Τι κοινό έχουν ο Brad Pitt, ο Kanye West και ο Moby;

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Τι κοινό έχουν ο Brad Pitt, ο Kanye West και ο Moby;

Το μεγάλο κοινό σημείο τους δεν είναι ότι είναι διάσημοι, επιτυχημένοι, πολυεκατομμυριούχοι και βέροι Αμερικάνοι... αλλά ένας κοινός πόθος! Και οι τρείς θα ήθελαν να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι και συγκεκριμμένα...

...αρχιτέκτονες και designers! Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που τους κάνουν να ονειρεύονται άλλες καριέρες, όπως και για τις άλλοτε πετυχημένες και άλλοτε όχι και τόσο, προσπάθειες τους.

Brad Pitt
Ο Brad Pitt έχει δηλώσει πως η υποκριτική είναι η καριέρα του, αλλά η αρχιτεκτονική είναι το πάθος του. Είναι γνωστό ότι ο διάσημος ηθοποιός είχε σχεδιάσει τις βέρες για το γάμο του με την Jennifer Aniston, έπειτα μήνυσε το κοσμηματοπωλείο για την αντιγραφή του σχεδίου του και την πώληση δαχτυλιδιών του δικού του design χωρίς την έγκριση του. Το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική και το design παρ’ όλα αυτά, έγινε ευρέως γνωστό όταν το 2007 ίδρυσε το φιλανθρωπικό οργανισμό Make It Right, με σκοπό την ανοικοδόμηση μεγάλου τμήματος της Νέας Ορλεάνης, ύστερα από τις καταστροφές που προξένησε ο τυφώνας Katrina. Στο project αυτό αναμείχθηκαν διάσημοι αρχιτέκτονες όπως οι Frank Gehry, MVRDV, Shigeru Ban και Morphosis, και ο στόχος ήταν να σχεδιαστούν σύγχρονες, πρωτότυπες, οικολογικές κατοικίες που θα προσέφεραν μια καινούργια αρχή στους πληγέντες του τυφώνα.

Πρότυπη διπλοκατοικία της σειράς «πράσινων» κατοικιών χαμηλού κόστους του οργανισμού Make It Right, που ίδρυσε ο Brad Pitt. Σχεδιασμένο από τους William McDonough + Partners.

Πρότυπη διπλοκατοικία της σειράς «πράσινων» κατοικιών χαμηλού κόστους του οργανισμού Make It Right, που ίδρυσε ο Brad Pitt. Σχεδιασμένο από τους William McDonough + Partners.

thehomeissue_pittpink

Ο διάσημος ηθοποιός σε συνεργασία με τους βερολινέζους αρχιτέκτονες Graft δημιούργησαν το «Pink Project», μία συμβολική εγκατάσταση από 150 τέντες και container, αριθμός που αντιστοιχεί στα νέα σπίτια που θα ανεγερθούν στη Νέα Ορλεάνη.

Γνωρίζατε ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει σχεδιάσει και έπιπλα; Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν ο Brad Pitt ζήτησε από το σχεδιαστή πολυτελών επίπλων Frank Pollaro να σχεδιάσει ένα γραφείο που θα προσέφερε ως δώρο στην Angelina Jolie για τα γενέθλιά της. Όταν τοποθετήθηκε το γραφείο στην κατοικία του ζεύγους στη Γαλλία, ο Pollaro παρατήρησε ένα βιβλίο σχεδίων του Pitt που περιελάμβανε σκίτσα επίπλων μιας ολόκληρης δεκαετίας. Τότε ο διάσημος σχεδιαστής πρότεινε στον ηθοποιό να παράξει μέσω της εταιρείας του ορισμένα από τα έπιπλα του δικού του design. Τα έπιπλα εν τέλει παράχθηκαν σε περιορισμένο αριθμό, εκτέθηκαν σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη το 2012 και έλαβαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Ο Frank Pollaro δήλωσε πως κατά τη συνεργασία αυτή, ο ίδιος προσέφερε συμβουλές σχετικά με τα υλικά και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, αλλά ο Pitt υπήρξε το μυαλό πίσω από κάθε σχεδιαστική γραμμή. Κοινώς ο διάσημος ηθοποιός δεν πούλησε απλά τα δικαιώματα του ονόματος του στο διάσημο οίκο, αλλά συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των επίπλων.

