Laminate Δάπεδο: Ο Σωστός Τρόπος να το Καθαρίσετε και να το Συντηρήσετε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Laminate Δάπεδο: Ο Σωστός Τρόπος να το Καθαρίσετε και να το Συντηρήσετε

Εδώ θα βρείτε τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να καθαρίζετε το laminate (λάμινεϊτ) δάπεδό σας αλλά και χρήσιμες συμβουλές για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του.  

Τα λάμινεϊτ δάπεδα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα για τη χρήση τους τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι αρκετά οικονομικά για την αγορά και τοποθέτησή τους αλλά και εξαιρετικά εύκολα στον καθαρισμό και στη συντήρησή τους. Εμείς συγκεντρώσαμε τα κυριότερα που χρειάζεται να γνωρίζετε και σας τα παραθέτουμε ευθύς.

Τα laminate δάπεδα είναι πολύ εύκολα στον καθαρισμό και τη συντήρησή τους. Ωστόσο, έχουν κάποιες ιδιοτροπίες που με μικρή προσοχή και ακολουθώντας τις οδηγίες των κατασκευαστών μπορεί η ζωή σας να γίνει πιο εύκολη και αντίστοιχα η διάρκεια ζωής του laminate δαπέδου σας μεγαλύτερη.

Τα laminate χρειάζονται καθημερινό καθαρισμό έτσι ώστε η σκόνη και διάφορα μικροσωματίδια που συγκεντρώνονται στο δάπεδο να μην εισχωρούν ανάμεσα στις ενώσεις των φύλλων και πάνω απ’ όλα να μην γρατζουνιέται η επιφάνειά τους. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα με την επιπρόσθετη σειρά τριχών που έχει έτσι ώστε να μην γρατζουνάτε το πάτωμα. Βέβαια, ένα πέρασμα καθημερινά με παρκετέζα θα καθιστούσε σπάνια τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας.

Χρησιμοποιείτε καθημερινά παρκετέζα για το σκούπισμα του laminate δαπέδου.

Χρησιμοποιείτε καθημερινά παρκετέζα για το σκούπισμα του laminate δαπέδου.

Το σφουγγάρισμα όμως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των laminate και αυτό γιατί η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές που ως αποτέλεσμα θα έχει την αναπόφευκτη πια αντικατάστασή του. Μπορείτε όμως να αποφύγετε κάθε ταλαιπωρία απλώς στραγγίζοντας πολύ καλά τη σφουγγαρίστρα σας κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας σφουγγαρίστρα απορροφητικού σπόγγου (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού οικιακής χρήσης).

Η σφουγγαρίστρα απορροφητικού σπόγγου θα εξασφαλίσει τη μακροζωία του laminate δαπέδου σας.

Η σφουγγαρίστρα απορροφητικού σπόγγου θα εξασφαλίσει τη μακροζωία του laminate δαπέδου σας.

Tip: Για επίμονους ξεραμένους λεκέδες αποφύγετε τα αιχμηρά αντικείμενα και αντικαταστήστε τα με ειδικές πλαστικές ξύστρες (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού οικιακής χρήσης).

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η χρήση καθαριστικών απορρυπαντικών αντενδείκνυται από τους κατασκευαστές των laminate ενώ ως το καταλληλότερο προϊόν για το καθάρισμα τους συστήνεται το απλό καθαρό νερό. Αν το νερό από μόνο του δεν σας φαίνεται αρκετό για το καθάρισμα του δαπέδου σας τότε χρησιμοποιείτε τα ειδικά καθαριστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε καθώς η χρήση μη αποδεκτών προϊόντων από τους κατασκευαστές σημαίνει κάλλιστα και ακύρωση της εγγύησης.

Θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε καθώς η χρήση μη αποδεκτών προϊόντων από τους κατασκευαστές σημαίνει κάλλιστα και ακύρωση της εγγύησης.

Tip: Μια εναλλακτική για το σφουγγάρισμα του laminate δαπέδου θα μπορούσε να είναι και ένα φυσικό διάλυμα αποτελούμενο από νερό και μια μικρή ποσότητα ξιδιού.

Το κυριότερο που θα πρέπει να προσέχετε, σε σχέση με τα laminate δάπεδα, είναι να αποφεύγετε κάθε είδους γρατζουνιά. Αυτό σημαίνει πως η χρήση αυτοκόλλητων προστατευτικών από τσόχα σε κάθε πόδι επίπλου είναι άκρως υποχρεωτική. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να γίνει και στα τακούνια των γυναικείων παπουτσιών γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Tip: Για σημάδια από λάστιχο παπουτσιών χρησιμοποιήστε μια γομολάστιχα για να τα σβήσετε.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξύλινο Πάτωμα: Αυτά Είναι τα Λάθη που το Καταστρέφουν!

.

Δείτε ποια λάθη κάνετε που έχουν σαν αποτέλεσμα να καταστρέφουν το ξύλινο πάτωμά σας.

Με Ποια Υλικά Μπορεί να Γίνει Επένδυση Τοίχου;

.

Μάθετε με ποια υλικά μπορεί να γίνει επένδυση τοίχου, τι πρέπει να προσέξετε και πώς θα μπορέσετε να ανανεώσετε τον χώρο σας με πρωτότυπο τρόπο.

Tα Κατάλληλα Υλικά για να Καλύψετε το Πάτωμα της Κουζίνας σας

.

Ήρθε η ώρα να διαλέξετε το πατώμα της κουζίνας σας: διαβάστε ποια είναι τα πλέον κατάλληλα υλικά για να το ντύσετε.

5 Τρόποι για να Αλλάξετε Τώρα το Δάπεδο του Μικρού σας Μπαλκονιού

.

Εύκολα και οικονομικά έτοιμο το δάπεδο του μπαλκονιού σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για το Ξύλινο Δάπεδο

.

Σήμερα οι επιλογές για τις επενδύσεις είναι πάρα πολλές και ικανοποιούν όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις. Ρουστίκ, μοντέρνο, μασίφ ή απομίμηση όλα υπάρχουν στις επιλογές σας για ξύλινο δάπεδο και όλα είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα Όσα Κάνετε Λάθος στο Μπάνιο σας Εδώ και… Πάντα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λεκέ
Λερώσατε την Μπλούζα σας με Makeup; Καθαρίστε τον Λεκέ σε Δευτερόλεπτα!