Πράγματα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Μάθετε για το Σφουγγάρισμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Πράγματα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Μάθετε για το Σφουγγάρισμα

Μάθετε όλα τα μυστικά για τέλειο σφουγγάρισμα αλλά και tips για να επιλέξετε την ιδανική σφουγγαρίστρα για το σπίτι σας.

Η Μelissa Maker είναι μια vlogger που το κανάλι της στο You Tube έχει πάνω από 470.000 συνδρομητές και εκατομμύρια προβολές. Η νεαρή vlogger ασχολείται με θέματα που αφορούν το σπίτι και αυτή τη φορά μας μεταφέρει υπέροχα tips για τέλειο σφουγγάρισμα αλλά και πράγματα και τρικς που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτήν την τόσο «αγαπημένη» οικιακή δουλειά.

10 Συμβουλές για Καθαρό Σπίτι Χωρίς Κόπο!

Υπάρχουν 5 διαφορετικά είδη σφουγγαρίστρων (παρόλο που συνήθως το μυαλό μας πάει πάντα στην κλασική σφουγγαρίστρα μικροϊνών που ο περισσότερος κόσμος έχει στο σπίτι του).

Κλασική σφουγγαρίστρα Η κλασική σφουγγαρίστρα φτιάχνεται από βαμβάκι και συνήθως είναι κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους, όπως είναι το μπαλκόνι. Έχει ένα βασικό μειονέκτημα πως μπορεί να αφήσει μικρά χνούδια αν τη χρησιμοποιήσετε σε κάποιες συγκεκριμένες ποιότητες πατωμάτων. Η συγκεκριμένη σφουγγαρίστρα απορροφάει υγρά μέχρι και 2-3 φορές το βάρος της. Καλό είναι να μην είναι μεγάλη σε μέγεθος γιατί όσο πιο βαριά και μεγάλη είναι η βάση τόσο περισσότερο υγρό απορροφάει.

Η βαμβακερή σφουγγαρίστρα δυστυχώς αφήνει χνούδια σε κάποια πατώματα.

Η βαμβακερή σφουγγαρίστρα δυστυχώς αφήνει χνούδια σε κάποια πατώματα.

10 Δουλειές που αν τις Συνηθίσετε θα Έχετε Πάντα Πεντακάθαρο Σπίτι (VIDEO)

Σπογγώδης σφουγγαρίστρα Η συγκεκριμένη σφουγγαρίστρα είναι ιδανική για ξύλινα πατώματα, πλακάκια αλλά και για τοίχους. Προτιμάται συνήθως σε σημεία του σπιτιού που είναι δύσκολο να καθαριστούν λόγω ύψους. Είναι πολύ εύκολη στη χρήση αλλά το αρνητικό της είναι ότι δεν καθαρίζεται τόσο εύκολα καθώς είναι ένα σφουγγάρι και τα σφουγγάρια απορροφούν σε βάθος τις βρομιές και θέλουν τακτικά αλλαγή. Κάντε Απολύμανση στο Σφουγγάρι για τα Πιάτα σε Λιγότερα από 5 Λεπτά!

Αυτές οι σφουγγαρίστρες μαζεύουν πολλά μικρόβια που δεν φεύγουν εύκολα με ένα απλό πλύσιμο.

Αυτές οι σφουγγαρίστρες μαζεύουν πολλά μικρόβια που δεν φεύγουν εύκολα με ένα απλό πλύσιμο.

9 Εναλλακτικές και Πρωτότυπες Χρήσεις για το Απορρυπαντικό Πιάτων

Σφουγγαρίστρα μικροϊνών Είναι η καλύτερη επιλογή σφουγγαρίστρας για μέσα στο σπίτι. Είναι κατάλληλη για κάθε είδους πάτωμα, πάρα πολύ απορροφητική και δεν αφήνει χνούδια. Θεωρείται η καλύτερη σφουγγαρίστρα για υγρό σφουγγάρισμα αρκεί να τη στραγγίζετε πολύ καλά.

Η σφουγγαρίστρα μικροινών είναι η καλύτερη επιλογή για εσωτερικούς χώρους.

Η σφουγγαρίστρα μικροϊνών είναι η καλύτερη επιλογή για εσωτερικούς χώρους.

Επίπεδη σφουγγαρίστρα Η επίπεδη σφουγγαρίστρα είναι ιδανική για πλακάκια, πατώματα laminate αλλά και ξύλινα πατώματα και δίνει μια γυαλιστερή όψη στο πάτωμα. Η επίπεδη σφουγγαρίστρα είναι κατάλληλη και για μαρμάρινα πατώματα ή πατώματα από γρανίτη επειδή απορροφά μικρή ποσότητα υγρού.

Αυτές οι επίπεδες σφουγγαρίστρες δίνουν γυαλιστερή όψη στο πάτωμα.

