Δείτε πώς θα Αποκτήσετε Καθαρό Καθιστικό σε 15 λεπτά!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Δείτε πώς θα Αποκτήσετε Καθαρό Καθιστικό σε 15 λεπτά!

Δεν θέλει κόπο, αλλά (τον σωστό) τρόπο για να δείτε το καθιστικό σας καθαρό και περιποιημένο. Κι όχι μόνο αυτό: αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, θα το καταφέρετε το πολύ μέσα σε 15 λεπτά!

Είναι αργά το βράδυ, έχετε μόλις μπει σπίτι από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε καθισμένοι στον καναπέ σας ενώ βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά. Ωστόσο, το βλέμμα σας δεν λέει να ξεκολλήσει από το χάος και την αταξία που βλέπετε να σας περιτριγυρίζει: το πάτωμα είναι βρώμικο, η βιβλιοθήκη χρειάζεται άμεση τακτοποίηση και το coffee table έχει γεμίσει σκόνη. Αντί να αφήσετε την απελπισία να σας κατακλύσει, εμείς σας προτείνουμε να πιάσετε την σκούπα και να ρυθμίσετε στο χρονόμετρο σας στα 15 λεπτά. Γιατί; Τόσο χρόνο χρειάζεστε για να προλάβετε να καθαρίσετε το καθιστικό σας!

thehomeissue_saloni01

Βάλτε το χρονόμετρο στα 15 λεπτά και πιάστε δουλειά.

1. Συγκεντρώστε τα καθαριστικά, τα ξεσκονόπανα και τη σκούπα σας και τοποθετήστε τα σε μια γωνιά του καθιστικού σας. Αυτή η διαδικασία είναι το πιο σημαντικό βήμα προτού ξεκινήσετε το καθάρισμα καθώς, αν έχετε τα καθαριστικά σας συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, θα γλιτώσετε χρόνο γιατί όλα τα απαραίτητα θα είναι σε απόσταση αναπνοής.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα καθαριστικά του σπιτιού με ασφάλεια.

2. Μαζέψτε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο σαλόνι σας σε ένα κουτί ή μια σακούλα αντί να χάνετε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να τα επιστρέψετε στη θέση τους. Πέρα απ' αυτό, αυτή η διαδικασία αποσπά την προσοχή σας από τη δουλειά που ήδη κάνετε, οπότε καλό είναι να κρατήσετε τις επιστροφές αυτών των αντικειμένων στο χώρο που ανήκουν μετά τη λήξη των εργασιών καθαριότητας του καθιστικού.

3. Ξεκινήσετε από τον καναπέ. Αφαιρέστε τα ριχτάρια, τα διακοσμητικά μαξιλάρια καθώς και εκείνα των καθισμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανάκι, απομακρύνετε από αυτά τη σκόνη. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά κάτω από το έπιπλο. Τέλος, αφρατέψτε τα μαξιλάρια, χτυπώντας τα ελαφρά, προτού τα τοποθετήσετε και πάλι στον καναπέ κι απλώστε εκ νέου το ριχτάρι.

thehomeissue_saloni02

Τινάξτε μαξιλάρια και ριχτάρια καλά πριν τα ξαναβάλετε στη θέση τους.

4. Ξεσκονίστε το coffee table χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Περάστε το πανί γρήγορα γύρω από τις επιφάνειες των βιβλίων και των διακοσμητικών αξεσουάρ του τακτοποιώντας τα παράλληλα. Σημειώστε ότι ο σκοπός σας στην προκειμένη περίπτωση είναι να κάνετε ένα σύντομο και αποτελεσματικό καθάρισμα, αποφεύγοντας τις περιττές δουλειές. Αφήστε, λοιπόν, το γυάλισμα των βάζων σας και την αλλαγή του ντεκόρ του coffee table για κάποια άλλη φορά.

Δείτε εδώ πώς θα κάνετε το coffee table το κέντρο της προσοχής.

5. Τακτοποιήστε τη βιβλιοθήκη σας χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο για να ξεδιαλέξετε ποια περιοδικά ή βιβλία θέλετε να μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο, να χαρίσετε ή να ξεφορτωθείτε οριστικά.

6. Σκουπίστε το πάτωμα. Είτε χρησιμοποιείτε ηλεκτρική είτε απλή σκούπα, καθαρίστε καλά το πάτωμα χωρίς, όμως, να μετακινήσετε τα έπιπλα.

Σκουπίστε καλά το πάτωμα χωρίς, όμως, να μετακινήσετε τα έπιπλα.

Σκουπίστε καλά το πάτωμα χωρίς, όμως, να μετακινήσετε τα έπιπλα.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το μπάνιο σας στο άψε-σβήσε.

7. Σκουπίσατε, ξεσκονίσατε, τελειώσατε! Επιστρέψτε τα καθαριστικά και τη σκούπα στους αποθηκευτικούς χώρους τους και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε στο καθαρό (πια) καθιστικό σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tips για Πεντακάθαρο Σπίτι (και) τον Χειμώνα

.

Με τα ακόλουθα μυστικά, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό εύκολα και οικονομικά.

Κάντε το Μπάνιο σας να Λάμπει σε Μόλις 5 Λεπτά

.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το μπάνιο σας σε μόλις 5 λεπτά.

Οι Συμβουλές των «Παλιών» για Τέλειο Καθάρισμα

.

Δείτε τα παλιομοδίτικα κόλπα για τέλειο καθάρισμα που θα σας βγάλουν πάντα ασπροπρόσωπους.

Πώς να Καθαρίσετε Επιτραπέζιο Ανεμιστήρα σε 3 Απλά Βήματα

.

3 απλά βήματα για ανεμιστήρα που λάμπει από καθαριότητα.

Αποκτήστε Ένα Ονειρεμένο Σπίτι Λέγοντας Αντίο σε Αυτά τα Αντικείμενα

.

Αποκτήστε το σπίτι που αξίζετε ξεκινώντας με το να ξεφορτωθείτε αυτά τα 5 πράγματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Tips για να Έχετε ένα Μόνιμα Τακτοποιημένο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

γαλλικό διαμέρισμα
7 Τρόποι για να Κάνετε το Σπίτι σας να Θυμίζει Κάτι από Γαλλικό Διαμέρισμα!
More in TIPS, ΣΠΙΤΙ
11 Tips για να Έχετε ένα Μόνιμα Τακτοποιημένο Σπίτι

Με αυτές τις συμβουλές θα καταφέρετε να διατηρήσετε το σπίτι σας μόνιμα τακτοποιημένο.

Close