Πού να Αποθηκεύσετε τα Παιχνίδια σε Ένα Μικρό Παιδικό Δωμάτιο

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ, ΣΠΙΤΙ

Πού να Αποθηκεύσετε τα Παιχνίδια σε Ένα Μικρό Παιδικό Δωμάτιο

Σε μικρά παιδικά δωμάτια που μοιράζονται δύο (ή και περισσότερα) παιδιά συνήθως επιλέγονται οι κουκέτες (κρεβάτια πάνω-κάτω) για εξοικονόμηση χώρου, είτε για να μπει ένα γραφείο στη θέση που θα πήγαινε το δεύτερο κρεβάτι, είτε για να μείνει χώρος για την αποθήκευση των παιχνιδιών. Αν όμως δεν σκέφτεστε ότι αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για εσάς, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα έπιπλα που ήδη υπάρχουν. 

Δείτε παρακάτω 3 έξυπνες ιδέες που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες:

Κρεβάτι: Βρείτε ένα μονό κρεβάτι που δεν είναι καναπές-κρεβάτι αλλά έχει από κάτω δύο συρτάρια. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να αποθηκεύσετε πολλά παιχνίδια και κάτι εξίσου σημαντικό, τα παιδιά θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για κάποιο τραυματισμό. Ένας καναπές-κρεβάτι είναι σίγουρα πολύ δελεαστικός σε πολλούς από εσάς γιατί θα σκέφτεστε πόσο χρήσιμος θα σας φανεί όταν θα θέλετε να φιλοξενήσετε αγαπημένα σας πρόσωπα. Στην πραγματικότητα όμως τα συρτάρια σας προσφέρουν μόνιμη λύση στην ακαταστασία και στο πρόβλημα της αποθήκευσης. Επομένως αντί να ανησυχείτε πού θα κοιμηθούν οι καλεσμένοι σας τις 5 μέρες που θα έρθουν μέσα στο χρόνο είναι προτιμότερο να προβληματιστείτε για τις υπόλοιπες 360 που θα είναι όλα τα παιχνίδια διάσπαρτα μέσα στο σπίτι.

Ντουλάπα: Οργανώστε όσο καλύτερα μπορείτε την ντουλάπα σας ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε παιχνίδια και σε αυτή. Όπως μας αναφέρετε είναι τεράστια οπότε μην θεωρήσετε πως πρέπει μία ντουλάπα να είναι αποκλειστικά για ρούχα. Στις δίφυλλες πόρτες της, που συνήθως υπάρχει υπάρχει η ράγα για τα κρεμαστά ρούχα, βάλτε δύο μεγάλα πλαστικά κουτιά για παιχνίδια, άλλωστε τα παιδικά ρούχα δεν καταλαμβάνουν όλο το ύψος αυτού του χώρου. Επίσης, αν σας μείνει ελεύθερο και κάποιο συρτάρι ακόμη καλύτερα.

Ράφια: Αποφύγετε για λόγους ασφαλείας να τοποθετήσετε ράφια πάνω από το κρεβάτι και την κούνια. Στο εμπόριο θα βρείτε έπιπλα σε πολλές διαστάσεις οπότε προτιμήστε μία μακρόστενη βιβλιοθήκη που τώρα θα φιλοξενήσει στα ράφια της κάποια παιχνίδια και παραμύθια, αργότερα θα είναι πολύ χρήσιμη για τα βιβλία των παιδιών. Επίσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε όλο το μήκος του τοίχου από άκρη σε άκρη με το κρεβάτι, τη βιβλιοθήκη και κάποιο παιδικό μπαούλο για να φυλάτε τα παιχνίδια παρά να κλείσετε ένα μέρος της μπαλκονόπορτας. Εκτός του ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο θα μειώσετε και τον φυσικό φωτισμό.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.

Πριν και Μετά: 6 Κινήσεις για να Φτιάξετε ένα Κοριτσίστικο Παιδικό Δωμάτιο με Άποψη

.

Μπορείτε εύκολα να ανακαινίσετε ένα κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο ακολουθώντας αυτά τα απλά και εύκολα tips.

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

.

Δείτε ένα παιδικό κρεβάτι που διαβεβαιώνει τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν μπαμπούλες από κάτω του.

Δείτε 4 Τρόπους Αποθήκευσης Παιχνιδιών που Πρέπει να Ξέρετε

.

Μόλις το παιχνίδι τελειώσει ο εφιάλτης ξεκινά και το μάζεμα των παιχνιδιών μοιάζει δύσκολο ειδικά να δεν έχετε που να τα «τρυπώσετε».

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Σκουριά στα Μαχαίρια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι Μπορείτε να Κάνετε με μια Ασπιρίνη!