«Tι χρώμα να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του διώροφου σπιτιού μας»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Tι χρώμα να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του διώροφου σπιτιού μας»;

H φίλη μας Στέλλα Παρασκευοπούλου, από την Πυλαία Θεσσαλονίκης, θα ήθελε να τη συμβουλέψουμε σχετικά με τα χρώματα των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού της. Συγκεκριμένα: «Θέλουμε να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του διώροφου σπιτιού μας. Κάτω υπάρχει αυλή με πέτρες Πηλίου και Καρύστου και επάνω έχει γύρω γύρω μπαλκόνι και κεραμοσκεπή. Ξύλα και κάγκελα είναι σε καφέ χρώμα. Τι συνδυασμούς χρωμάτων να κάνουμε».

Πηγή της έμπνευσης σας μπορεί να είναι πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, π.χ. Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Γαλλία, αλλά και τα Δωδεκάνησα ή τα Επτάνησα. Παλαιότερα, οι άνθρωποι ήταν πιο "άνετοι" με το χρώμα και το διάλεγαν για όλο το σπίτι, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Εσείς πάντως προτού ξεκινήσετε, καλό είναι να ελέγξετε τι περιορισμοί υπάρχουν από την πολεοδομία, ενώ για τη συνέχεια σκεφτείτε αν είστε πρόθυμοι για έναν εκκεντρικό συνδυασμό ή θέλετε κάτι πιο... κλασικό.

Έτσι, μια πρόταση θα ήταν ένα συνδυασμός από μπλε-πράσινο (στην παλέτα είναι οι αποχρώσεις του γκρι που πρασινίζουν λίγο), το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε εσοχές και σημεία όπου θέλετε να είναι φωτεινά - ακόμα κι όταν βλέπετε τον χώρο από μακριά. Όλο το υπόλοιπο εξωτερικό, μπορείτε να το βάψετε σε ένα λερωμένο ροζ, σε μια μεσαία προς σκούρα απόχρωση. Αν θεωρείτε ότι κάπου χρειάζεται ένα τρίτο συνδετικό χρώμα, π.χ. γύρω από τις κάσες και τα παραθυρόφυλλα, επιλέξτε ένα μπεζ ψυχρό του πάγου (σαν γκρι), το οποίο θα αναδεικνύει τα σημεία αυτά.

Η επόμενη λύση είναι οι αποχρώσεις των σομόν, ροζ ή μπεζ, οι οποίες συνδυάζονται εύκολα τόσο με το καφέ χρώμα στα παραθυρόφυλλα όσο και με την κεραμοσκεπή. Αυτή η ιδέα είναι πιο βατή, δεν απαιτεί την αγορά διαφορετικών χρωμάτων και κατ' επέκταση είναι πιο εύκολη στην υλοποίησή της, καθώς όλοι οι τοίχοι βάφονται στο ίδιο χρώμα. Από την άλλη, η πρώτη πρόταση θα σας δώσει σαφώς ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπορώ να βάψω τη βρεφική κούνια»;

.

Η φίλη μας Γεωργία Φωτιάδου, από το Λαύριο, μας ρωτάει: «Θα ήθελα να ξέρω αν βάφεται μια βρεφική κούνια. Μου την έδωσε μια γνωστή μου και στην είναι σχεδόν αχρησιμοποίητη. Θα μπορούσα να της αλλάξω χρώμα; Αν ναι, πως γίνεται»;

«Τι χρώμα να βάψω ένα καθιστικό με δερμάτινο καναπέ, λευκό coffee και γκρι πλακάκια»;

.

H φίλη μας Λυδία Ουρίλσκα μάς ρώτησε τι χρώμα να βάψει τους τοίχους στο καθιστικό της που έχει μέσα ένα δερμάτινο καναπέ σε σκούρο καφέ χρώμα, λευκό coffee table και πλακάκια σε ανοιχτό γκρι. Απέναντι από το καθιστικό ο τοίχος έχει τζάκι, το οποίο αργότερα θα επενδυθεί με πέτρα.

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

.

Απαντάμε στην ερώτηση της ημέρας: "Τι χρώμα να βάψω το υπνοδωμάτιό μου αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;"

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.

"θέλω να προσθέσω λίγο χρώμα με μαξιλάρια. Ποιό θα ήταν το ιδανικό χρώμα";

.

Η φίλη μας Εύα Παναγιώτου μας ρωτάει: «Στο σαλόνι και την τραπεζαρία επικρατεί μαύρο δέρμα , ξύλο καρυδιάς, κουρτίνες και μαξιλάρια στο γκρι-ασημί. θέλω να προσθέσω λίγο χρώμα με μαξιλάρια. Ποιό θα ήταν το ιδανικό χρώμα»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μπορώ να βάψω τη βρεφική κούνια»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς μπορώ να κρύψω ένα δοκάρι στο παιδικό δωμάτιο»;
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
«Μπορώ να βάψω τη βρεφική κούνια»;

Η φίλη μας Γεωργία Φωτιάδου, από το Λαύριο, μας ρωτάει: «Θα ήθελα να ξέρω αν βάφεται μια βρεφική κούνια. Μου...

Close