Τι Είναι οι Σφουγγαρίστρες με Κορδόνι;

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Τι Είναι οι Σφουγγαρίστρες με Κορδόνι;

Σίγουρα κάποια στιγμή θα παρατηρήσατε ότι η σφουγγαρίστρα σας αφήνει λεκέδες στο πάτωμα ή δεν το καθαρίζει όσο καλά θα θέλατε. Ένα είναι το σίγουρο: δεν είναι όλες οι σφουγγαρίστρες ίδιες. Στην αγορά υπάρχουν πολλά ήδη σφουγγαρίστρας και εμείς επιλέξαμε μία από αυτές: την σφουγγαρίστρα με κορδόνι.

Πράγματα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Μάθετε για το Σφουγγάρισμα

Οι σφουγγαρίστρες με κορδόνι είναι σε παραδοσιακό στυλ και χρησιμοποιούν κορδόνια για να απορροφούν το νερό και να καθαρίζουν το πάτωμα. Οι σφουγγαρίστρες που είναι καλής ποιότητας, έχουν τα κορδόνια ραμμένα στη κεφαλή – αυτό συμβαίνει γιατί η κόλλα είναι πολύ πιθανόν να αποσυντεθεί αν έρθει σε επαφή με κάποιο ισχυρό καθαριστικό.

σφουγγαρίστρες

Οι σφουγγαρίστρες που είναι καλής ποιότητας, έχουν τα κορδόνια ραμμένα στη κεφαλή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Οι σφουγγαρίστρες με κορδόνι είναι πολύ πιο απορροφητικές από τις υπόλοιπες, καθώς έχουν τη δυνατότητα να συγκρατήσουν  πολύ περισσότερη υγρασία και βρωμιά. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα πως μπορούν να φτάσουν στις γωνίες του σπιτιού σας πολύ πιο εύκολα. Ένα μειονέκτημα είναι πως αν υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες στο πάτωμα, τότε θα είναι δύσκολο να τους τρίψετε με την σφουγγαρίστρα και θα πρέπει ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαράκι. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως μετά από παρατεταμένη χρήση κάποια από τα κορδόνια «φεύγουν».

Άσχημη Μυρωδιά Μετά το Σφουγγάρισμα: ΑΥΤΗ Είναι η Λύση

Πώς μπορείτε να την διατηρήσετε Οι σφουγγαρίστρες αυτές πρέπει να πλένονται διεξοδικά μετά από κάθε χρήση και να τις αφήνετε να στεγνώνουν τελείως για να μην μυρίζουν και να μην συγκρατούν μικρόβια. Κάποιες από αυτές πλένονται και στο πλυντήριο, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση πως θα την βγάλετε… στην ίδια κατάσταση.

σφουγγαρίστρες

Αντικαταστήστε τη όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Μάθετε Πως Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Σωστά το Κάθε Είδος Πατώματος

Πότε πρέπει να την αντικαταστήσετε Οι σφουγγαρίστρες με κορδόνι πρέπει να αντικαθίστανται όταν αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα ή να αλλάζουν χρώμα. Η αλλαγή του χρώματος είναι ένδειξη πως η σφουγγαρίστρα έχει βακτήρια. Παρόλο που είναι δυνατό να την πλύνετε με χλωρίνη και να καθαρίσει, η χλωρίνη σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να καταστρέψει την σφουγγαρίστρα. Τέλος, οι σφουγγαρίστρες με κορδόνι πρέπει να… αποσύρονται όταν χάνουν περισσότερο από το 10-20% των κορδονιών τους γιατί σταματούν να είναι απορροφητικές και αποτελεσματικές και έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε τα Πλακάκια να Αστράψουν: Δείτε πώς θα το Πετύχετε (VIDEO)

.

Τα πλακάκια είναι ανθεκτικά στη σκληρή χρήση και αντέχουν στην υγρασία. Δείτε μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Αυτό Είναι το Ιδανικό Στεγνό Καθάρισμα για Όλα τα Πατώματα

.

Καθαρίστε ξύλο, μάρμαρο και πλακάκια με τον πιο εύκολο τρόπο.

Σφουγγαρίστρα που Μυρίζει Άσχημα; Όχι Πια!

.

Διώξτε τις άσχημες οσμές από τη σφουγγαρίστρα σας εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εύκολοι και Φυσικοί Τρόποι για να μην σας Πλησιάζουν τα Κουνούπια!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κατσαρίδες
Κατσαρίδες στην Κουζίνα; Να τι Φταίει!