9 Σπιτικά Υλικά που Καθαρίζουν Οποιονδήποτε Λεκέ από το Χαλί σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

9 Σπιτικά Υλικά που Καθαρίζουν Οποιονδήποτε Λεκέ από το Χαλί σας

Τα χαλιά καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σας και είναι φυσικό επακόλουθο να γεμίζουν με λεκέδες που δεν ξέρετε πώς να τους αφαιρέσετε. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα χαλιά σας με υλικά από την κουζίνα σας.

Μπύρα Η μπύρα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από τσάι ή καφέ. Ρίξτε λίγη μπύρα στον λεκέ και αφήστε την λίγη ώρα να δράσει. Αν ο λεκές δεν φύγει εντελώς επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί.

Αμμωνία Η αμμωνία βοηθάει στο να διώξετε λεκέδες που αφήνουν τα χαλιά στο πάτωμα ή οι ταπετσαρίες στους τοίχους. Βάλτε μία κούπα καθαρής αμμωνίας σε 2 λίτρα νερό και τρίψτε το σημείο που έχει λερωθεί.

Λεκές από Λάδι; Αποχαιρετίστε τον σε Λιγότερο από 5 Λεπτά!

Ξίδι Το ξίδι μπορεί να εξαφανίσει ένα σωρό διαφορετικούς λεκέδες. Για απαλούς λεκέδες βάλτε 2 κ.σ. αλάτι μέσα σε 1/2 φλ ξίδι. Αφήστε το μείγμα πάνω στον λεκέ να στεγνώσει και μετά σκουπίστε. Για πιο γερούς λεκέδες βάλτε 2 κ.σ. σκόνη βόρακα μέσα σε 1/2 φλ. ξίδι και ακολουθήστε την προηγούμενη διδικασία. Για ακόμα πιο σκληρούς λεκέδες ανακατέψτε 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού με 1 κ.σ. ξίδι και τρίψτε τον λεκέ με ένα πανί. Αφήστε το να «κάτσει» πάνω στον λεκέ 2 μέρες και μετά σκουπίστε. Για λεκέδες από μπογιά ανακατέψτε 1 και 1/2 φλ. ξίδι με 1 και 1/2 κ.σ. απορρυπαντικό σε σκόνη και 2 φλ. νερό. Τρίψτε καλά την μπογιά με ένα σφουγγάρι και καθαρίστε μετά με κρύο νερό. Για λεκέδες φρούτων ή χυμών ανακατέψτε 1 κ.σ. απορρυπαντικού σε σκόνη με 1 και 1/2 κ.σ. ξίδι και 2 φλ. νερό. Αφήστε το μείγμα να δράσει ρίχνοντάς το πάνω στον λεκέ.

thehomeissue_xali

Μπορείτε να εξαφανίσετε πάρα πολλούς λεκέδες με ένα μείγμα που θα έχει ως βασικό συστατικό του το ξίδι.

«Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από τις πετσέτες και τα ρούχα μου;»

Κρέμα ξυρίσματος Καθαρίστε λεκέδες από χυμούς ή λάδι βάζοντας κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ. Απλώστε καλά την κρέμα για να απορροφιθεί και μετά καθαρίστε την με ένα σφουγγαράκι.

Αλάτι Αν σας πέσει κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αμέσως λευκό κρασί πάνω στον λεκέ για να φύγει το χρώμα. Μετά καθαρίστε το σημείο με κρύο νερό και ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια ρίξτε αλάτι πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά. Σκουπίστε το αλάτι και το χαλί σας θα είναι σαν καινούριο.

Μαγειρική σόδα Για λεκέδες από εμετό ή ούρα τρίψτε αρχικά για να αφερέσετε την περισσότερη ποσότητα με ένα σφουγγάρι. Μετά ρίξτε μαγειρική σόδα και πατήστε την με ένα πανάκι για να απορροφηθεί καλά. Αφήστε να στεγνώσει τελείως πριν την σκουπίσετε.

Διαγράψτε τον Λεκέ από Μελάνι με Δύο Απλά Υλικά

Μωρομάντηλα Για πιτσιλιές από οποιοδήποτε ποτό ή ρόφημα χρησιμοποιείστε μωρομάντηλα και οι πιτσιλιές θα φύγουν εύκολα και γρήγορα.

Οδοντόβουρτσα Για να απομακρύνετε οποιονδήποτε λεκέ που έχει ποτίσει βαθιά στις ίνες του χαλιού χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα.

5 βήματα για να διατηρήσετε καθαρό το στρώμα σας

Παγάκια Τα παγάκια είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αφαιρέσετε τσίχλες. Βάλτε σε μία πλαστική σακούλα παγάκια και παγώστε την τσίχλα. Στη συνέχεια αφαιρέστε την με ένα μαχαίρι προσεκτικά.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφαιρέστε Κάθε Σάλτσα από το Χαλί σας με Δύο Κινήσεις

.

Αν έσταξε σάλτσα στο χαλί ή τη μοκέτα σας, απλά ακολουθήστε τη συμβουλή μας και καθαρίσατε!

Με τι θα Καθαρίσετε τους Λεκέδες που Σχηματίζονται στα Φλιτζάνια;

.

Καθαρίστε τους λεκέδες από τα φλυτζάνια σας με το πιο απλό tip.

Πώς να Εξαφανίσετε Εύκολα τους Λεκέδες από Αίμα!

.

Σας αποκαλύπτουμε τον πιο σίγουρο τρόπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αίμα (και μάλιστα χωρίς να χύσετε δάκρυα κι ιδρώτα)!

Ξεκολλήστε Εύκολα τα Αυτοκόλλητα... από Κάθε Είδους Επιφάνεια!

.

Μην ταλαιπωρείστε άλλο για να βγάλετε τα αυτοκόλλητα! Διαβάστε αυτό το tip και θα βγαίνουν με μια κίνηση!

Βερνίκι Νυχιών στον Καναπέ; Αφαιρέστε το Πανεύκολα!

.

Αφαιρέστε το μανό από το ύφασμα του καναπέ με μία κίνηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Ιδιαίτερες Κουζίνες θα σας Εντυπωσιάσουν!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Απλά Βήματα για να Καθαρίσετε Εύκολα και Γρήγορα τα Παντζούρια