Αυτή Είναι η Συχνότητα που Πρέπει να Καθαρίζετε το Σπίτι σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Αυτή Είναι η Συχνότητα που Πρέπει να Καθαρίζετε το Σπίτι σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Για πολλούς από εμάς η ιδέα του βαθύ καθαρισμού των χαλιών με ατμό ή το διεξοδικό καθάρισμα του ψυγείου, μας κάνει απλώς να μη θέλουμε να κουνηθούμε από τη θέση μας. Η επιστήμη, ωστόσο, έχει άλλη γνώμη.

Κατά πως φαίνεται τα σπίτια μας έχουν περισσότερα βακτήρια απ’ ότι οι δημόσιοι κάδοι σκουπιδιών - και δεν αναφερόμαστε απλώς στο κάθισμα της τουαλέτας . Αν ακόμα δεν βρήκατε το κίνητρο για να καθαρίσετε το σπίτι σας όπως πρέπει, διαβάστε παρακάτω τι λέει η επιστήμη για τη συχνότητα που πρέπει να καθαρίζετε τα διάφορα σημεία του σπιτιού σας!

5 «Ανατριχιαστικά» Πράγματα που Μπορούν να Συμβούν αν δεν Αλλάζετε Συχνά τα Σεντόνια σας

Φούρνος μικροκυμάτων: κάθε εβδομάδα Για χρόνια υπήρχε η πεποίθηση πως ο φούρνος μικροκυμάτων σκότωνε τα βακτήρια. Ωστόσο μια νέα έρευνα λέει πως τα βακτήρια δεν σκοτώνονται! Πρέπει, λοιπόν, να τον καθαρίζετε από τους πολλούς λεκέδες μία φορά την εβδομάδα και να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα μία φορά το μήνα.

συχνότητα

Μια νέα έρευνα λέει πως τα βακτήρια δεν σκοτώνονται.

Σεντόνια: κάθε 1-2 εβδομάδες Προς έκπληξή μας, τα σεντόνια δεν είναι τόσο βρώμικα όσο πιστεύαμε. Αυτό τουλάχιστον λέει η έρευνα που έγινε στο Woolcock Institute. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι η συχνότητα πλυσίματος εξαρτάται πολύ και από τις συνήθειές σας (αν πχ δεν κάνετε μπάνιο μετά τη δουλειά).

συχνότητα

Προς έκπληξή μας, τα σεντόνια δεν είναι τόσο βρώμικα όσο πιστεύαμε.

Πλήρης Οδηγός: Πόσο Συχνά Πρέπει να Καθαρίζετε το Καθετί Μέσα στο Σπίτι

Μπανιέρα: κάθε εβδομάδα Μπορεί η τουαλέτα να έχει την πιο κακή φήμη στο μπάνιο, αλλά νέα έρευνα λέει πως η τουαλέτα δεν είναι τίποτα μπροστά στη μπανιέρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει 26% πιθανότητα να πάθετε κάποια  μόλυνση από τα βακτήρια της μπανιέρας, ενώ το καλαθάκι σκουπιδιών έχει 6% τέτοια πιθανότητα. Αυτό δεν το περιμέναμε ούτε εμείς.

συχνότητα

Μπορεί η τουαλέτα να έχει την πιο κακή φήμη στο μπάνιο, αλλά νέα έρευνα λέει πως η τουαλέτα δεν είναι τίποτα μπροστά στη μπανιέρα.

Υπολογιστής: κάθε εβδομάδα Το 70% των Αμερικανών τρώνε μεσημεριανό στο γραφείο τους. Μια έρευνα όμως βρήκε πως τα πληκτρολόγια έχουν 5 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας και το 10% των ανθρώπων ποτέ δεν τα καθαρίζουν. Ένα καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό – και μην ξεχάσετε το ποντίκι.

συχνότητα

Ένα καθάρισμα μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό – και μην ξεχάσετε το ποντίκι.

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε τις Υφασμάτινες Πετσέτες Φαγητού;

Πετσέτες: μετά από 3 χρήσεις Πόσο συχνά αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας; Αν η απάντηση είναι κάθε 1-2 εβδομάδες πρέπει να γνωρίζετε πως η επιστήμη δεν συμφωνεί μαζί σας και προτείνει να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από 3 μόνο χρήσεις αν θέλετε να μην έρχεστε σε επαφή με εκατομμύρια νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη μυρωδιά μούχλας.

συχνότητα

Πόσο συχνά αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας;

Στρώμα: κάθε 2 μήνες Το Good Housekeeping Institute λέει πως τα καλύμματα των στρωμάτων πρέπει να πλένονται κάθε 2 μήνες και πως κερδίζετε bonus αν καθαρίζετε και το ίδιο το στρώμα όσο το κάλυμμα βρίσκεται στο πλυντήριο. Tip: ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα για να απορροφήσει τις μυρωδιές, σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα και έπειτα ψεκάστε το με ένα σπρέι καθαρισμού στρωμάτων που θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια!

συχνότητα

Bonus αν καθαρίζετε και το ίδιο το στρώμα όσο το κάλυμμα βρίσκεται στο πλυντήριο.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

11 Πράγματα που Καθαρίζετε πιο Συχνά απ’ όσο Χρειάζεται

.

Αυτά είναι τα 11 πράγματα που οι περισσότεροι καθαρίζουν πολύ... συχνά.

Έτσι θα Καθαρίσετε το Στρώμα σας στην Εντέλεια

.

Tips για να καθαρίσετε το στρώμα σας σε βάθος.

Πότε Ήταν η Τελευταία Φορά που Καθαρίσατε ΑΥΤΟ στην Κουζίνα σας; 

.

Ένα αντικείμενο στην κουζίνα σας που μπορεί να μην έχετε καθαρίσει ποτέ.

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

.

Αν τρομάζετε στο άκουσμα ότι θα πλύνετε μόνοι σας τα χαλιά, διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν και δείτε πόσο εύκολη διαδικασία μπορεί να γίνει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Διαμέρισμα 80 τμ που Όμοιό του δεν Έχετε Δει Ξανά! 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μικρό μπάνιο
Μικρό Μπάνιο: Αυτά τα 10 Πράγματα Χρειάζεται!