Αυτά Είναι τα 5 Μέρη του Σπιτιού με την Περισσότερη Σκόνη

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα 5 Μέρη του Σπιτιού με την Περισσότερη Σκόνη

Υπάρχουν μερικά σημεία του σπιτιού που μαζεύουν πολύ περισσότερη σκόνη από άλλα. Δείτε ποια είναι αυτά και πώς να τα καθαρίσετε με ελάχιστες κινήσεις.

Βιβλιοθήκες Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να μετακινήσετε όλα τα βιβλία για να καθαρίσετε τη σκόνη από τη βιβλιοθήκη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πανί με μικροϊνες για να ξεσκονίσετε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω. Τώρα, όμως, που μπήκε η άνοιξη καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στην βιβλιοθήκη σας. Αφαιρέστε όλα τα βιβλία από τα ράφια, καθαρίστε τα (σίγουρα και αυτά θα έχουν μαζέψει πολλή σκόνη) κι έπειτα συνεχίστε με το καθάρισμα της βιβλιοθήκης.

Πάρτε μια λεκάνη, βάλτε μέσα λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό και με μια πετσέτα περάστε όλα τα ράφια της βιβλιοθήκης. Έπειτα περάστε τις επιφάνειες και με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνετε και ένα καλό ξεκαθάρισμα στα βιβλία σας. Δείτε ποια δεν θέλετε πια και μπορείτε να τα χαρίσετε, ποια είναι για ανακύκλωση και ποια θέλετε να μείνουν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καθάρισμα στη βιβλιοθήκη σας.

thehomeissue_skoni02

Κάντε ένα καλό καθάρισμα στη βιβλιοθήκη σας τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο για να μην καταλήξετε με τέτοια βιβλία.

Ντουλάπες Γνωρίζοντας πως η σκόνη κατά ένα ποσοστό είναι φτιαγμένη από ίνες υφασμάτων, είναι λογικό οι ντουλάπες σας να είναι γεμάτες. Αν έχετε πολύ καιρό να τις καθαρίσετε τότε καλό είναι να κάνετε ένα ολικό καθάρισμα όπως και με τις βιβλιοθήκες σας. Αν, όμως, συνηθίζετε να τις καθαρίζετε αρκετά συχνά τότε ένα απλό πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί και ένα σκούπισμα με το ηλεκτρικό σκουπάκι είναι αρκετά.

Καθαρή Ντουλάπα: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για το Ανοιξιάτικο Ξεκαθάρισμα.

Χαλιά και μοκέτες Αν οι μοκέτες σας πάνε από τοίχο σε τοίχο τότε ένα καλό καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι αρκετό για να αφαιρέσει τη σκόνη μιας και τόσο μεγάλη μοκέτα δεν μπορεί να την βγάζετε κάθε λίγο για τίναγμα. Τα μικρά χαλάκια σας, όμως, μπορείτε άνετα να τα βγάζετε πού και πού στο μπαλκόνι για ένα καλό τίναγμα. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη, μια ρακέτα του τένις ή κάτι παρόμοιο για να χτυπήσετε το χαλί σας και να φύγει η ενοχλητική σκόνη. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μια φορά το μήνα για να αναπνέετε και πολύ καλύτερα μέσα στο σπίτι. Διαβάστε εδώ 5 κινήσεις για καθαρότερη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

thehomeissue_skoni01

Τα περβάζια των παραθύρων μαζεύουν πολύ σκόνη.

Περβάζια παραθύρων Τα περβάζια των παραθύρων είναι από τα σημεία που γεμίζουν συνεχώς σκόνη. Για να τα καθαρίσετε ξεκινήστε περνώντας τα με την ηλεκτρική σας σκούπα έτσι ώστε να φύγει η περισσότερη. Έπειτα βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού και περάστε με αυτό όλο το περβάζι. Βουτήξτε και μια παλιά βούρτσα βαψίματος στο ίδιο μείγμα και κάντε με αυτήν όλες τις λεπτομέρειες (τις γωνίες, τις ενώσεις και όλα τα σημεία που δεν φτάνει το πανί). Τέλος, περάστε το περβάζι με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμο. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Διώξτε τη Σκόνη από το Σπίτι σας για Πάντα!

Μην κάνετε το λάθος να τους χρησιμοποιήσετε πριν τους καθαρίσετε γιατί θα γεμίσετε το σπίτι σας σκόνη.

Ανεμιστήρες οροφής Το καθάρισμά τους είναι μια αρκετά εύκολη υπόθεση ενώ είναι απαραίτητη τώρα που αρχίζει και φτιάχνει ο καιρός και θα τους χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μην κάνετε το λάθος να τους χρησιμοποιήσετε πριν τους καθαρίσετε γιατί θα γεμίσετε το σπίτι σας σκόνη. Πάρτε ένα καθαρό πανί, βάλτε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, μαγειρικής σόδας και ξιδιού πάνω και καθαρίστε με αυτό τους ανεμιστήρες σας. Περάστε τους μετά και με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμοι. Δείτε τα Σούπερ Δυνατά και Φυσικά Καθαριστικά που Έχετε ήδη Σπίτι σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα Tip Καθαριότητας που δεν Πρέπει να Ξεχνάτε ό,τι Εποχή κι αν Είναι!

.

Δείτε το πιο βασικό tip καθαριότητας που πρέπει να ακολουθείτε ό,τι καιρό κι αν έχει έξω!

9 Σπιτικά Υλικά που Καθαρίζουν Οποιονδήποτε Λεκέ από το Χαλί σας

.

Δείτε πώς να καθαρίσετε οποιονδήποτε λεκέ από το χαλί σας με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

7 Τips Οργάνωσης για να Απολαμβάνετε Περισσότερο το Σπίτι σας

.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δυσκολεύουν τη ζωή σας χωρίς λόγο. Δείτε ποια είναι αυτά και βγάλτε τα μια και καλή απλουστεύοντας την καθημερινότητά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Εξαφανίσετε τις Πανάδες από το Πρόσωπο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα πιο Γρουσούζικα Πράγματα που Έχετε στο Σπίτι σας!