδα αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, την οποία τα λουλούδια χρειάζονται. Εάν τα άνθη της ανθοδέσμης σας είναι λευκά μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα αναμειγνύοντας φέτες λεμονιού και λάιμ. Αποφύγετε τη μίξη τους στα πολύχρωμα άνθη για να μην είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα.

thehomeissue_(lemon)04

Το ίδιο δραστικά με τα λεμόνια είναι και τα λάιμ.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίμπημα Κουνουπιού: Εξαφανίστε τη Φαγούρα και την Κοκκινίλα στο Λεπτό!

.

Εξαφανίστε το τσίμπημα κουνουπιού με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!

9 Διαφορετικές και Ασυνήθιστες Χρήσεις της Κρέμας Ξυρίσματος

.

Θα πάθετε πλάκα από τις απίστευτες χρήσεις της κρέμας ξυρίσματος!

3 Μυστικά Διακοσμητικά Όπλα που δεν Χρησιμοποιείτε Αρκετά!

.

Αξιοποιήστε τον χώρο σας χρησιμοποιώντας αυτά τα έξυπνα διακοσμητικά όπλα.

Τι θα Συμβεί αν Βάλετε Λεμόνι στα Βάζα σας

.

Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά με υλικά που έχετε μέσα στο σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανανεώστε το Σαλόνι σας με τα Κατάλληλα Έπιπλα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Μοναδική Συμβουλή που Χρειάζεστε για να Γλιτώσετε Χρήματα από το Κλιματιστικό