Αυτά είναι τα 4 Λάθη που Κάνετε όταν Αποθηκεύετε τα Χαλιά σας!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Αυτά είναι τα 4 Λάθη που Κάνετε όταν Αποθηκεύετε τα Χαλιά σας!

Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που πρέπει να μαζέψουμε και να αποθηκεύσουμε τα χαλιά μας. Ποια είναι όμως τα κλασικά λάθη που γίνονται και δεν αποθηκεύετε σωστά τα χαλιά σας;

Δεν τα πλένετε σωστά Πριν αποθηκεύσετε τα χαλιά σας θα πρέπει να τα πλύνετε με τον σωστό τρόπο ώστε να μην τα καταστρέψετε. Αν πάτε να διπλώσετε το χαλί σας σε ρολό και το δείτε να σπάει σε κάποια σημεία, αυτό σημαίνει πως δεν το καθαρίζατε σωστά στο παρελθόν. Το σπάσιμο στα χαλιά δείχνει ότι έχει μείνει πολύ ποσότητα σαπουνιού μέσα στις ίνες του χαλιού με την πάροδο των χρόνων.

Πριν μαζέψετε τα χαλιά σας βεβαιωθείτε πως είναι απολύτως καθαρά.

Πριν μαζέψετε τα χαλιά σας βεβαιωθείτε πως είναι απολύτως καθαρά.

Δεν δίνετε σημασία στα κρόσσια Αν τα κρόσσια του χαλιού σας χαλάσουν και δεν το προσέξετε, μπορεί σιγά σιγά να αρχίσει να χαλάει και το πέλος του χαλιού σας (δηλαδή η βασική του επιφάνεια). Προσέξτε τα κρόσσια και αν κάποιο ξεφτίσει συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να σας το φτιάξει. Πλύντε τα κρόσσια φτιάχνοντας ένα μείγμα με ένα κουταλάκι του τσαγιού ουδέτερο απορρυπαντικό και 1/4 του λίτρου χλιαρό νερό. Χρησιμοποιείστε μαλακό βουρτσάκι για να καθαρίσετε τα κρόσσια.

Δεν βάζετε προστατευτικό χαρτί στα χαλιά σας πριν τα βάλετε μέσα σε σελοφάν Τυλίξτε το χαλί σας με χαρτί περιτυλίγματος και τοποθετήστε ανά μερικά εκατοστά μπάλες ναφθαλίνης  ή καμφορά. Προσέξτε να μην ρίξετε ναφθαλίνη ή καμφορά κατευθείαν πάνω στο χαλί σας αλλά ρίξτε τα πάνω στο χαρτί. Μην χρησιμοποιείτε εφημερίδες γιατί το μελάνι τους μπορεί να περάσει εύκολα πάνω στο χαλί σας. Αφού τυλίξετε καλά τα χαλιά με χαρτί, βάλτε τα μέσα σε ειδικά χοντρά σελοφάν που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Είναι πολύ σημαντικό να τυλίγετε το χαλί σας με χαρτί περιτυλίγματος πριν τα βάλετε μέσα σε πλαστικά σελοφάν και σακούλες.

Είναι πολύ σημαντικό να τυλίγετε το χαλί σας με χαρτί περιτυλίγματος πριν τα βάλετε μέσα σε πλαστικά σελοφάν και σακούλες.

Ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το χαλί σας κατευθείαν μέσα σε πλαστικό σελοφάν είναι επειδή το μαλλί του χαλιού δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεται με πλαστικό υλικό. Το μαλλί έχει υψηλή περιεκτικότητα υγρασίας που σημαίνει πως αν αποθηκευθεί σε πλαστική συσκευασία θα αρχίσει να «ιδρώνει» και αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο χαλί σας. Αν δεν έχετε χαρτί περιτυλλίγματος μπορείτε απλά να τυλίξετε το χαλί σας με ένα βαμβακερό σεντόνι.

Τα αποθηκεύετε όρθια Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκευτούν σωστά τα χαλιά είναι ο οριζόντιος. Βάζοντας κατακόρυφα τα χαλιά σας μπορεί να τσακιστούν οι άκρες. Αν δεν έχετε χώρο να τοποθετήσετε το χαλί οριζόντια, τότε μπορείτε να το τυλίξετε με χοντρό χαρτόνι, το οποίο θα πρέπει να εξέχει από το χαλί στις άκρες, ώστε όταν το τοποθετήσετε κάθετα να ακουμπάει το χαρτόνι στο πάτωμα και όχι το χαλί.

Για λεκέδες που επιμένουν αλλά και για τη σωστή φροντίδα των χαλιών σας εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Καθαρίστε και αποθηκεύστε τα χαλιά σας μέχρι τον επόμενο χειμώνα με τον καλύτερο τρόπο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Καθαρίσετε Καλύτερα τα Χαλιά σας Ανάλογα με τη Σύνθεσή τους

.

Η σύνθεση ενός χαλιού παίζει σημαντικό ρόλο στο καθάρισμα για να αποφύγετε λάθη που θα σας κοστίσουν!

Χαλιά: Πλήρης Οδηγός για Σωστό Καθαρισμό και Φύλαξη Μέχρι του Χρόνου

.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό μάζεμα των χαλιών σας!

Τα 10 Κορυφαία Tips για τη Φροντίδα των Χαλιών

.

Μάθετε όλα τα tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τα χαλιά σας σαν καινούρια και θα χρειάζονται λιγότερο καθάρισμα.

Καθαρίστε και Αποθηκεύστε το Χαλί σας Χωρίς να Ξοδέψετε Ούτε Ευρώ!

.

Καθαρίστε το χαλί σας σε βάθος και αποθηκεύστε το μέχρι τον επόμενο χειμώνα εύκολα και οικονομικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς μπορώ να φτιάξω φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε πως Θα Διατηρήσετε τα Παγάκια σας Φρέσκα! (VIDEO)