Τα 5 πιο Περίεργα Πράγματα που Κάνετε στον Ύπνο σας

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Τα 5 πιο Περίεργα Πράγματα που Κάνετε στον Ύπνο σας

Μήπως ξυπνάτε το βράδυ πηγαίνετε στο ψυγείο και τρώτε, κάνετε μια ολόκληρη συνομιλία, ή ακόμα και μια βόλτα μέσα στο σπίτι, αλλά όταν ξυπνάτε το πρωί δεν θυμάστε τίποτα;

Όλα αυτά είναι αρκετά κοινά επεισόδια που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, περίπου το 10% από εμάς επηρεάζονται και εκδηλώνουν αυτές τις περίεργες συμπεριφορές.

Υπάρχουν δύο είδη ύπνου. Το ένα είδος χαρακτηρίζεται από την ταχεία κίνηση των ματιών, και ονομάζεται REM (rapid eye movement). Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα του εγκεφάλου δείχνει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαρακτηριστική της αγρυπνίας. Το άλλο είδος ύπνου ονομάζεται NREM (non rapid eye movement), ύπνος των αργών κυμάτων ή ήρεμος, χωρίς ταχεία κίνηση των ματιών. Στην περίπτωση αυτή το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα δείχνει τα χαρακτηριστικά της χαλάρωσης που φέρνει ο ύπνος.

Δείτε, επίσης, 5 λάθη που κάνετε στο στρώσιμο του κρεβατιού.

Πολλοί άνθρωποι ενώ κοιμούνται μπορεί να παρουσιάζουν περίεργες συμπεριφορές και να μην τις θυμούνται.  Δείτε μερικές από αυτές.

Υπνοβασία. Η υπνοβασία είναι μια κατάσταση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του REM ύπνου, γι αυτό και δεν είναι συνδεδεμένη με τα όνειρα. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δύσκολο να ξυπνήσει ένας υπνοβάτης, και θα μπορούσε να ταραχτεί αρκετά, αν επιχειρήσετε να τον ξυπνήσετε.  Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep, βρήκε ότι οι ενήλικες υπνοβάτες είχαν υψηλότερη συχνότητα της ημερήσιας υπνηλίας, της κόπωσης, της αϋπνίας, και συμπτώματα άγχους,  από εκείνους που έμεναν στο κρεβάτι τους.

Συζήτηση ή Κραυγή. Η ομιλία κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι πολύ συχνή κυρίως σε παιδιά, και σε έφηβους. Τα παιδιά μπορούν να καθίσουν επάνω στο κρεβάτι με τα μάτια τους ανοιχτά και να φωνάζουν, αλλά στην πραγματικότητα κοιμούνται. Μελέτες έχουν δείξει, ότι, όσα έχουν υποστεί εκφοβισμό, είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από εφιάλτες από την ηλικία των 12.

Αποστολή μηνυμάτων. Αυτή η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να φαίνεται παράξενη, αλλά συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους. Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Villanova διαπίστωσε, ότι από τους 300 μαθητές, το 30% είχε στείλει μηνύματα από το κινητό, ενώ κοιμότανε. Αυτή η συμπεριφορά είναι ακίνδυνη, αλλά θα μπορούσε να γίνει ενοχλητική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Διαφορετικές Στάσεις Ύπνου και τι Δείχνουν για τη Σχέση σας

.

Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που μαρτυράει τα πάντα.

Γιατί κάποιες φορές ενώ Κοιμάσαι Νιώθεις ότι Πέφτεις;

.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν κοιμάστε μερικές φορές νιώθετε σαν να πέφτετε;

Κι όμως, η Υπνοβασία είναι Κληρονομική!

.

Τελικά η υπνοβασία είναι κληρονομική;

Τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου στο σώμα σας

.

Αυτά προκαλεί η έλλειψη ύπνου στο σώμα σας.

17 σημάδια που φανερώνουν πως έχετε αϋπνία

.

Αυτά είναι τα σημάδια που σας λένε πως έχετε αϋπνία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε τι Παθαίνει το Σώμα σας όταν Ερωτεύεστε...

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Spring diet: Χάστε Κιλά με Τρόφιμα Εποχής!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Δείτε τι Παθαίνει το Σώμα σας όταν Ερωτεύεστε...

Δείτε τι γίνεται στο σώμα σας όταν ερωτεύεστε.

Close