Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε Όταν Κρεμάτε τις Κουρτίνες!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε Όταν Κρεμάτε τις Κουρτίνες!

Οι κουρτίνες προσθέτουν στιλ σε έναν χώρο και τον ομορφαίνουν. Ωστόσο, αν δεν τοποθετηθούν σωστά μπορεί να πετύχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και να καταστρέψουν την εικόνα και το στιλ ενός ολόκληρου δωματίου. Δείτε λοιπόν ποια 6 λάθη γίνονται συνήθως στο κρέμασμα των κουρτινών.

#1 Δεν μετράτε σωστά Είναι μεγάλο λάθος να αγοράσετε κουρτίνες χωρίς να έχετε μετρήσει με απόλυτη ακρίβεια τα παράθυρά σας. Πάρτε ένα μέτρο και μετρήστε ακριβώς το μήκος και το ύψος που θέλετε να καλύψουν οι κουρτίνες σας και στη συνέχεια αγοράστε το κατάλληλο μέγεθος. Είναι κρίμα να μην μετράτε σωστά τις αποστάσεις και να καταλήξετε με υπερβολικά κοντές ή μακριές κουρτίνες.

Τοποθετήστε το κουρτινόξυλο όσο πιο ψηλά γίνεται για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του ψηλού δωματίου

Τοποθετήστε το κουρτινόξυλο όσο πιο ψηλά γίνεται για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός ψηλού δωματίου.

#2 Μην κρεμάτε τις κουρτίνες σας πολύ χαμηλά Όσο πιο ψηλά βάλετε το κουρτινόξυλο τόσο πιο ψηλός φαίνεται ένας χώρος. Γι’ αυτό μην τσιγκουνεύεστε το μήκος της κουρτίνας σας και τοποθετήστε τα κουρτινόξυλα όσο πιο ψηλά μπορείτε.

#3 Προσέξτε να μην αγοράσετε κοντές κουρτίνες Η κουρτίνα είναι όπως τα παντελόνια. Είναι καλό να είναι τόσο μακριά σαν να φαίνεται ότι αγγίζει το πάτωμα χωρίς όμως να το αγγίζει. Προσέξτε το μήκος της κουρτίνας σας και να θυμάστε πως μια κουρτίνα δείχνει πάντα πιο όμορφη όσο πιο μακριά είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να σέρνεται στο πάτωμα. Βρείτε το κατάλληλο μήκος που να κολακεύει καλύτερα τον δικό σας χώρο.

Προσέξτε να κάνετε αρκετά μακριές τις κουρτίνες σας ώστε να φαίνονται σαν να αγγίζουν το πάτωμα

Προσέξτε να κάνετε αρκετά μακριές τις κουρτίνες σας ώστε να φαίνονται σαν μόλις να αγγίζουν το πάτωμα.

Διαβάστε ακόμα:

#4 Δεν επιλέγετε το σωστό πλάτος Όσο σημαντικό είναι το ύψος μιας κουρτίνας, τόσο σημαντικό είναι και το πλάτος. Για να καταλάβετε πόσο πλάτος πρέπει να έχει η κουρτίνα σας, μετρήστε το πλάτος του παράθυρου και πολλαπλασιάστε επί 2 ή 3 αναλόγως πόσες σούρες θέλετε να κάνει η κουρτίνα σας.

thehomeissue_kourtines01

Όσο σημαντικό είναι το ύψος μιας κουρτίνας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το πλάτος της.

#5 Μην αποφεύγετε το σίδερο Μπορεί το σιδέρωμα μιας κουρτίνας να θέλει αρκετό χρόνο αλλά δεν υπάρχει πιο άσχημο θέαμα σε ένα όμορφο σπίτι από μια τσαλακωμένη κουρτίνα. Σιδερώστε με προσοχή τις κουρτίνες σας για να βελτιώσετε την εικόνα ολόκληρου του δωματίου.

#6 Δώστε προσοχή στο κουρτινόξυλο Μερικές κουρτίνες είναι πολύ βαριές και έτσι ίσως χρειαστούν έξτρα στήριξη για να μην πέσουν. Βάλτε ένα γερό κουρτινόξυλο και επιλέξτε ένα όμορφο σχέδιο που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Σοβαρά Λάθη που Kάνετε στο Καθάρισμα του Σπιτιού σας

.

Ακόμα και οι καλύτερες νοικοκυρές κάνουν αυτά τα συχνά λάθη κάθε μέρα στο καθάρισμα. Μάθετε ποια είναι και γλιτώστε κόπο και χρήματα!

5 Σίγουρα Διακοσμητικά Κόλπα για να Κοιμάστε σαν Πουλάκι!

.

Υπάρχουν διακοσμητικά τιπς που μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία. Δείτε ποια είναι αυτά και εφαρμόστε τα στο δικό σας σπίτι.

Δεν Φαντάζεστε τι Μπορείτε να Πλύνετε στο Πλυντήριο Ρούχων

.

Δείτε τα 10 πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.

«Πώς θα υπολογίσω σωστά τις διαστάσεις για τις κουρτίνες μου;»

.

Δεν χρειάζονται υψηλά μαθηματικά ή ενταντικά μαθήματα διακοσμητικής, αλλά οι σωστές συμβουλές για να βάλετε τις κουρτίνες σας στις σωστές τους διαστάσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Επηρεάζει η Ώρα που Τρώτε, τα Κιλά που Χάνετε;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Boho Loft της Βάσιας Κωσταρά Είναι το Απόλυτο Deco Inspiration