Έτσι θα Καθαρίσετε τα Δερμάτινα Καθίσματα του Αυτοκινήτου σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έτσι θα Καθαρίσετε τα Δερμάτινα Καθίσματα του Αυτοκινήτου σας

Τα δερμάτινα καθίσματα δίνουν μια πινελιά πολυτέλειας στο αυτοκίνητό σας. Κοστίζουν περισσότερο από τα απλά καθίσματα και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να τα φροντίζετε και να τα διατηρείτε καθαρά.

Δερμάτινα Είδη: Δώστε τους Ξανά Ζωή με Κάτι από το Ψυγείο σας

Για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό. Αποφύγετε τα καθαριστικά που έχουν αμμωνία καθώς μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε το δικός σας DIY καθαριστικό: αναμίξτε 5 μέρη νερό με ένα μέρος υγρό πιάτων, βρέξτε ένα μαλακό πανί και καθαρίστε τα καθίσματα. Στύψτε καλά το πανί γιατί το πολύ νερό ενδέχεται να αφήσει λεκέδες.

δερμάτινα καθίσματα

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό και καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί.

Ένα άλλο DIY είναι να αναμίξετε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο με ¼ του φλυτζανιού ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, αφήστε 5 λεπτά και σκουπίστε. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα δερμάτινα καθίσματα είναι να αποφύγετε να δημιουργηθούν  λεκέδες. Αν πέσει κάτι πάνω τους τότε πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα. Πώς; Με τα παρακάτω υλικά!

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα αντικείμενα και αξεσουάρ

Οδοντόκρεμα Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι ζελέ) πάνω στον λεκέ και με μία οδοντόβουρτσα τρίψτε ελαφρά μέχρι να φύγει ο λεκές. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό πανί και στεγνώστε με μια πετσέτα.

δερμάτινα καθίσματα

Τρίψτε με λίγη οδοντόκρεμα τον λεκέ.

Χυμός λεμονιού και κρέμα ταρτάρ Χρησιμοποιήστε το μόνο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα καθώς έχει την τάση να λευκαίνει τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται. Φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη χυμού λεμονιού και κρέμας ταρτάρ. Βάλτε τη στον λεκέ και αφήστε την 30 λεπτά. Σκουπίστε με ένα νωπό πανί.

δερμάτινα καθίσματα

Χρησιμοποιήστε το λεμόνι μόνο σε ανοιχρόχρωμα καθίσματα.

Δείτε πώς Μπορείτε να Αφαιρέσετε τους Λεκέδες από Ρετσίνι στο Αυτοκίνητό σας

Μαγειρική σόδα Είναι ιδανική για λεκέδες από λάδι. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα νωπό πανί. Αφήστε την για μία νύχτα και θα απορροφήσει το λάδι. Σκουπίστε με ένα απαλό πανί.

δερμάτινα καθίσματα

Είναι ιδανική για λεκέδες από λάδι.

Όταν τα καθίσματά σας θα είναι πλέον καθαρά εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας δερμάτων. Θα τα κάνει να γυαλίσουν, θα τα προστατέψει από μελλοντικούς λεκέδες και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σίγουροι Τρόποι να Διώξετε τις Γρατζουνιές από τα Γυαλιά σας

.

Με αυτά τα 4 tips οι γρατζουνιές από τα γυαλιά σας θα είναι παρελθόν.

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Κρυψώνες για τα Κλειδιά σας!

.

Αυτές τις κρυψώνες θα τις ζήλευε ο καλύτερος μυστικός πράκτορας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα πιο Όμορφα και Οικονομικά Χαλιά για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Καλύτεροι Τρόποι για να Βάλετε το Βελούδο στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας! Από τον Σπύρο Σούλη