Αυτές οι επίπεδες σφουγγαρίστρες δίνουν γυαλιστερή όψη στο πάτωμα.

Αυτός είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίζετε τα Πλακάκια σας

Σφουγγαρίστρα για σκόνες Η συγκεκριμένη σφουγγαρίστρα χρησιμοποιείται με ανταλλακτικά πανάκια που μπορείτε να αγοράσετε από σούπερ μάρκετ ή με ένα πανάκι μικροϊνών που σταθεροποιείται στη βάση της. Είναι ιδανική για στεγνό καθάρισμα εκτός και αν ψεκάσετε ελάχιστη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού αραιωμένου σε νερό πάνω στο πανάκι της. Συνήθως χρησιμοποιείται για πιο light καθάρισμα, ενώ για πιο αποτελεσματικό και βαθύ καθάρισμα προτιμάται η σφουγγαρίστρα μικροϊνών.

Οι σφουγγαρίστρες με ανταλλακτικά πανάκια λειτουργούν καλύτερα σε ξύλινα πατώματα στα οποία καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται υγρά απορρυπαντικά και νερό.

Οι σφουγγαρίστρες με ανταλλακτικά πανάκια λειτουργούν καλύτερα σε ξύλινα πατώματα στα οποία καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται υγρά απορρυπαντικά και νερό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την vlogger Melissa Maker να εξηγεί ποια σφουγγαρίστρα είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε είδους πάτωμα αλλά και έξυπνα tips για τέλειο καθάρισμα.

Tips για τέλειο σφουγγάρισμα

1. Μην χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό. Το παραπάνω απορρυπαντικό δεν πρόκειται να καθαρίσει καλύτερα τα πατώματά σας.

8 Μυστικά Κόλπα που μας Εκμυστηρεύτηκαν Καμαριέρες Γνωστών Ξενοδοχείων

2. Καθαρίστε χρησιμοποιώντας την «S» μέθοδο ώστε να μην σας ξεφύγει κανένα σημείο (σφουγγαρίζετε δηλαδή σχηματίζοντας με τη σφουγγαρίστρα σας συνεχόμενα το γράμμα «S».

3. Μην χρησιμοποιείται πολύ νερό στο σφουγγάρισμα και στραγγίστε καλά τη σφουγγαρίστρα σας.

4. Για πατώματα με ιδιαίτερη υφή σφουγγαρίστε σχηματίζοντας τον αριθμό «8».

5. Για πολύ βρόμικες επιφάνειες περάστε τη σφουγγαρίστρα σε μια πρώτη δόση με λίγο παραπάνω νερό στη βάση της, αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξαναπεράστε την επιφάνεια με τη σφουγγαρίστρα σας καλά στραγγισμένη.

7 Λάθη που Kαταστρέφουν το Ξύλινο Πάτωμα σας

6. Σφουγγαρίστε από το πιο μέσα σημείο ενός δωματίου και με κατεύθυνση προς την πόρτα.

7. Βάζετε τη σφουγγαρίστρα πάντα από πίσω σας για να μην αφήνετε σημάδια από τον κουβά στις ήδη σφουγγαρισμένες επιφάνειες.

8. Πριν σφουγγαρίσετε φροντίστε να έχετε σκουπίσει το δάπεδο για να μην δυσκολευτείτε πολύ στο σφουγγάρισμα.

9. Το νερό στο σφουγγάρισμα πρέπει να είναι πολύ ζεστό για ακόμα πιο απολυμαντικό αποτέλεσμα.

10. Φτιάξτε μείγμα σφουγγαρίσματος ανακατεύοντας ζεστό νερό, λίγες σταγόνες υγρού πιάτων (ή ειδικού απορρυπαντικού για πατώματα) και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας για να μυρίζουν καθαριότητα οι χώροι σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Έξυπνα Tips Καθαρισμού από... Πραγματικές Νοικοκυρές!

.

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα tips που μοιράστηκαν μαζί μας διάσημες νοικοκυρές.

Μάθετε Πως Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

.

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

Έτσι θα Εξαφανίσετε την Άσχημη Μυρωδιά Μετά το Σφουγγάρισμα!

.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε μια και καλή την κακοσμία μετά το σφουγγάρισμα.

Ένα Πανεύκολο και Γρήγορο Tip για Βαθύ Καθάρισμα του Σπιτιού

.

Κάντε ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο.

Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά "Εργαλεία" του Σπιτιού

.

Η σωστή τους χρήση όχι μόνο αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αλλά το καθάρισμα είναι πιο υγιεινό και πολύ πιο αποτελεσματικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αλλάξτε το Πάτωμα στο Μπάνιο σας Εύκολα και Οικονομικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάδρα: Οι Κανόνες που Πρέπει να Ακολουθήσετε