Την αρπάξατε; Αυτά είναι τα 10 ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης
Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣΠιες τα στην υγειά σου.
Λεμόνι με μέλι: Πίνετε καθημερινά ένα με δύο φρέσκα λεμόνια με ένα έως τρία κουταλάκια μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα. Ανακουφίζει αποτελεσματικά από τα συμπτώματα γρίπης, και ειδικά το πονόλαιμο και την κεφαλαλγία.
Δείτε ποια είναι τα μπαχαρικά που έχουν απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες.
Ευκάλυπτος: Καταπραΰνει τον βήχα, τον πονόλαιμο και τον πυρετό. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό με 2-3 φύλλα ευκαλύπτου, αφήστε τα για λίγο, σουρώστε και πείτε το μαζί με λεμόνι και μέλι. Εναλλακτικά, ρίξτε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και εισπνεύστε τους ατμούς.
Χαμομήλι: Από τα δημοφιλέστερα βότανα για το κρυολόγημα, αφού είναι εξαιρετικό κατά του πονόλαιμου και της γρίπης γενικότερα. Πίνεται ως αφέψημα.
Τσάι: Πίνεται και αυτό ως αφέψημα κυρίως για να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο και την καταρροή. Προτιμήστε το πράσινο ή το τσάι του βουνού.
Δείτε επίσης τις 10 σπιτικές χρήσεις του τσαγιού που δεν φανταζόσασταν.
Φασκόμηλο: Το αφέψημά του χρησιμοποιείται κατά του κρυολογήματος και ειδικά για να καταπραΰνει τα συμπτώματα της του πονόλαιμου και της φαρυγγίτιδας.
Μέντα: Καταπολεμά δραστικά το συνάχι, τον βήχα, τη βρογχίτιδα, τον πονόλαιμο και τη γρίπη. Σε μισό λίτρο νερού, βράζουμε μερικά φύλλα μέντας. Αφού το σουρώσουμε, πίνουμε το αφέψημα.
Δίκταμος ή έρωντας: Είναι ιδανικό για την ανακούφιση από το συνάχι και τον πονόλαιμο. Πίνεται ως αφεψήμα, σε αναλογία 1 γρ δίκταμο ανά 100 γρ νερό. Είναι ένα από τα αγαπημένα βότανα των Κρητικών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την υγεία, τη διατροφή και τη γυμναστική.