Πώς να Εξαφανίσετε τη Μούχλα από τους Τοίχους

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Πώς να Εξαφανίσετε τη Μούχλα από τους Τοίχους

Η μούχλα που εμφανίζεται στους τοίχους δεν οφείλεται μόνο σε έναν λόγο αλλά σε πολλούς περισσότερους: Μπορεί να έχει σπάσει κάποιος σωλήνας εσωτερικά ή να μην υπάρχει επαρκής εξωτερική μόνωση από την υγρασία. Αν το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και επιμένει, παρότι έχετε προσπαθήσει να το καθαρίσετε και να το συντηρήσετε με τα ειδικά αντιμουχλικά προϊόντα, π.χ. σπρέι για τοπική εξωτερική χρήση αλλά και ειδικές μπογιές, που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό η τεχνικό που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο θέμα.

΄Διώξτε τη μούχλα μακριά με τη σωστή πρόληψη.

Διώξτε τη μούχλα μακριά με τη σωστή πρόληψη.

Δείτε, επίσης, πώς να καταπολεμήσετε τη μούχλα από τους αρμούς στο μπάνιο σας!

Σε γενικές γραμμές να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα και υλικά που θα λύσουν το πρόβλημα, εφ' όσον αυτό είναι επιφανειακό και δεν οφείλεται σε κάποια εσωτερική διαρροή. Το κάθε προϊόν θα κάνει διαφορετική δουλειά και αρκετές φορές πρέπει να συνδυαστούν. Ρωτήστε κάποιον τεχνικό ή στο χρωματοπολείο της περιοχής σας.

Διαβάστε ακόμα:

Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι για να ξεφορτωθείτε την μούχλα, πρέπει πρώτα να στεγνώσει πολύ καλά ο τοίχος, να καθαρίσετε την περιοχή και μετά να εφαρμοστεί η οποιαδήποτε "θεραπεία". Και επειδή, όπως λέει και ο σοφός λαός, "η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη", φροντίστε να θωρακίσετε το σπίτι σας με αντιμουχλικά και με καλή μόνωση. Το κόστος της πρόληψης θα είναι τελικά μικρότερο από όσα θα ξοδέψετε συνολικά για να επιδιορθώνετε το πρόβλημα κάθε χρόνο.

Τα αντιμουχλικά χρώματα μπορούν να προστατέψουν τους τοίχους σας σε μεγάλο βαθμό.

Τα αντιμουχλικά χρώματα μπορούν να προστατέψουν τους τοίχους σας σε μεγάλο βαθμό.

Μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα ή να προστατέψετε το σπίτι σας από το να μην αναπτύξει μούχλα.

1. Για να μην αναπτυχθεί μούχλα σε ένα σπίτι θα πρέπει η υγρασία να διατηρείται σε επίπεδο κάτω του 60%. Αν στο σπίτι σας επικρατεί πολλή υγρασία καλό θα ήταν να πάρετε άμεσα δραστικά μέτρα αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα.

2. Μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για πολύ ώρα. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Ένας αφυγραντήρας βελτιώνει πολύ το πρόβλημα.

Ένας αφυγραντήρας βελτιώνει πολύ το πρόβλημα.

3. Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να εντοπίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοιους μετρητές σε καταστήματα με ηλεκτρονικά συστήματα.

4. Σύμφωνα με την EPA (Environmental Protection Agency), όσο η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει ο αέρας μέσα στο σπίτι συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Χωρίς καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων, μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους και ανοίξτε τις πόρτες από τις ντουλάπες σας. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

.

Φροντίστε για τη μόνωση του σπιτιού σας για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Προστατέψτε το Σπίτι σας Από τη Βροχή

.

Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από τη βροχή.

Ακόμη 6 Άμεσες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα!

.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας, σας παρουσιάζουμε έξυπνες λύσεις σε 6 ακόμα συνηθισμένα οικιακά προβλήματα.

6 Σημεία στην Κουζίνα που Είναι Εστίες Μικροβίων

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καναπέ
7 Ιδέες για να Εκμεταλλευτείτε τον Χώρο Πίσω από τον Καναπέ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Ιδέες για να Εκμεταλλευτείτε τον Χώρο Πάνω από το Ψυγείο