Έτσι θα Οργανώσετε στην Εντέλεια τα Ντουλάπια της Κουζίνας σας

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, TIPS, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Έτσι θα Οργανώσετε στην Εντέλεια τα Ντουλάπια της Κουζίνας σας

Όταν μπαίνουμε για πρώτη φορά σε ένα νέο σπίτι όλοι έχουμε τις καλύτερες προθέσεις όσον αφορά την οργάνωση. Μετά από μερικούς μήνες, όμως, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να καταλήγουμε παρέα με ένα οργανωτικό… χάος. Ειδικά στα ντουλάπια της κουζίνας.

Αν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε μερικές ώρες από το Σαββατοκύριακό σας για να οργανώσετε τα ντουλάπια σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνετε δεύτερη φορά.

Οργάνωση Κουζίνας: Με Αυτούς τους 10 Τρόπους θα Κάνετε τη Ζωή σας πιο Εύκολη

Ξεκαθαρίστε την κατάσταση Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε ποια σκεύη χρησιμοποιείτε και ποια όχι. Αν έχετε 3 αντικολλητικά τηγάνια ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιείτε μόνο ένα τότε αυτό δημιουργεί ακαταστασία. Επίσης έχετε υπόψη πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε σκεύη που εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα τα πυρέξ που μεταφέρονται από τον φούρνο στο τραπέζι και από το τραπέζι στο ψυγείο. Θα σας γλιτώσουν από πολλά.

ντουλάπια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε ποια σκεύη χρησιμοποιείτε και ποια όχι.

Οργανωθείτε ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης Διαχωρίστε τα ντουλάπια που έχετε αντικείμενα που τα χρησιμοποιείτε καθημερινά, αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε εβδομαδιαία βάση και τέλος αντικείμενα που χρησιμοποιείτε μόνο 1 ή 2 φορές το μήνα. Αποθηκεύστε στα χαμηλά ντουλάπια τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και βάλτε στα ψηλά τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο σποραδικά.

ντουλάπια

Αποθηκεύστε στα χαμηλά ντουλάπια τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

5 Τips για να Κάνετε τον Πάγκο της Κουζίνας σας πιο Λειτουργικό

Εκμεταλλευτείτε την ομοιομορφία Υπάρχει μια «απόλαυση» στο να ανοίγετε ένα ντουλάπι και να βλέπετε ομοιόμορφα δοχεία και κουτιά αποθήκευσης. Χρησιμοποιήστε ίδια δοχεία για να αποθηκεύσετε τα δημητριακά, το αλεύρι, τα όσπρια, τον καφέ, την ζάχαρη, κ.α. Εκτός από άψογη οργάνωση θα σας εξασφαλίσουν πως δεν θα πάει καθόλου χώρος χαμένος.

ντουλάπια

Χρησιμοποιήστε ίδια δοχεία για να αποθηκεύσετε τα δημητριακά, το αλεύρι, τα όσπρια, τον καφέ, την ζάχαρη, κ.α.

Βάλτε ετικέτες Οι ετικέτες είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν προσπαθείτε να οργανώσετε τα ντουλάπια σας καθώς βάζουν όρια στις περιοχές αποθήκευσης. Οι ετικέτες λειτουργούν ως μικρές υπενθυμίσεις ώστε να βάζετε τα αντικείμενα εκεί που ανήκουν και όχι οπουδήποτε μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να δημιουργηθεί ακαταστασία.

ντουλάπια

Οι ετικέτες λειτουργούν ως μικρές υπενθυμίσεις.

Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

«Συμμαζέψτε» τα διάφορα αντικείμενα Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά στα συρτάρια σας για να έχετε μαζί παρόμοια αντικείμενα.  Αν ο χώρος σας το επιτρέπει αποθηκεύστε ξεχωριστά τα εργαλεία ψησίματος από τα καθημερινά εργαλεία μαγειρικής σε διαφορετικά συρτάρια. Επίσης, οι δίσκοι μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι. Το υγρό πιάτων, το σφουγγάρι ή το σύρμα είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην κουζίνα σας αλλά όχι να περιφέρονται ανεξέλεγκτα. Το ίδιο και διάφορα μικροαντικείμενα. Μαζέψτε τα, λοιπόν, όλα μαζί σε ένα μικρό δίσκο.

ντουλάπια

Οι δίσκοι μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Αξιοποιήστε κάθε εκατοστό Ο χώρος πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Αποθηκεύστε εκεί μικρά αντικείμενα, όπως πχ τα μπαχαρικά σας, βάλτε μερικά γαντζάκια και κρεμάστε εκεί τις πετσέτες σας ή στερεώστε εκεί το χαρτί κουζίνας. Θα εξασφαλίσετε έτσι περισσότερο χώρο στους πάγκους της κουζίνας σας αξιοποιώντας ένα σημείο που μένει συνήθως ανεκμετάλλευτο.

ντουλάπια

Ο χώρος πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Διατηρήστε το νέο σύστημα οργάνωσης που δημιουργήσατε Η οργάνωση είναι κάτι που χρειάζεται συντήρηση. Αφού βάλετε τις βάσεις προσπαθήστε να τις διατηρήσετε και να σταματάτε τον εαυτό σας κάθε φορά που τον πιάνετε να υποπίπτει σε παλιές συνήθειες. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να παραμένουν τα ντουλάπια σας πάντα οργανωμένα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μυστικά για να Διατηρείτε Αστραφτερή την Κουζίνα σας Χωρίς Κόπο

.

Η κουζίνα είναι ο χώρος που χρησιμοποιούμε καθημερινά για το μαγείρεμα, γι’ αυτό και είναι δύσκολο να διατηρείται πάντα καθαρή

Ο πιο Απλός Τρόπος για να Διακοσμήσετε Ακόμα και την πιο Μικρή Κουζίνα

.

Διακοσμήστε την κουζίνα σας με φυτά με αυτές τις δημιουργικές ιδέες.

6 Λόγοι να Βάλετε Αυτά τα Πλακάκια στην Κουζίνα σας

.

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφικά πειστήρια που αποδεικνύουν γιατί τα πλακάκια αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σας!

Οργανώστε την Κουζίνα σας με Βάση τις Συμβουλές της Martha Stewart!

.

Η εξπέρ της οικιακής οικονομίας, Martha Stewart, μοιράζεται τα μυστικά της για μια σούπερ οργανωμένη κουζίνα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε το Σπίτι σας σε Μισή Ώρα Ακριβώς (VIDEO)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι είναι η Διακόσμηση με τα πιο Ερωτικά Χρώματα!