Αυτά Είναι τα 9 πιο Βρώμικα Σημεία της Κουζίνας σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Αυτά Είναι τα 9 πιο Βρώμικα Σημεία της Κουζίνας σας

Η κουζίνα είναι συχνά η καρδιά του σπιτιού και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είναι και ένας από τους πιο βρώμικους χώρους. Άπλυτα πιάτα, πατώματα που κολλάνε και κουζίνα με λεκέδες είναι τα εμφανή σημεία που συγκεντρώνεται η βρωμιά. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποια είναι τα σημεία που δεν φαίνονται και γι αυτό ξεχνάτε να καθαρίσετε; Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα 9 πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας σας και την επόμενη φορά μην παραλείψετε να τα καθαρίσετε.

Κάντε τις Ηλεκτρικές Συσκευές σας να Κρατήσουν για Πάντα!

Χερούλια, κουμπιά και διακόπτες Κάθε ηλεκτρική συσκευή της κουζίνας σας (και όχι μόνο) έχει χερούλια ή κουμπιά. Η ηλεκτρική κουζίνα, ο φούρνος μικροκυμάτων, το χερούλι του ψυγείου, οι διακόπτες των φώτων, τα ντουλάπια και… η λίστα είναι ανεξάντλητη. Όταν, λοιπόν, μαγειρεύετε είναι πιθανόν να αφήνετε βακτήρια όπως η σαλμονέλα, το E. Coli κ.α. Για να τα διατηρήσετε καθαρά, μην παραλείπετε να τα καθαρίζετε καθημερινά.

βρώμικα σημεία

Κάθε ηλεκτρική συσκευή της κουζίνας σας έχει χερούλια ή κουμπιά.

Νεροχύτης Μπορεί να τρέχει άφθονο το νερό στον νεροχύτη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα μικρόβια απομακρύνονται από την επιφάνεια, ιδιαίτερα στα σημεία που ενώνεται με τον πάγκο της κουζίνας και γύρω από τα σιφόνια. Κάθε φορά που ετοιμάζετε κάποιο γεύμα, να θυμάστε να καθαρίζετε τον νεροχύτη, χωρίς να παραλείπετε την βρύση και τα σημεία του πάγκου που βρίσκονται γύρω από αυτόν.

βρώμικα σημεία

Μπορεί να τρέχει άφθονο το νερό στον νεροχύτη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα μικρόβια απομακρύνονται από την επιφάνεια.

Κουζίνα: Οργανώστε το Καθάρισμα της Ακολουθώντας Αυτές τις Συμβουλές

Σφουγγάρια και πετσέτες Σχεδόν σε όλα τα σπίτια βρίσκονται σφουγγάρια, βούρτσες για τρίψιμο του νεροχύτη και υφασμάτινες πετσέτες. Δυστυχώς, τα προϊόντα αυτά  συσσωρεύουν βακτήρια που μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία. Για να διατηρηθούν καθαρά πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε. Μπορείτε, επίσης, να δείτε έναν έξυπνο τρόπο για να απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας σας μέσα σε 5 λεπτά.

βρώμικα σημεία

Σχεδόν σε όλα τα σπίτια βρίσκονται σφουγγάρια, βούρτσες για τρίψιμο του νεροχύτη και υφασμάτινες πετσέτες.

Ψυγείο Εκτός από το χερούλι που είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του ψυγείου, η αλήθεια είναι πως τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν και στο εσωτερικό του ψυγείου σας, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αποθηκεύονται στο ψυγείο σας φέροντας βακτήρια και μικρόβια τα οποία παραμένουν στο ράφι ή στο συρτάρι του ψυγείου ακόμα και όταν τα τρόφιμα αυτά απομακρυνθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με το κρέας, αλλά και τα συσκευασμένα προϊόντα, όπως το γάλα, που πριν ακουμπήσουν το ράφι του ψυγείου σας ακουμπάνε το ράφι του σουπερμάρκετ. Για τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να αφαιρείτε τα ράφια και να τα πλένετε με απορρυπαντικό, τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.

