Βρήκαμε το Μυστικό για να Αφιερώνετε τον Μισό Χρόνο στην Καθαριότητα του Σπιτιού

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Βρήκαμε το Μυστικό για να Αφιερώνετε τον Μισό Χρόνο στην Καθαριότητα του Σπιτιού

Υπάρχουν 7 πράγματα που αν τα καθαρίζετε σε καθημερινή βάση θα καταλήξετε να αφιερώνετε πολύ λιγότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό ισχύει 100% και θα καταλάβετε τον λόγο διαβάζοντας παρακάτω.

Πετσέτες κουζίνας Μπορεί οι πετσέτες στην κουζίνα σας να μην δείχνουν βρώμικες αλλά σύμφωνα με μια έρευνα της USDA οι συγκεκριμένες πετσέτες είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα σας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες μπάνιου. Έτσι θα πρέπει να τις αλλάζετε μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Κρατώντας τις ίδιες πετσέτες για πολλές μέρες θα αντιμετωπίσετε το εξής πρόβλημα: Καθώς οι πετσέτες λερώνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, οτιδήποτε σκουπίζετε με αυτές θα λερώνεται αντί να καθαρίζεται. Έτσι θα πρέπει να καθαρίσετε ακόμα περισσότερα πράγματα που αν είχατε πάντα καθαρές πετσέτες και σφουγγάρια δεν θα χρειαζόταν.

9 Τρόποι για να μην Χρειαστείτε Ποτέ Ξανά Γενική Καθαριότητα

Καλό είναι να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας και του μπάνιου καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα.

Καλό είναι να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας και του μπάνιου καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα.

Πάγκοι Ο περισσότερος κόσμος αφήνει ή ακουμπάει πάνω στους πάγκους της κουζίνας ένα σωρό βρώμικα αντικείμενα όπως κλειδιά, λεφτά, γράμματα και λογαριασμούς και έτσι όπως οι πάγκοι λερώνονται και γεμίζουν μικρόβια. Καθαρίζετε καθημερινά τους πάγκους και πλένετε τακτικά το σφουγγάρι σας από επιφάνεια σε επιφάνεια για να μην μεταφέρετε τη βρωμιά.

DIY: Φτιάξτε Μόνοι σας Απολυμαντικά Μαντηλάκια για την Καθαριότητα του Σπιτιού!

Αν καθαρίζετε σε καθημερινή βάση τους πάγκους της κουζίνας, η κουζίνα σας θα παραμένει καθαρή σε μόνιμη βάση.

Αν καθαρίζετε σε καθημερινή βάση τους πάγκους της κουζίνας, η κουζίνα σας θα παραμένει καθαρή σε μόνιμη βάση.

Τοίχοι στη ντουζιέρα Οι τοίχοι στη ντουζιέρα γεμίζουν εύκολα με μούχλα επειδή σε αυτό το σημείο υπάρχει πολύ υγρασία. Μετά από κάθε μπάνιο παίρνετε ένα πανί και σκουπίζετε τους τοίχους. Έτσι το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρό και δεν θα αναπτύσσεται εύκολα μούχλα πάνω του.

Νεροχύτης μπάνιου Μπορεί να φαίνεται καθαρός αλλά είναι γεμάτος βακτήρια και βρωμιές. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να τον καθαρίζετε, φροντίζετε να βάζετε λίγη χλωρίνη και γεμίζετέ τον με ζεστό νερό. Αφήνετε το νερό με τη χλωρίνη να δράσουν για 5 λεπτά και ο νιπτήρας σας θα λάμπει εύκολα και γρήγορα.

Χλωρίνη: Δείτε με τι Μπορείτε να την Αντικαταστήσετε!

Πλύντε σε καθημερινή βάση τον νεροχύτη της κουζίνας και του μπάνιου γιατί εκεί συσσωρεύονται πολλά μικρόβια.

Πλύντε σε καθημερινή βάση τον νεροχύτη της κουζίνας και του μπάνιου γιατί εκεί συσσωρεύονται πολλά μικρόβια.

Πιάτα και ποτήρια Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και ποτήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα γεμίσετε με ζωύφια και επιπλέον την επόμενη μέρα θα χρειαστείτε περισσότερη ώρα για να τα καθαρίσετε. Φροντίζετε να πλένετε τα πιάτα σας σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον βάζετέ τα στο πλυντήριο πιάτων.

Κάντε τα Παράθυρα Αόρατα Εύκολα και Γρήγορα!

Καφετιέρα Η καφετιέρα είναι ακόμα ένα αντικείμενο στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε σε καθημερινή βάση και ύστερα από κάθε χρήση. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα με ζεστό νερό και σαπούνι και μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και το εξωτερικό μέρος γιατί μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές.

Πλύντε τα πιάτα και τα ποτήρια σε καθημερινή βάση για να είναι πάντα ο νεροχύτης σας καθαρός και για να βγαίνουν οι λεκέδες πιο εύκολα. Όσο τα αφήνετε στον νεροχύτη τόσο πιο δύσκολα θα πλυθούν στη συνέχεια.

Πλένετε τα πιάτα και τα ποτήρια σε καθημερινή βάση για να είναι πάντα ο νεροχύτης σας καθαρός και να βγαίνουν οι λεκέδες πιο εύκολα.

Καθαρίζοντας αυτά τα 7 αντικείμενα σε καθημερινή βάση οι δουλειές που θα έχετε να κάνετε το σαββατοκύριακο θα είναι πολύ λιγότερες ενώ η κουζίνα και το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρά. Επιπλέον, συνηθίζοντας να κάνετε αυτές τις δουλειές καθημερινά, γρήγορα θα αποκτήσετε τακτική και θα τις τελειώνετε πολύ πιο γρήγορα. Έχοντας καθαρό σπίτι ανά πάσα στιγμή θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί και η ψυχολογία σας. Δοκιμάστε το για ένα μήνα και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Έξυπνα Tips Καθαρισμού από... Πραγματικές Νοικοκυρές!

.

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα tips που μοιράστηκαν μαζί μας διάσημες νοικοκυρές.

Καθαρίστε τον Φούρνο σας από τα Καμμένα Λίπη με 3 Υλικά!

.

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε!

Αστραφτερή Κουζίνα σε μόλις 20 Λεπτά - Δείτε Το Απόλυτο Σύστημα Καθαρισμού

.

Με αυτά τα εύκολα βήματα θα καταφέρετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας μέσα σε ακριβώς 20 λεπτά.

10 Δουλειές που αν τις Συνηθίσετε θα Έχετε Πάντα Πεντακάθαρο Σπίτι (VIDEO)

.

Αυτές είναι οι 10 δουλειές που αν τις συνηθίσετε θα έχετε πάντα πεντακάθαρο σπίτι.

Αυτά Είναι τα 9 πιο Βρώμικα Σημεία της Κουζίνας σας

.

Τα βρώμικα σημεία της κουζίνας δεν είναι πάντα εμφανή - ανακαλύψτε τα και εξοντώστε τα μικρόβια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς θα υπολογίσω σωστά τις διαστάσεις για τις κουρτίνες μου;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Nα τι θα Συμβεί αν Βάλετε Τσόφλια Αυγού Μέσα στο Μπλέντερ