Βήμα-Βήμα όλα τα Tips για να Ανανεώσετε τα Παλιά σας Έπιπλα

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Βήμα-Βήμα όλα τα Tips για να Ανανεώσετε τα Παλιά σας Έπιπλα

Στους περισσότερους από εσάς θα έχει τύχει να έχετε κάποια έπιπλα στο σπίτι που να σκέφτεστε πολύ σοβαρά να ξεφορτωθείτε. Πριν, όμως, κάνετε οποιαδήποτε βιαστική κίνηση, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλο ώστε να αποκτήσουν και πάλι λάμψη. 

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε διαβάστε τα παρακάτω tips!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας Μην ξεκινήσετε μια δουλειά και την αφήσετε στη μέση επειδή απλά βαρεθήκατε ή δεν προλαβαίνετε να την ολοκληρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνετε κάτι τέτοιο.

DIY: Φτιάξτε Μόνοι σας Σκαμπό για το Σπίτι με Λιγότερο από 5 Ευρώ

Εκτιμήστε το κομμάτι που έχετε Πριν ξεκινήσετε να τρίβετε ή να βάφετε τα έπιπλά σας, ελέγξτε την αξία τους. Αν είναι ένα απλό και φτηνό έπιπλο τότε μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Αν, όμως, πρόκειται για μια αντίκα ή για ένα vintage κομμάτι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.

Ανακαλύψτε αν αξίζει η ανανέωση οικονομικά Αν το κομμάτι που έχετε απέναντί σας είναι φτηνό, τότε ίσως δεν αξίζει να το φτιάξετε. Συγκρίνετε την τιμή του επίπλου με το ποσό που θα δώσετε για ανανέωση. Σας συμφέρει; Μήπως σας συμφέρει να αγοράσετε κάτι καινούριο; Ελέγξτε το οικονομικό κομμάτι για να μη σπαταλήσετε ώρες δουλειάς σε ένα έπιπλο που δεν αξίζει.

Φτιάξτε Εναλλακτική Ντουλάπα στον Τοίχο Μόνο με μια Καρέκλα!

Βρείτε πώς θα θέλατε να είναι το ανακαινισμένο σας έπιπλο Πριν ξεκινήσετε με τις αλλαγές βρείτε πώς θα θέλατε να δείχνει το έπιπλό σας στο τέλος. Μελετήστε κάποιο σημείο του επίπλου που δεν έχει χαλάσει ιδιαίτερα για να βρείτε το φυσικό του χρώμα ή πώς ήταν αρχικά βαμμένο. Με κριτήριο αυτό αλλά και με το τι θέλετε να δημιουργήσετε, ξεκινήστε την ανανέωση.

Σκεφτείτε αν το έπιπλό σας αξίζει την ανανέωση.

Σκεφτείτε αν το έπιπλό σας αξίζει την ανανέωση.

Χρησιμοποιήστε το σημειωματάριό σας Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε τη διαδικασία ανανέωσης, γράψτε σε ένα σημειωματάριο όλα τα tips που θα σας χρειαστούν. Ρωτήστε αν θέλετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού και γράψτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα σας χρησιμεύσουν κατά τη διάρκεια της ανανέωσης.

DIY: Φτιάξτε Πανεύκολα Όμορφους Πίνακες για το Σπίτι σας

Δείτε πόσο φωτεινή δείχνει αυτή η όμορφη συρταριέρα μετά την ανακαίνιση.

Δείτε πόσο φωτεινή δείχνει αυτή η όμορφη συρταριέρα μετά την ανακαίνιση.

Προμηθευτείτε τα εργαλεία Βρείτε ποια εργαλεία θα χρειαστείτε και αγοράστε τα ή δανειστείτε τα από κάποιον γνωστό σας. Αν το έπιπλό σας είναι ξύλινο ενδεχομένως να χρειαστείτε κόλλα για ξύλινες επιφάνειες, στόκο, σαπούνι ελαίου, μεζούρα, πλαστικά γάντια, μάσκα, πινέλα, βερνίκι και μια οδοντόβουρτσα.

Μια Βαρετή Συρταριέρα Γίνεται Εύκολα το Τέλειο Έπιπλο Τηλεόρασης

Καθαρίστε Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανανέωση, καθαρίστε πρώτα το έπιπλό σας. Πάρτε ένα σφουγγαράκι, τρίψτε καλά όλο το έπιπλο με χλιαρό νερό και σαπούνι ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για τις λεπτομέρειες.

Αυτές οι καρέκλες βάφτηκαν ακι τους αλλάξαμε τα μαξιλάρια. Δε δείχνουν πολύ όμορφες;

Αυτές οι καρέκλες βάφτηκαν ενώ αλλάχτηκαν τα μαξιλάρια. Δεν δείχνουν πολύ όμορφες;

Διορθώστε Το πρώτο βήμα της ανανέωσης, μετά το καθάρισμα, είναι η διόρθωση τυχόν προβλημάτων στο έπιπλο. Αν, για παράδειγμα, το τραπέζι σας έχει ένα σπασμένο πόδι, αντικαταστήστε το και ελέγξτε όλες τις βίδες καλά για να σιγουρευτείτε ότι όλα τα πόδια είναι σταθερά στη θέση τους.

H Απίστευτη DIY Μεταμόρφωση μιας Παλιάς Καρέκλας (VIDEO)

Βάψιμο Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο φροντίστε να αφαιρέσετε την παλιά βαφή. Τρίψτε καλά με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια περάστε μια βαφή που ταιριάζει στο υλικό που έχετε απέναντί σας. Προσοχή στις βαφές αν το έπιπλό σας είναι αντίκα. Εκεί καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Αγοράστε την κατάλληλη βαφή για το έπιπλό σας και ξεκινήστε το βάψιμο!

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε μερικά Πριν και Μετά σε έπιπλα που άλλαξαν εντελώς εικόνα εξαιτίας της ανανέωσης που τόλμησαν οι ιδιοκτήτες τους!

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε πατήστε εδώ  για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Απίστευτη DIY Μεταμόρφωση μιας Παλιάς Καρέκλας (VIDEO)

.

Αυτή είναι η πιο απίστευτη DIY μεταμόρφωση παλιάς καρέκλας που έχουμε δει.

Φτηνά Έπιπλα: Έτσι θα τα Κάνετε να Φαίνονται Πανάκριβα!

.

Τρία trick για να δώσετε στα κοινότυπα έπιπλα μια πινελιά... πολυτέλειας!

Xειμωνιάτικο DIY: Φτιάξτε Ένα Πανέμορφο Ψεύτικο Τζάκι!

.

Φέτος θα ξοδέψετε στα ξύλα αλλά μόνο για να φτιάξετε το δικό σας ψεύτικο τζάκι!

Μια Βαρετή Συρταριέρα Γίνεται Εύκολα το Τέλειο Έπιπλο Τηλεόρασης

.

Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε μια παλιά συρταριέρα στο τέλειο έπιπλο τηλεόρασης!

DIY: Δείτε πώς Μεταμορφώθηκε μια Συρταριέρα με Λίγη Βαφή

.

Απίστευτη μεταμόρφωση συρταριέρας με λίγη βαφή και μικρές αλλαγές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μεταμορφώσεις πάγκων κουζίνας
7 DIY Μεταμορφώσεις Πάγκων Κουζίνας που θα σας Αφήσουν Άφωνους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας την πιο Εύκολη Ντουλάπα!