βρώμικα σημεία

Εκτός από το χερούλι, η αλήθεια είναι πως τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν και στο εσωτερικό του ψυγείου σας,

Επιφάνειες κοπής Οι επιφάνειες κοπής, ειδικά οι ξύλινες, φιλοξενούν αρκετά βακτήρια μέσα στις «χαρακιές» που προκύπτουν από την χρήση. Να μια καλή ιδέα: διατηρήστε δύο διαφορετικές επιφάνειες κοπής, μία για τα φρούτα και τα λαχανικά και μία για τα κρέατα, ώστε να μην μεταφέρονται τα μικρόβια. Μετά από κάθε χρήση πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε καλά.

βρώμικα σημεία

Οι επιφάνειες κοπής, ειδικά οι ξύλινες, φιλοξενούν αρκετά βακτήρια μέσα στις «χαρακιές» που προκύπτουν από την χρήση.

6 Τρόποι για να Οργανώσετε την Κουζίνα σας σε 10 λεπτά!

Καφετιέρες, μπλέντερ και μικροσυσκευές Ακόμα και αν το νερό είναι καθαρό, όταν μένει σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως αυτό της καφετιέρας σας, μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Κάποιες ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να καθαρίζονται κάθε φορά που χρησιμοποιούνται. Αν, όμως, αυτό σας δυσκολεύει, καθιερώστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές με ζεστό νερό και ξύδι.

βρώμικα σημεία

Κάποιες ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να καθαρίζονται κάθε φορά που χρησιμοποιούνται.

Μπουκάλια νερού Οτιδήποτε χρησιμοποιείται πολλές φορές αυξάνει τις πιθανότητες μεταφοράς και ανάπτυξης βακτηρίων. Τα μπουκάλια νερού που έχετε στο ψυγείο για να διατηρούν κρύο το νερό σας, χρειάζονται πλύσιμο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

βρώμικα σημεία

Οτιδήποτε χρησιμοποιείται πολλές φορές αυξάνει τις πιθανότητες μεταφοράς και ανάπτυξης βακτηρίων.

Πάγκος κουζίνας Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τι υπάρχει πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας; Μήπως ακουμπήσατε την σακούλα από το σουπερμάρκετ και ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε πάνω στον ίδιο πάγκο;  Ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Tip: μην τον καθαρίζετε με το σφουγγάρι των πιάτων, αλλά διατηρήστε κάποιο σφουγγαράκι με το οποίο θα πλένετε μόνο τον πάγκο σας, ειδάλλως είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν βακτήρια στα πιάτα σας.

βρώμικα σημεία

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τι υπάρχει πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας;

Δείτε πως θα Διατηρείτε την Κουζίνα σας Καθαρή Καθώς θα Μαγειρεύετε

Αλατιέρα και πιπεριέρα Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά αν χρησιμοποιείτε την αλατιέρα και την πιπεριέρα σας όταν μαγειρεύετε (που συνήθως τότε χρησιμοποιούνται) τότε μεταφέρετε οτιδήποτε υπάρχει στα χέρια σας πάνω τους. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τις καθαρίζετε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να είστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά που θα τις χρησιμοποιήσετε δεν θα μεταφέρουν βακτήρια στο γεύμα σας.

βρώμικα σημεία

Καθαρίζετε συχνά την αλατιέρα και την πιπεριέρα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για να μην Βουλώνουν Ποτέ οι Σωληνώσεις σε Μπάνιο και Κουζίνα Κάντε Αυτό! 

.

Να τι πρέπει να κάνετε για να μην βουλώνουν οι σωληνώσεις σας.

Μην Καθαρίσετε Ποτέ με Χαρτί Κουζίνας ΑΥΤΑ τα Πράγματα

.

4 αντικείμενα που δεν πρέπει να έρθουν ποτέ σε επαφή με το χαρτί της κουζίνας.

Βρήκαμε το Μυστικό για να Αφιερώνετε τον Μισό Χρόνο στην Καθαριότητα του Σπιτιού

.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κρύψτε τα Ραγίσματα από τους Τοίχους σας με τους πιο Έξυπνους Τρόπους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Καμπυλωτοί Καναπέδες Θέλουν τον Τρόπο τους! Δείτε πώς Πρέπει να τους Διακοσμήσετε.