7 Μικρές Αλλαγές για Μεγάλα Aποτελέσματα στην Ντουλάπα σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7 Μικρές Αλλαγές για Μεγάλα Aποτελέσματα στην Ντουλάπα σας

Η ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο ξεκινάει από την ντουλάπα. Όταν ο χρόνος μας πιέζει δεν προλαβαίνουμε να τα τακτοποιούμε όλα στην εντέλεια. Επιπλέον πολλές φορές ακόμα και αν έχουμε καλή πρόθεση δεν μας βοηθά το ίδιο το έπιπλο να αποθηκεύσουμε και να οργανώσουμε σωστά τα πράγματά μας.   

Όπως όλα τα προβλήματα έχουν λύση το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Η πιο οικονομική και πρακτική εκδοχή είναι να προχωρήσετε σε ορισμένες αλλαγές που δεν θα σας κοστίσουν μια περιουσία αλλά που θα κάνουν πιο τακτοποιημένο τον χώρο σας και πιο εύκολη τη ζωή σας.

Ακολουθούν 7 απλά βήματα για να ανανεώσετε την ντουλάπα σας χωρίς να την αλλάξετε:

1: Απομακρύνετε όλα όσα δεν φορέσατε τον τελευταίο χρόνο

Το καταλαβαίνετε πολύ καλά αυτό. Όσο και αν σας αρέσουν τα ρούχα και οι τσάντες που έχετε, αν δεν τα φοράτε είναι σαν να μην τα έχετε. Βάλτε τα σε μια άκρη και χαρίστε τα σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

Extra Tip: Για να διακρίνετε εύκολα ποια είναι τα ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου, κάντε το εξής κόλπο αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια θέλετε και ποια θα πετάξετε:

Τοποθετήστε με ανάποδη φορά τον γάντζο σε όλες τις κρεμάστρες με τα ρούχα. Όταν θα φοράτε κάτι, από συνήθεια θα κρεμάτε με τη σωστή φορά την κρεμάστρα. Όσο περνάει ο καιρός θα δείτε ότι κάποια ρούχα έμειναν ανέγγιχτα. Αυτά είναι όλα όσα θα πρέπει και να αποχωριστείτε.

2: Οτιδήποτε δεν είναι ρούχο, υπόδημα ή αξεσουάρ δεν πρέπει να έχει θέση στην ντουλάπα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να χρησιμοποιούν την ντουλάπα για να αποθηκεύουν πράγματα που δεν έχουν καμία θέση με το ντύσιμο, όπως έγγραφα, εποχιακά στολίδια, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Όλα αυτά όμως μπερδεύονται με τα ρούχα τα οποία ήδη χρειάζονται επιπλέον οργάνωση. Επομένως βγάλτε ό,τι δεν σχετίζεται με το ντύσιμό σας έξω από την ντουλάπα και βρείτε του μια άλλη σταθερή θέση στο σπίτι.

3: Χρησιμοποιήστε σε όλη την ντουλάπα τις ίδιες κρεμάστρες

Χρησιμοποιώντας σε όλη την ντουλάπα τις ίδιες κρεμάστρες μειώνετε την αίσθηση της ακαταστασίας και αυτό γιατί υπάρχει οπτική αρμονία.

Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείτε πιο λεπτές κρεμάστρες για να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο.

4: Τοποθετήστε  επιπλέον ράφια

Τα πρόσθετα ράφια είναι ιδανικά για οτιδήποτε έχετε μέσα στην ντουλάπα, από διπλωμένο ρούχο, μέχρι αξεσουάρ.

Επίσης είναι μια πάρα πολύ οικονομική λύση σε περίπτωση που δεν έχετε το budget που χρειάζεστε για να αγοράσετε ένα νέο έπιπλο.

5: Μην αφήνετε τίποτα πεσμένο στο πάτωμα

Ακόμα και αν έχετε ακουμπήσει δε ένα διακριτικό σημείο αυτά τα πράγματα (π.χ. κουτιά από παπούτσια, τσάντες) δεν παύουν να ακουμπούν στο πάτωμα και να δημιουργούν μια ακατάστατη εικόνα.  Για να το αποφύγετε αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μεγάλα καλάθια ή ράφια ώστε να τα οργανώσετε όλα εκεί.

6: Κάντε εύκολη την πρόσβαση στις τσάντες σας

Τοποθετήστε και οργανώστε τις τσάντες και τα πορτοφόλια σε ράφια και συρτάρια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών. Ο λόγος είναι επειδή είναι αντικείμενα τα οποία όταν δεν τα βλέπετε τα ξεχνάτε, ενώ όταν τα ψάχνετε ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα για να τα βρείτε.

7: Κάντε ένα check στην ντουλάπα σας κάθε 3 έως 6 μήνες για να τη διατηρείτε τακτοποιημένη

Μια ντουλάπα δεν μπορεί να μένει πάντα οργανωμένη χωρίς λίγη συντήρηση. Χρειάζεται συχνά να κάνετε εκκαθάριση σε πράγματα και να αλλάζετε τη θέση σε άλλα που δεν σας βολεύουν.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκαθάρισμα Ντουλάπας: Πώς Πρέπει να το Κάνετε

.

Κάντε τον καθαρισμό της ντουλάπας σας... παιχνιδάκι!

Δεν Έχετε Ντουλάπες στο Διαμέρισμα; Σας Έχουμε τη Λύση!

.

Αφού το εξερευνήσετε και έχετε πάρει την απόφαση πως θα μετακομίσετε εκεί συνειδητοποιείτε πως έχει ένα μικρό προβληματάκι…δεν έχει ντουλάπες!

5 Ιδέες που θα Φέρουν Ανοιξιάτικο Αέρα στο Υπνοδωμάτιό σας

.

Εμπνευστείτε από αυτές τις ιδέες και φέρτε στον χώρο που κοιμάστε ανοιξιάτικο αέρα.

9 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν σε Κάθε Μικρό Σπίτι!

.

Εκεί που τα τετραγωνικά εξαντλούνται, αυτά αντικείμενα φτιάχνουν... χώρο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από Μαρκαδόρο στον Τοίχο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γεμίζει με Σκόνη ο Καθρέφτης Μόλις τον Καθαρίσετε; Δείτε τι Πρέπει να Κάνετε