5 Αντικείμενα της Κουζίνας που Αποθηκεύετε με Λάθος Τρόπος

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

5 Αντικείμενα της Κουζίνας που Αποθηκεύετε με Λάθος Τρόπος

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η κουζίνα είναι η… ιπποδύναμη του σπιτιού σας. Μαγειρική, γεύματα, σκεύη, αξεσουάρ, πρέπει όλα τους να ανταποκριθούν στην καθημερινή χρήση.

Και παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια είναι υψηλής αντοχής, αν δεν τα αποθηκεύετε σωστά είναι πολύ πιθανόν να φθαρούν πολύ πιο γρήγορα ή – στην καλύτερη περίπτωση – να σας πιάνουν περισσότερο χώρο απ’ όσο θα θέλατε.

6 Πράγματα που Καθαρίζετε με Λάθος Τρόπο!

Μαχαίρια Αν είστε από τους ανθρώπους που απλώς πετάνε τα μαχαίρια μέσα στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα, τότε πρέπει να σας πούμε ότι το κάνετε λάθος. Αφενός είναι επικίνδυνο να τραυματιστείτε. Αφετέρου, όμως, όποτε η λεπίδα χτυπάει σε κάτι που δεν είναι… φαγητό είναι πιθανό να του δημιουργήσει φθορές. Προμηθευτείτε, λοιπόν, έναν μαγνήτη και αποθηκεύστε τα μαχαίρια σας εκεί.

αντικείμενα της κουζίνας

Προμηθευτείτε έναν μαγνήτη και αποθηκεύστε τα μαχαίρια σας εκεί.

Δίσκοι ψησίματος Μήπως αποθηκεύετε τους δίσκους ψησίματος ανάμεσα στα άλλα ταψιά, δημιουργείται μία στοίβα και τα βάζετε όλα μαζί στον φούρνο; Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσετε τους δίσκους ψησίματος είναι κάθετα και όχι οριζόντια. Έχετε πολλές επιλογές: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχωριστικό ντοσιέ ή ακόμα και να φτιάξετε ένα DIY ντουλάπι. Σε κάθε περίπτωση αρχίστε να σκέφτεστε… κάθετα.

αντικείμενα της κουζίνας

Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσετε τους δίσκους ψησίματος είναι κάθετα και όχι οριζόντια.

Κλείνετε Λάθος τις Σακούλες Τροφίμων Όλη σας τη Ζωή. Δείτε το Σωστό Τρόπο!

Μπαχαρικά Αν αφιερώνετε χρόνο για να βάλετε τα μπαχαρικά σας σε βαζάκια (επειδή το έχετε δει στο Pinterest) τότε ήρθε ο καιρός να αφήσετε αυτή την τεχνική στην άκρη. Δεν είναι πρακτική – μπορεί για παράδειγμα κάποιο μπαχαρικό να μην χωράει στο βαζάκι και να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα δεύτερο, χάνοντας έτσι πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Αφήστε τα στις συσκευασίες τους και απλώς οργανώστε τα ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους.

αντικείμενα της κουζίνας

Αν αφιερώνετε χρόνο για να βάλετε τα μπαχαρικά σας σε βαζάκια τότε ήρθε ο καιρός να αφήσετε αυτή την τεχνική στην άκρη.

Ποτήρια κρασιού Υπάρχει ένα debate για τα ποτήρια του κρασιού – για το αν θα πρέπει να αποθηκεύονται με το χείλος προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Η αλήθεια είναι πως αν δεν αποθηκεύονται σε ειδικό ράφι, το χείλος πρέπει να είναι πάντα προς τα πάνω. Γιατί; Γιατί είναι το πιο εύθραυστο σημείο του ποτηριού και με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται.

αντικείμενα της κουζίνας

Αν δεν αποθηκεύονται σε ειδικό ράφι, το χείλος πρέπει να είναι πάντα προς τα πάνω.

12 Αντικείμενα Καθημερινής Χρήσης που Χρησιμοποιείτε με Λάθος Τρόπο

Αντικολλητικά σκεύη Αν αποθηκεύετε τα αντικολλητικά σας σκεύη μέσα σε κάποιο ντουλάπι, τότε δεν τα βοηθάτε να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου. Όταν τα μέταλλα τρίβονται μεταξύ τους δημιουργούνται φθορές και ενδεχομένως το σκεύος σας να μην διαρκέσει όσο θα μπορούσε. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα βάλτε χαρτί κουζίνας ανάμεσα στα σκεύη. Θα έχετε και παράπλευρα οφέλη, όπως το ότι θα απορροφάει την υγρασία και θα αποτρέπεται η σκουριά.

αντικείμενα της κουζίνας

Όταν τα μέταλλα τρίβονται μεταξύ τους δημιουργούνται φθορές.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Καλύτερα Tips για Γρήγορο και Αποτελεσματικό Ξεσκόνισμα!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και κάντε το ξεσκόνισμα παιχνιδάκι.

Έτσι θα Κρατήσετε τα Μυρμήγκια Μακριά από το Σπίτι σας

.

Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπέροχη Διακοσμητική Ιδέα για Μικρό Μπάνιο από το Tiktok

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Ξεχνούν να Καθαρίσουν Ακόμα και οι Μανιακοί με την Καθαριότητα!