6 Συνήθειες που θα σας Βοηθήσουν να Αποφύγετε το Ξεσκόνισμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

6 Συνήθειες που θα σας Βοηθήσουν να Αποφύγετε το Ξεσκόνισμα

Αν νιώθετε πως ότι και να κάνετε η σκόνη βρίσκει τρόπο να εισχωρήσει ακόμα και στις πιο παραγκωνισμένες γωνιές του σπιτιού σας, δεν είστε μόνοι.

Το ξεσκόνισμα είναι για πολλούς μία κουραστική διαδικασία και οι περισσότεροι μάλλον θα ήταν χαρούμενοι αν μπορούσαν να την αποφύγουν. Πριν απογοητευτείτε δείτε παρακάτω 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε (ή τουλάχιστον να το μειώσετε).

8 Έξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Νερό στο Μπάνιο σας

Κρατήστε τη σκόνη εκτός σπιτιού Η περισσότερη σκόνη μπαίνει στο σπίτι απ’ έξω. Προσπαθήστε να διατηρείτε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες όσο το δυνατόν περισσότερο κλειστά. Βάλτε κανόνες που δεν επιτρέπουν τα παπούτσια μέσα στο σπίτι και προμηθευτείτε ένα καλό χαλάκι για να βάλετε έξω από την πόρτα σας.

ξεσκόνισμα

Η περισσότερη σκόνη μπαίνει στο σπίτι απ’ έξω.

Βουρτσίζετε τα κατοικίδιά σας Βουρτσίζετε το τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας όσο πιο συχνά μπορείτε για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες. Θα δείτε πως αν το κάνετε συχνά θα μειωθεί κατά πολύ η σκόνη και οι τρίχες στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

ξεσκόνισμα

Βουρτσίζετε το τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας όσο πιο συχνά μπορείτε.

4 Πράγματα που Κάνετε και Καταστρέφετε τα Αντικολλητικά σας Τηγάνια!

Αποθηκεύστε χαρτικά και υφάσματα Οι χαλαρές ίνες των υφασμάτων συμβάλουν στη σκόνη του σπιτιού. Μην πετάτε τα ρούχα σας στο σπίτι και αποθηκεύστε ρούχα, σεντόνια και πάσης φύσεως υφάσματα που δεν χρησιμοποιείτε σε κάποιο κουτί. Επίσης συγκεντρώστε  παλιά περιοδικά και εφημερίδες σε βάλτε τα σε κάποια αποθήκη ή στείλτε τα για ανακύκλωση.

ξεσκόνισμα

Οι χαλαρές ίνες των υφασμάτων συμβάλουν στη σκόνη του σπιτιού.

Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας Οι χαλαρές ίνες και τα νεκρά κύτταρα του σώματός σας κάνουν το κρεβάτι μια μηχανή παραγωγής σκόνης. Διατηρήστε τα σεντόνια σας καθαρά και φροντίστε να τα αλλάζετε κάθε εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια σας – βάλτε τα στο πλυντήριο μια φορά του μήνα.

ξεσκόνισμα

Διατηρήστε τα σεντόνια σας καθαρά.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με καλό φίλτρο Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε μην κάνετε τη ζωή σας πιο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ένα καλό φίλτρο που παγιδεύει τη σκόνη και τα υπόλοιπα αλλεργιογόνα και δεν τα απελευθερώνει πίσω στον αέρα.

ξεσκόνισμα

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ένα καλό φίλτρο που παγιδεύει τη σκόνη.

3 Έξυπνοι Τρόποι για να μην Πλένετε Πολλά Πιάτα το Καλοκαίρι

Προμηθευτείτε έναν ιονιστή  Οι ιονιστές ρουφάνε τον αέρα, τον καθαρίζουν και τον απελευθερώνουν πάλι στην ατμόσφαιρα. Θα σας βοηθήσει σημαντικά ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερη σκόνη στον χώρο σας η οποία στη συνέχεια κάθεται στα έπιπλα και στο πάτωμα. Θα σας απαλλάξει επίσης από τις άσχημες μυρωδιές και θα διατηρεί τον αέρα σας πάντα καθαρό.

ξεσκόνισμα

Θα σας βοηθήσει σημαντικά ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερη σκόνη στον χώρο σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Bήματα για να Μειώσετε την Ακαταστασία στο Σπίτι

.

Η «καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει η παροιμία! Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Πού Συγκεντρώνεται η Περισσότερη Σκόνη στο Σπίτι σας

.

Πάρτε το ξεσκονόπανό σας και ετοιμαστείτε για επίθεση!

Να Γιατί το Σπίτι σας Έχει Πάντα Σκόνη

.

Αυτοί είναι λόγοι που το σπίτι σας έχει πάντα σκόνη. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

8 Κανόνες για Γρήγορο Καθάρισμα που Τηρούν Πάντα οι Καμαριέρες των Μεγάλων Ξενοδοχείων

.

Δείτε τα κόλπα των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν οι καμαριέρες σε ξενοδοχεία για να καθαρίζουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπάνιο
Το Μεγάλο Λάθος Διακόσμησης που Καταστρέφει την Εικόνα του Μπάνιου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Εξαφανίστε το Πουρί από τη Λεκάνη σε ένα Λεπτό!