6 Λάθη που δεν Γνωρίζετε ότι Κάνετε όταν Πλένετε τα Ρούχα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

6 Λάθη που δεν Γνωρίζετε ότι Κάνετε όταν Πλένετε τα Ρούχα

Μπορεί να σας φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να βάλετε ένα πλυντήριο αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για καλύτερα αποτελέσματα - και ρούχα που θα ζήσουν περισσότερο. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε.

Διαχωρίζετε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα Σύμφωνα με τη μετρ του είδους, Martha Stewart, όσο πιο πολύ διαχωρίζετε τα ρούχα σας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους. Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές. Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα. Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

thehomeissue_plysimo01

Διαχωρίζετε σωστά τα ρούχα σας ανάλογα με τα χρώματά τους. Μην τα διαχωρίζετε μόνο σε ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα.

Μην κακομεταχειρίζεστε το στεγνωτήριο Αν έχετε την επιλογή να στεγνώσουν τα ρούχα σας φυσικά από τον αέρα και τον ήλιο, τότε είναι προτιμότερο. Αλλά αν βιάζεστε χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο. Φροντίστε μόνο να μην το υπερφορτώνετε και να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά για να αποφύγετε το πολύ τσαλάκωμα.

Δίπλωμα Ρούχων: 7 Λάθη που Κρατάνε τα Ρούχα σας Τσαλακωμένα.

Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο Αν έχετε παρατηρήσει πως οι κάλτσες χάνονται ως δια μαγείας μέσα από το πλυντήριο, τότε αυτό σημαίνει πως δεν τις τοποθετείτε όπως πρέπει. Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο και βάλτε από πάνω όλα τα υπόλοιπα άπλυτα.

Μην αφήνετε φερμουάρ ανοιχτά Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα, γι'αυτό φροντίστε να τα κλείνετε πάντα όταν τα βάζετε στο πλυντήριο.

thehomeissue_plysimo02

Φροντίζετε να μην αφήνετε ανοιχτά φερμουάρ μέσα στο πλυντήριο.

Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα Κάποια ρούχα ξεβάφουν γι' αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει. Πλύντε τα σε μια λεκάνη για να δείτε αν το λευκό θα τραβήξει χρώμα.

Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά το χρόνο Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά. Επίσης καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο να αργεί παραπάνω από ότι συνήθως.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Λόγοι που Τσαλακώνουν τα Ρούχα όταν τα Διπλώνετε

.

Επειδή η εμφάνιση είναι η πρώτη εντύπωση, δείτε ποια είναι τα λάθη που κάνετε στο δίπλωμα ρούχων για να μπορέσετε τα αποφύγετε.

6 Μυστικά για να Αξιοποιήσετε Όλη τη Δύναμη του Πλυντηρίου σας

.

Δείτε όλα τα tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το τέλειο πλύσιμο στα ρούχα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς θα Κάνετε το Μικρό σας Διαμέρισμα να Δείχνει Μεγαλύτερο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βαμβάκι: 9 Απίστευτες Χρήσεις που δεν Σκεφτήκατε Ποτέ