Κορυφαία Εταιρία Χαλιών μας Αποκαλύπτει 6 Μυστικά της για Σωστή Φύλαξη Χαλιών

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Κορυφαία Εταιρία Χαλιών μας Αποκαλύπτει 6 Μυστικά της για Σωστή Φύλαξη Χαλιών

6 είναι τα στάδια της σωστής αποθήκευσης των χαλιών και εμείς σας τα παρουσιάζουμε ώστε να ξέρετε βήμα βήμα και με απόλυτη ακρίβεια τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε τα χαλιά σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, άρτια καθαρισμένα και σωστά φυλαγμένα μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Η Βιοκαρπέτ μοιράζεται μαζί μας τα 6 μυστικά της για σωστή φύλαξη χαλιών!

Στάδιο 1ο: Τίναγμα Η εταιρία μας αποκαλύπτει τη μέθοδο που ακολουθεί για να αποθηκεύσει τέλεια τα χαλιά των πελατών της στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το τίναγμα λοιπόν είναι το πρώτο βήμα που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε στην περίπτωση που καθαρίζετε το χαλί μόνοι σας.

Tip Καλό είναι το τίναγμα να γίνεται από την πίσω πλευρά και να απλώνεται το χαλί σε οριζόντια θέση.

thehomeissue_biokarpetfylaxi04

Φυλάξτε τα χαλιά σας με τον καλύτερο τρόπο που προτείνει η Βιοκαρπέτ.

Στάδιο 2ο: Πλύσιμο Για να πλύνετε το χαλί σας θα χρειαστείτε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος ξίδι. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και καθαρίστε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στάδιο 3ο: Φυγοκεντρικό στράγγισμα Αν δώσετε το χαλί σας στη Βιοκαρπέτ, αμέσως μετά το πλύσιμο θα πραγματοποιηθεί το φυγοκεντρικό στράγγισμα. Με αυτό αφαιρείται ένα μεγάλο ποσοστό της υγρασίας του χαλιού. Εσείς μπορείτε να απλώσετε το χαλί σας σε δροσερό και σκιερό μέρος τοποθετώντας το καλύτερα σε οριζόντια θέση για να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Στάδιο 4ο: Στέγνωμα Στη Βιοκαρπέτ υπάρχουν ειδικοί χώροι για να απλωθούν τα χαλιά και να στεγνώσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες χωρίς να έρθουν καθόλου σε επαφή με τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που ξεθωριάζουν τα χρώματα.

thehomeissue_biokarpetfylaxi03

Ο σωστός καθαρισμός και η φύλαξη του χαλιού διατηρούν τα χρώματά του ζωντανά για πολλά χρόνια.

Tip Αν καθαρίζετε μόνοι σας τα χαλιά σας στο σπίτι τότε απλά βάλτε τα σε σκιερό μέρος ώστε να στεγνώσουν φυσικά. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο (από το να τα τοποθετήσετε στον ήλιο) αλλά αν θέλετε λαμπερά χρώματα στα χαλιά σας και επιθυμείτε να τα διατηρήσετε σαν καινούρια για πολλά χρόνια, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε αυτή τη συμβουλή.

Το γνωρίζετε πως τα παλιά χρόνια οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν χιόνι για καλύτερο καθαρισμό των χαλιών; Παλαιότερα, που τους χειμώνες χιόνιζε πιο τακτικά, οι γυναίκες αξιοποιούσαν το χιόνι για να καθαρίζουν πιο εύκολα το πέλος του χαλιού. Το χιόνι βοηθούσε στην καλύτερη αναζωογόνηση των χρωμάτων!

Στάδιο 5ο: Βούρτσισμα-Φινίρισμα Στο 5ο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του φινιρίσματος. Σε αυτό το στάδιο το χαλί «χτενίζεται» για να απομακρυνθούν χνούδια από το πέλος αλλά και για να αναζωογονηθούν τα κρόσσια. Εσείς μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας φινίρισμα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ειδική βούρτσα που κυκλοφορεί στο εμπόριο και μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού. «Χτενίστε» με προσοχή τα κρόσσια και αν παρατηρήσετε κάποιο κρόσσι να εξέχει περισσότερο από τα υπόλοιπα τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, γιατί υπάρχει κίνδυνος από ένα ξεχυλωμένο κρόσι να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πέλος του χαλιού σας.

thehomeissue_biokarpetfylaxi02

Συσκευάστε και αποθηκεύστε το χαλί σας σωστά.

Στάδιο 6ο: Μέτρηση συσκευασίας Η συσκευασία του χαλιού είναι επίσης πολύ σημαντική υπόθεση για να αποθηκευθεί σωστά το χαλί και να μην υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας σκόρου, υγρασίας ή σκόνης. Για την αποθήκευση των χαλιών χρησιμοποιούνται ειδικά νάυλον που είναι ανθεκτικά και μπορούν να διατηρήσουν το χαλί σας ακέραιο μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Tip Αν κάνετε την αποθήκευση μόνοι στο σπίτι σας, τυλίξτε πρώτα το χαλί σας με ένα παλιό σεντόνι και στη συνέχεια τοποθετήστε το στα ειδικά ναύλον που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Η Βιοκαρπέτ ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία για τον πιο ασφαλή καθαρισμό των χαλιών σας (χειροποίητων και μηχανής), χρησιμοποιώντας μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και ειδικά υλικά καθαρισμού που επαναφέρουν την λάμψη των χαλιών σας, τονίζοντας τα χρώματα και τη μοναδική πλούσια υφή του πέλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Ξεφορτωθείτε τους 5 Πιο Συνηθισμένους Λεκέδες!

.

Πείτε «αντίο» στους πιο κοινούς λεκέδες που συνοδεύουν κάθε φαγοπότι.

Έτσι θα Αφαιρέσετε 17 Δύσκολους Λεκέδες από το Χαλί σας!

.

Οι περισσότεροι λεκέδες αφαιρούνται με ένα πολύ απλό καθαριστικό με υλικά από την κουζίνα.

Μην Καθαρίσετε Ποτέ με Χαρτί Κουζίνας ΑΥΤΑ τα Πράγματα

.

4 αντικείμενα που δεν πρέπει να έρθουν ποτέ σε επαφή με το χαρτί της κουζίνας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Αφαιρέσετε 17 Δύσκολους Λεκέδες από το Χαλί σας!