Έτσι Πρέπει να Φροντίζετε τα Αντικολλητικά σας Σκεύη για να Έχουν Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έτσι Πρέπει να Φροντίζετε τα Αντικολλητικά σας Σκεύη για να Έχουν Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής

Τα αντικολλητικά σκεύη σας δίνουν την δυνατότητα να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην μαγειρική σας, αν αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται ώστε να τα φροντίζετε κατάλληλα. Για να μάθετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να τα προστατεύσετε και να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους, διαβάστε παρακάτω.

Πριν χρησιμοποιήσετε το αντικολλητικό σας σκεύος για πρώτη φορά, πλύνετέ το με ζεστό νερό και σαπούνι, ξεπλύνετε και σκουπίστε το με μια μαλακή πετσέτα.

αντικολλητικά

Την πρώτη φορά, πλύνετέ το σκεύος με ζεστό νερό και σαπούνι.

Κανένας Πονοκέφαλος! Έτσι θα Λάμψετε τα Πυρίμαχα Σκεύη σας

Μαγείρεμα Τα αντικολλητικά σκέυη έχουν καλύτερη απόδοση σε ελαφρώς μικρότερες θερμοκρασίες από τα κλασσικά σκεύη. Για να βρείτε τις ιδανικές θερμοκρασίες για το σκεύος σας πειραματιστείτε με τον εξής τρόπο: θερμάνετε το τηγάνι σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και όταν η επιφάνεια ζεσταθεί σε σημείο που να μην μπορείτε να την ακουμπήσετε, ρίξτε ένα κομμάτι βούτυρο. Αν το βούτυρο αφρίσει, τότε η θερμοκρασία είναι σωστή. Αν μαυρίσει γρήγορα και καεί, τότε καθαρίστε το τηγάνι και δοκιμάστε σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

αντικολλητικά

Αν το βούτυρο αφρίσει, τότε η θερμοκρασία είναι σωστή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των αντικολλητικών σκευών είναι ότι δεν χρειάζονται βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν ωστόσο θέλετε να προσθέσετε κάτι από τα παραπάνω, προτιμήστε να τα προσθέσετε με μορφή σπρέι.

Πανεύκολο Tip: Αφαιρέστε τη Σκουριά από Μεταλλικά Σκεύη Γρήγορα και Οικονομικά

Ο σημαντικότερος κανόνας για τα αντικολλητικά σκεύη είναι να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα (σπάτουλες, κουτάλια κλπ) γιατί μπορούν να τραυματίσουν την αντικολλητική επιφάνεια. Προτιμήστε υλικά όπως το ξύλο ή το πλαστικό. Ποτέ μην κόβετε το φαγητό που μαγειρεύετε με μαχαίρι – είναι ο σίγουρος τρόπος για να καταστρέψετε την επιφάνεια του σκεύους σας.

Καθάρισμα Προσπαθήστε να διατηρείτε τα αντικολλητικά σας σκεύη καθαρά για να αποδίδουν στο μέγιστο. Κάθε υπόλειμμα τροφής η λαδιού θα θερμανθεί την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε, θα απανθρακωθεί και το φαγητό σας θα αρχίσει να κολλάει.

αντικολλητικά

Είναι σημαντικό να αφήσετε το σκεύος σας να κρυώσει πριν το πλύνετε.

Είναι σημαντικό να το αφήσετε να κρυώσει πριν το πλύνετε. Αν ρίξετε κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι είναι πολύ πιθανό να το καταστρέψετε. Μπορεί, επίσης, να είναι δελεαστικό να βάλετε τα σκεύη σας στο πλυντήρια πιάτων, αλλά καλό θα ήταν να αντισταθείτε. Επιλέξτε το πλύσιμο στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι γιατί η υψηλή θερμοκρασία του πλυντηρίου μπορεί να καταστρέψει την αντικολλητική τους επιφάνεια. Χρησιμοποιείτε πάντα υγρό πιάτων και όχι άλλου τύπου απορρυπαντικά.

Δείτε πως θα Διατηρείτε την Κουζίνα σας Καθαρή Καθώς θα Μαγειρεύετε

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε σύρμα για να καθαρίσετε το σκεύος σας, διότι η επιφάνεια θα γρατσουνιστεί και θα το καταστρέψετε.

Αποθήκευση Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το σκεύος σας είναι να το κρεμάσετε. Εάν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, βάλτε μια πετσέτα πιάτων στο ντουλάπι και βάλτε το πάνω. Προσθέστε άλλη μία από πάνω, αν θέλετε να αποθηκεύσετε και άλλο σκεύος, ώστε να προστατεύσετε την επιφάνειά του.

αντικολλητικά

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το σκεύος σας είναι να το κρεμάσετε.

Είτε έχετε ένα ακριβό αντικολλητικό σκεύος, είτε ένα πιο οικονομικό, μπορείτε πάντα να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του αν το χρησιμοποιείτε προσεκτικά, το καθαρίζετε διεξοδικά και το αποθηκεύετε με φροντίδα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Πλύνετε το Πάπλωμα!

.

Έτσι πρέπει να καθαρίσετε το πάπλωμά σας πριν το αποθηκεύσετε.

Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Πλύνετε και να Αποθηκεύσετε τις Κουβέρτες σας

.

Μάθετε τον πιο αποτελεσματικό και εύκολο τρόπο για να πλένετε τις κουβέρτες σας!

Πεντακάθαρες Κατσαρόλες στο Λεπτό με 2 Θαυματουργά Tips!

.

Με ένα φρούτο μπορείτε να καθαρίσετε τέλεια τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και όλα τα οικειακά σας σκεύη.

6 Σημεία Αποθήκευσης που Ξεχνάτε ότι Έχετε στην Κουζίνα σας

.

Σας παρουσιάζουμε κάποιους αποθηκευτικούς χώρους που ποτέ δεν είχατε φανταστεί ότι έχετε στην κουζίνα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Πρέπει να Είναι Ένα Διαμέρισμα 30 τμ! 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπανιέρα
Το Λάθος που Κάνετε και δεν Εξαφανίζονται τα Μικρόβια από την Μπανιέρα σας!
More in TIPS, ΣΠΙΤΙ
Έτσι Πρέπει να Είναι Ένα Διαμέρισμα 30 τμ! 

Αυτό το διαμέρισμα πρέπει να το δείτε.

Close