Τραπέζι δείπνου σχεδιασμένο από τον Brad Pitt σε συνεργασία με τον Frank Pollarο. O κινηματογραφικός Αχιλλέας προτείνει τολμηρές γραμμές και δυναμισμό στο design των επίπλων του.

Τραπέζι δείπνου σχεδιασμένο από τον Brad Pitt σε συνεργασία με τον Frank Pollarο. O κινηματογραφικός Αχιλλέας προτείνει τολμηρές γραμμές και δυναμισμό στο design των επίπλων του.

Kanye West
«Πραγματικά πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να σωθεί μέσω του design και τα πάντα πρέπει στην πραγματικότητα να “αρχιτεκτονικοποιηθούν”». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο διάσημος τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Kanye West σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Harvard Graduate School of Design (μία από τις κορυφαίες σχολές αρχιτεκτονικής στον κόσμο) ύστερα από πρόσκληση της ένωσης Αφροαμερικανών Φοιτητών του GSD. Ο ίδιος έχει εκφράσει πολλές φορές δημοσίως τον ενθουσιασμό του για την αρχιτεκτονική και ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει ιδρύσει και την εταιρεία DONDA που πραγματεύεται με το design σε κάθε έκφανση του. Το έναυσμα της πρόσκλησης του τραγουδιστή στο Harvard, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής. κάτι που είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί καθώς σύμφωνα με στατιστική έρευνα, λιγότερο από το 2% των αρχιτεκτόνων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Η.Π.Α. είναι Αφροαμερικανοί.

O West περιηγήθηκε στα studios της σχολής και έπειτα συμμετείχε σε ανοικτό διάλογο με τους υποψήφιους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος. Μαντέψτε ποιά τον συνόδεψε στην επίσκεψη αυτή...

O West περιηγήθηκε στα studios της σχολής και έπειτα συμμετείχε σε ανοικτό διάλογο με τους υποψήφιους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος. Μαντέψτε ποιά τον συνόδεψε στην επίσκεψη αυτή...

Ο Kanye West, όντας δημιουργικό πνεύμα της εποχής μας, επέλεξε η προβολή της πρώτης ταινίας μικρού μήκους «Cruel Summer», που σκηνοθέτησε ο ίδιος και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2012, να πραγματοποιηθεί σε ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο. Το πυραμιδοειδές περίπτερο με επτά οθόνες σχεδιάστηκε από τη δημιουργική πλατφόρμα DONDA που ο ίδιος ίδρυσε, σε συνεργασία με τους OMA και τους 2Χ4. Σε ντοκυμαντέρ για τη ζωή του ιδρυτή των OMA, Rem Koolhaas, o Kanye West δε διστάζει να εκφράσει πόσο θαυμάζει το έργο του και επίσης σχολιάζει πως η μουσική λειτουργεί ως Δούρρειος Ίππος με σκοπό τη δημιουργία τέχνης.

To εντυπωσιακό περίπτερο που επέλεξε ο Kanye West να φιλοξενήσει την πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής απόπειρας.

To εντυπωσιακό περίπτερο που επέλεξε ο Kanye West να φιλοξενήσει την πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής απόπειρας.

Moby
Ύστερα από τη μετακόμιση του από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες το 2010, ο διάσημος DJ με πλήθος πλατινένιων δίσκων στο βιογραφικό του, έκανε σαφές το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική, δημιουργώντας το Moby Los Angeles Architecture Blog στο tumblr. Έκτοτε εμπλουτίζει καθημερινά το blog του με άρθρα και φωτογραφίες για κτίρια που του έλκουν την προσοχή και για την ποικιλία που εμφανίζει ο αστικός ιστός αυτής της ιδιαίτερης πόλης. Όπως περιγράφει ο ίδιος, το Λος Άντζελες διαφέρει πάρα πολύ από το Κονέκτικατ όπου μεγάλωσε και κατακλύζεται από πανομοιότυπα κτίσματα αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής. Επίσης ένιωθε την ανάγκη να μεταφέρει στον κόσμο μέσω του blog του τους λόγους που το Λος Άντζελες είναι μια όμορφη πόλη και να καταρρίψει τη θεωρία των Νεουορκέζων φίλων του, πως το L.A. δεν έχει τίποτα περισσότερο παρά τεράστια εμπορικά κέντρα και κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους!

