Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Το μυστικό βρίσκεται…στον ιδρώτα!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Το μυστικό βρίσκεται…στον ιδρώτα!

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένοι, εκείνοι που γυμνάζονται εντατικά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από όσους αρκούνται σε έναν χαλαρό περίπατο.

Ακόμα και οι άνθρωποι που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη μπορούν να ωφεληθούν από την άσκηση που θα τους κάνει να ιδρώσουν, τονίζουν οι επιστήμονες – αν και προειδοποιούν ότι θα ήταν καλό να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους. Ωστόσο, τα ευρήματα της μελέτης θέτουν υπό αμφισβήτηση τις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις οποίες η προτεινόμενη εβδομαδιαία άσκηση μέτριας έντασης και διάρκειας 150 λεπτών για τους ενήλικες είναι εξίσου αποτελεσματική με 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας.

Διαβάστε εδώ 8 συμβουλές για δυνατή καρδιά.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι κάθε είδους άσκηση είναι σημαντική, αλλά η εντατική άσκηση είναι πολύ πιο ωφέλιμη από μια απλή βόλτα. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ιδρώνουν κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης έχουν 13% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε σχέση με εκείνους που υποβάλλονται σε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα άσκησης.

5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού.

Οι ερευνητές εξέτασαν 204.542 άτομα ηλικίας 45-75 για έξι χρόνια. Συνέκριναν αυτούς με τη μέτρια δραστηριότητα -όπως ήπια κολύμβηση, τένις ή δουλειές του σπιτιού- με εκείνους που ασχολούνται με κάποια πιο έντονη δραστηριότητα, όπως το τρέξιμο ή η αεροβική γυμναστική. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine αποκαλύπτουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας σε εκείνους που ανέφεραν ότι λιγότερο από το 30% της άσκησής τους ήταν έντονη, ήταν 9% χαμηλότερα σε σχέση με όσους ανέφεραν ότι η δραστηριότητα τους ήταν εντελώς χαλαρή. Επιπλέον, για εκείνους των οποίων το πρόγραμμα άσκησης ήταν έντονο για περισσότερο από το 30% της διάρκειάς του, το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε ακόμη περισσότερο κατά 13%.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τη ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγιές σώμα Χωρίς Δίαιτα ή Γυμναστήριο; Γίνεται!

.

Μπορείτε να έχετε υγιές σώμα χωρίς δίαιτα ή γυμναστική; Φυσικά!

Ανέξοδη Γυμναστική για Όλους!

.

Δείτε πώς μπορείτε να γυμναστείτε χωρίς να ξοδευτείτε.

Γυμνάστε τα Πόδια σας, ενώ Κάθεστε στο Γραφείο!

.

Γυμνάστε τα πόδια σας χωρίς να σηκωθείτε καν από τον καναπέ του σπιτιού σας. Δείτε πώς...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πόση ώρα πρέπει να γυμνάζεστε για να κάψετε την πίτσα και τα burgers...

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 συνηθισμένες αιτίες που σας χαλάνε τη διάθεση