«Πώς μπορώ να διαλέξω με σιγουριά το τέλειο χρώμα για το σπίτι μου;»

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

«Πώς μπορώ να διαλέξω με σιγουριά το τέλειο χρώμα για το σπίτι μου;»

Η αναγνώστριά μας Λίλη Μουτσάκου από τη Θεσσαλονίκη θέλει να βάψει το σπίτι της και θέλει να πετύχει το χρώμα με την πρώτη. «Δεν έχω το περιθώριο να βάφω και να ξαναβάφω το σπίτι μου, οπότε θέλω να πετύχω το χρώμα με την πρώτη. Τι μπορώ να κάνω για να το πετύχω;» Δείτε τα συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε.

Το να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τους τοίχους του σπιτιού σας είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και αρκετά βαρετή. Οι επιλογές και οι αποχρώσεις που πρέπει να εξετάσετε είναι αμέτρητες και τα λάθη που μπορεί να προκύψουν είναι πολλά. Σας τα παρουσιάζουμε για να κάνετε ό,τι μπορείτε ώστε να τα αποφύγετε.

Διαλέγετε απόχρωση κοιτώντας απλά το δειγματολόγιο Τα δειγματολόγια δείχνουν τις αποχρώσεις σε λίγα μόλις τετραγωνικά εκατοστά χαρτιού, ενώ η επιφάνεια ακόμα και του πιο μικρού τοίχου στο δωμάτιό σας είναι πολύ μεγαλύτερη. Η διαφορά είναι τεράστια και άρα πρέπει πρώτα να βάψετε μια μεγάλη επιφάνεια του τοίχου σας δοκιμαστικά, πριν καταλήξετε στο χρώμα.

Δεν λαμβάνετε υπόψη τον φωτισμό του σπιτιού σας Για να αποφασίσετε τι χρώμα θα βάψετε το σπίτι σας πρέπει να δείτε πρώτα πώς φαίνεται το χρώμα που σας αρέσει κάτω από το φως του ήλιου ή τη νύχτα, με τα φωτιστικά που έχετε επιλέξει. Το φως αλλάζει πάρα πολύ μέσα στις 16 ώρες που είστε ξύπνιοι. Η καλύτερη λύση είναι να βάψετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί και να το τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να δείτε πώς φαίνεται. Αν σας αρέσει, τότε προχωρήστε στο βάψιμο.

Αποφασίζετε το χρώμα των τοίχων σας πριν καταλήξετε στα έπιπλα Είναι μεγάλο λάθος να βάψετε το σπίτι σας και μετά να βγείτε στα μαγαζιά για να αγοράσετε έπιπλα. Μπορεί να βάψετε τους τοίχους σας κόκκινους και μετά να ερωτευτείτε έναν κίτρινο ή μπλε καναπέ. Γι'αυτό πρώτα επιλέγουμε τα έπιπλα και με γνώμονα τη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει να κάνουμε, βάφουμε και το σπίτι.

Μην το παρακάνετε με τις έντονες αποχρώσεις Μπορεί ένας τοίχος σε έντονη απόχρωση να δείχνει πολύ εντυπωσιακός, αλλά 4 τοίχοι σε έντονο χρώμα θα δείχνουν πολύ πιο έντονοι καθώς ο κάθε τοίχος θα αντανακλά στον άλλον, δημιουργώντας ένα πολύ βαρύ και έντονο αποτέλεσμα.

Θεωρείτε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ ίδιες Αν επιλέξετε να βάψετε το σπίτι σας έναν ουδέτερο-φυσικό τόνο, τότε ελαφρύνετε λίγο το χρώμα κατά 25% και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό.

Δεν σπάτε τους κανόνες Ένας βασικός κανόνας του βαψίματος λέει πως δεν πρέπει να βάφετε μικρούς χώρους με σκούρες αποχρώσεις. Μερικές φορές μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κανόνα αν θέλετε να δημιουργήσετε ζεστασιά στο σπίτι σας.

Ζείτε με χρώματα που δεν αγαπάτε Ο περισσότερος κόσμος βάφει το σπίτι του με κάποιο χρώμα και αν συνειδητοποιήσει πως τελικά δεν του αρέσει, δεν κάνει τίποτα γι'αυτό και απλά επιλέγει να μείνει σε ένα σπίτι με ένα χρώμα που μισεί. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Αν δεν πετύχει η απόχρωση που επιλέξατε, διαλέξτε μια άλλη και βάψτε τους τοίχους από πάνω ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι στο Βάψιμο των Επίπλων

.

Σας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα, αλλά το αποφεύγετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μάθετε από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα!

7 Πανεύκολα Κόλπα για να Βάψετε το Σπίτι Μόνοι σας!

.

Προτού πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια trick θα σας βοηθήσουν να γίνετε εξπέρ στο βάψιμο!

Πώς να Αξιοποιήσετε Διακοσμητικά Ένα Χρώμα που Δεν Μπορείτε να Αλλάξετε

.

Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας ακόμα και με βάση ένα χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε!

Μούχλα και Υγρασία στο Μπάνιο; Προστατέψτε το με Αυτούς τους Τρόπους

.

Απαλλαγείτε από τους χειρότερους "εχθρούς" του μπάνιου σας με μια κίνηση.

6 Συχνά Λάθη που Κάνετε όταν Κρεμάτε Κάδρα

.

Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να γίνουν όταν κρεμάτε κάδρα στους τοίχους σας. Δείτε πώς θα τα αποφύγετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Έξυπνοι Τρόποι να Βάλετε Χρώμα στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε το Καφέ Χρώμα στο Σπίτι σας με Αυτές τις 7 Κομψές Ιδέες!