Μυστηριώδεις και ατμοσφαιρικές φωτογραφίες αστικού περιβάλλοντος σαν αυτή μπορείτε να βρειτε στο blog του διάσημου μουσικού: http://mobylosangelesarchitecture.com/

Μυστηριώδεις και ατμοσφαιρικές φωτογραφίες αστικού περιβάλλοντος σαν αυτή μπορείτε να βρειτε στο blog του διάσημου μουσικού: http://mobylosangelesarchitecture.com/

Όπως υποστηρίζει ο Moby το ενδιαφέρον με την Πόλη των Αγγέλων είναι ότι διαβαίνοντας έναν θεωρητικά αδιάφορο δρόμο, μπορεί να αντικρύσει κανείς ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κτίριο. Ανάμεσα στα αγαπημένα του κτίρια περιλαμβάνονται το Ennis House του Frank Lloyd Wright, το οποίο παρομοιάζει με διαστημόπλοιο των Μάγιας που προσγειώθηκε στο Los Feliz! Ο Moby στο blog του δε γράφει μόνο για διάσημα κτίρια αλλά και για μυστηριώδεις ανώνυμες κατοικίες, με ιδιαίτερο παρελθόν. αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος έχει επιλέξει να κατοικεί σε έπαυλη με χαρακτηριστικά νορμανδικού πύργου, το studio της οποίας έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας John Lautner. Ο Moby έχει δηλώσει πως το βιβλίο Delirious New York του Ολλανδού αρχιτέκτονα Rem Koolhaas αποτελεί έμπνευση για εκείνον καθώς περιγράφει με σαφή τρόπο πως το αστικό χάος είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και μάλιστα με ιδιαίτερη γοητεία!

Η έπαυλη στην οποία κατοικεί ο Moby. Τον εμπνεέι αρκετά άραγε το studio της κατοικίας του;

Η έπαυλη στην οποία κατοικεί ο Moby. Τον εμπνεέι αρκετά άραγε το studio της κατοικίας του;

Πηγές φωτογραφιών:
http://musiccourt.files.wordpress.com/2013/06/kanye-west.jpeg
http://www.likeceleb.com/wp-content/uploads/2014/08/moby-large-picture.jpg
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130808202625/marvelmovies/images/e/ee/Brad-Pitt.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m26c7sCwZn1r8byaio1_1280.jpg
http://underthehollywoodsign.files.wordpress.com/2010/04/huxley-house-wolfs-lair-010.jpg
http://www.modular.org/marketing/images/NorthStreetView.jpg
http://static.obrasweb.mx/media/2013/07/19/brad-pitt2.jpg
http://www.inflexwetrust.com/wp-content/uploads/2013/11/IFWT_Kanye_Harvard.png
http://www.archello.com/sites/default/files/7S%20Pavilion%20Cannes%20Cruel%20Summer%20Screening%203%20Philippe%20Ruault.jpg
http://media2.onsugar.com/files/upl1/10/104169/41_2008/78238531.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το υπέροχο Διαμέρισμα της Μισέλ Γουίλιαμς στο Brooklyn

.

Αυτό είναι το υπέροχο διαμέρισμα που πούλησε η Μισέλ Γουίλιαμς βγάζοντας απίστευτο κέρδος.

Το ονειρεμένο καινούργιο σπίτι της Beyonce (photos+video)

.

Ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια της showbiz, ετοιμάζεται να μετακομίσει! Δείτε την πολυτελέστατη και υπερ-στυλάτη έπαυλη που σκέφτεται να αγοράσει η Beyonce και ο σύζυγός της JayZ έναντι του ποσού των 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Πριγκιπική Ντουλάπα της Mariah Carey!

.

Η Mariah Carey ζει το όνειρο της. Από τα δανεικά παπούτσια της μητέρας της που την στένευαν, τώρα μας ξεναγεί στην ντουλάπα της που έχει περισσότερα από 1.000 ζευγάρια παπούτσια, χιλιάδες ρούχα και είναι όση ένα κατάστημα ρούχων!

Μπείτε στο σπίτι του Ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg

.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Facebook και... τα συμπεράσματα δικά σας!

Ποδοσφαιριστής είδε στον ύπνο του ένα σπίτι με πέταλα και το έφτιαξε!

.

Ένα σπίτι που μοιάζει με πέταλα λουλουδιού έβλεπε στον ύπνο του ο Γκάρι Νέβιλ και αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, το μυστήριο έλυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Make Architects, σχεδιάζοντας μία τόσο παράξενη όσο και με μοναδικό στυλ κατοικία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή Αθήνα, Μέρος 2ο: Η δεκαετία του `60

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού