Πώς να Αφαιρέσετε το Κερί Πάνω από Κάθε Επιφάνεια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Πώς να Αφαιρέσετε το Κερί Πάνω από Κάθε Επιφάνεια

Οι λεκέδες από κερί μπορούν να γίνου επίμονοι όμως εμείς έχουμε έτοιμες για εσάς τις λύσεις για να το αφαιρέσετε αποτελεσματικά πάνω από κάθε επιφάνεια χωρίς να τη βλάψετε.

Ύφασμα Αν έπεσε κερί από τη λαμπάδα σας πάνω στο αγαπημένο σας ρούχο τότε μπορείτε να το βγάλετε εύκολα ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Εφόσον το κερί έχει κρυώσει, βάλτε από πάνω λευκό χαρτί ή λαδόκολλα και περάστε από πάνω το σίδερο αρκετές φορές. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά.

Προσοχή! Αν το κερί που έπεσε στο ρούχο σας είναι χρωματιστό τότε πριν το πλύνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό για την προεργασία αφαίρεσης λεκέδων.

Tip Θυμηθείτε πως για να αφαιρεθεί ο λεκές από κερί από τις περισσότερες επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να είναι κρύος. Άρα πριν κάνετε το οτιδήποτε βάλτε πάνω στην επιφάνεια που λερώθηκε ένα παγάκι.

«Πώς μπορώ να βγάλω τον λεκέ από χλωρίνη;»

Με λίγη προσοχή ο λεκές θα αφαιρεθεί εύκολα.

Ξύλινο έπιπλο Χρησιμοποιήστε αρχικά έναν πλαστικό χάρακα για να διώξετε τη μεγαλύτερη ποσότητα κεριού. Αν παρατηρήσετε μια μικρή αλλοίωση στο χρώμα βάλτε σε ένα μαλακό πανάκι λίγη λευκή οδοντόκρεμα και περάστε από πάνω.

Ξύλινο πάτωμα Λίγο ζεστό νερό και ένα πανάκι είναι όλα όσα χρειάζεστε για να αφαιρέσετε το κερί από το ξύλινο πάτωμά σας. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε. Επαναλάβετε μερικές φορές μέχρι να φύγει το κερί εντελώς.

Κάντε τον Λεκέ από Μελάνι Παρελθόν με 2 Υλικά

Χαλί Βάλτε ένα πανάκι πάνω στο χαλί και στη συνέχεια περάστε με ένα σίδερο. Αν τυχόν μείνουν υπολείμματα χρησιμοποιήστε λίγο οινόπνευμα για να τα απομακρύνετε. Ρίξτε λίγο οινόπνευμα αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα.

Γυαλί Ξεκινήστε αρχικά ξύνοντας το κερί προσεκτικά. Στη συνέχεια ζεστάνετε την επιφάνεια με ένα πιστολάκι μαλλιών και τέλος σκουπίστε με ένα πανάκι. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για τα υπολείμματα.

Κάθε επιφάνεια χρειάζεται διαφορετικό τρόπο καθαρισμού.

Πλαστικό Για πλαστικές επιφάνειες χρησιμοποιήστε υγρό σφουγγαράκι στο οποίο θα ρίξετε μαγειρική σόδα.

«Μου έπεσε λάδι στα αγαπημένα μου παπούτσια από καστόρι. Να τα πετάξω;»

Σουέτ Αν έπεσε κερί στα σουέτ παπούτσια σας τότε τρίψτε με ένα μαλακό πανί με λευκό ξίδι. Μόλις το ξίδι στεγνώσει τρίψτε την επιφάνεια που έχει λερωθεί με μια βούρτσα.

Δέρμα Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το κερί με ένα πιστολάκι μαλλιών. Φροντίστε να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση για να μην χαλάσει το δέρμα από την υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια σκουπίστε με μωρομάντηλα μέχρι να φύγει ο λεκές.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Καθαρίσετε τη Δερματίνη Χωρίς να την Καταστρέψετε

.

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε δερματίνη.

Τα Μεγάλα Λάθη που Κάνετε στο Πλύσιμο των Σεντονιών σας

.

Η ατάκα «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα... σεντόνια» θα ανήκει πλέον στο σκοτεινό παρελθόν σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Είναι Απαραίτητο το Χαλί Κάτω από την Τραπεζαρία;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Πράγματα που Κάνουν κάθε Κυριακή οι Άνθρωποι με Αστραφτερά Σπίτια