3 Συμβουλές για να Βάλετε το Ψυγείο σας στη Σωστή Θέση

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

3 Συμβουλές για να Βάλετε το Ψυγείο σας στη Σωστή Θέση

Είτε έχετε τοποθετήσει ήδη το ψυγείο στην κουζίνας, είτε τώρα μετακομίζετε και ανακαινίζετε την κουζίνα σας, πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας τα 3 βασικά στοιχεία που καθορίζουν την σωστή θέση για το ψυγείο μέσα στον χώρο.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε και φροντίστε, έτσι ώστε να βάλετε το ψυγείο στη θέση που του αναλογεί για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση και ευκολία.

Αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο Κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποφύγετε την απευθείας επαφή του ψυγείου με τις ακτίνες του ηλίου λόγω του σχεδιασμού της κουζίνας. Όμως, όσο περιορισμένο χώρο κι αν έχετε, φροντίστε, όσο το δυνατόν γίνεται, να βάλετε το ψυγείο στην πιο σκοτεινή πλευρά του χώρου και μακριά από παράθυρα και πόρτες με τζαμαρία.

Φροντίστε το ψυγείο σας να μην έχει επαφή με το φως του ήλιου.

Φροντίστε το ψυγείο να μην έχει επαφή με το φως του ήλιου.

Προσέξτε τους αεραγωγούς θερμότητας Φροντίστε να μην τοποθετήσετε το ψυγείο δίπλα στο καλοριφέρ και σε οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας, όπως τις εστίες της κουζίνας. Αν το έχετε τοποθετήσει ήδη σε μια τέτοια τοποθεσία πρέπει να γνωρίζετε ότι το καλοριφέρ σας και οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας βρίσκεται κοντά είναι ικανή να ανεβάζει τη θερμοκρασία του ψυγείου με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται στις ιδανικές συνθήκες τα τρόφιμα που έχετε αποθηκεύσει στο εσωτερικό του. Επιπλέον, το ψυγείο σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί καταναλώνοντας τη διπλάσια ενέργεια για να ανακτήσει και πάλι τη θερμοκρασία που πρέπει, κάτι το οποίο δεν συμφέρει ούτε το περιβάλλον, ούτε το πορτοφόλι σας. Δείτε εδώ πώς θα Μάθετε αν το Ψυγείο σας Δουλεύει Σωστά στο Πι και Φι!

Είναι λάθος να τοποθετήσετε το ψυγείο σας δίπλα στο καλοριφέρ!

Είναι λάθος να τοποθετήσετε το ψυγείο  δίπλα στο καλοριφέρ!

Διαβάστε επίσης:

Δώστε σημασία στο τρίγωνο «ψυγείο-νεροχύτης-φούρνος» Όταν τοποθετείτε το ψυγείο σας, συνήθως δεν σας περνά από το μυαλό ότι, όταν μαγειρεύετε θέλετε να έχετε ελεύθερο χώρο για να κινείστε ανάμεσα στους πάγκους, τον νεροχύτη, τον φούρνο της κουζίνας και παράλληλα εύκολη πρόσβαση στο ψυγείο για μεγαλύτερη άνεση. Οπότε για να μην να δυσκολεύεστε κάθε φορά που ετοιμάζετε ένα γεύμα, μεταφέρετε πιάτα από και προς το νεροχύτη και τον φούρνο ή θέλετε να προμηθευτείτε ένα συστατικό ή υλικό από το ψυγείο, φροντίστε να τοποθετήσετε το ψυγείο σας δεξιά ή αριστερά από τον νεροχύτη και σε κοντινή απόσταση για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανοίγετε την πόρτα του με το χέρι σας. Η ιδανική θέση για τον φούρνο είναι απέναντι από τον νεροχύτη και μακριά από το ψυγείο, καθώς η θερμότητα που θα εκπέμπει, όταν είναι αναμμένος, μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία του ψυγείου.

thehomeissue_(fridge)03

Φροντίστε ώστε να δημιουργείται ένα τρίγωνο στην κουζίνα σας, όπου σε κάθε γωνία αντιστοιχεί το ψυγείο, ο νεροχύτης και ο φούρνος.

Extra Tip: Εάν το ψυγείο σας είναι εντοιχισμένο μέσα στα ντουλάπια, τότε πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει ελεύθερος χώρος ανάμεσα σε αυτό και τα ντουλάπια. Είναι απαραίτητο να αφήσετε επαρκή χώρο για αερισμό γύρω από το ψυγείο σας, όταν το εγκαταστήσετε, γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργεί σωστά. Το ελάχιστο κενό που μπορείτε να αφήσετε για τον αερισμό της συσκευής είναι 20 mm στις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά του ψυγείου, 30 mm στο πίσω μέρος του ψυγείου ανάμεσα στον τοίχο και το ψυγείο και 50 mm ακριβώς πάνω από το ψυγείο.

Αν έχετε προβληματιστεί και σκέφτεστε να αλλάξετε τη θέση του ψυγείου σας, γιατί θεωρείτε πως δεν είναι η σωστή, και, ακόμα, αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο σημείο, τότε απλά αναρωτηθείτε, αν η νέα θέση που σκέφτεστε να το τοποθετήσετε είναι αυτή που θα σας βολεύει και θα σας εξοικονομεί χρόνο κάθε φορά που μαγειρεύετε και κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του και το χρησιμοποιείτε.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση αναγνώστριάς μας για το πώς μπορεί να καθαρίσει τις εξωτερικές επιφάνειες στο ψυγείο της με οικολογικό τρόπο.

Αυτά Είναι τα 9 πιο Βρώμικα Σημεία της Κουζίνας σας

.

Τα βρώμικα σημεία της κουζίνας δεν είναι πάντα εμφανή - ανακαλύψτε τα και εξοντώστε τα μικρόβια.

6 Ιδέες για να Εκμεταλλευτείτε τον Χώρο Πάνω από το Ψυγείο

.

Δείτε πώς να διακοσμήσετε τον χώρο πάνω από το ψυγείο σας.

Κάντε αυτά τα 5 Πράγματα στο Ψυγείο σας για να Χάσετε Βάρος

.

Οργανώστε το ψυγείο σας και μην φοβάστε τίποτα. Τα κιλάκια θα φύγουν πριν το καταλάβετε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διακοσμητικό κόλπο
Ένα Πανέξυπνο Διακοσμητικό Κόλπο που θα Απογειώσει τη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτοί Είναι οι πιο Φυσικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε τα Μυρμήγκια