Σπίτι στο Ενοίκιο: 5 Κανόνες που Μπορείτε να «Παραβείτε»!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σπίτι στο Ενοίκιο: 5 Κανόνες που Μπορείτε να «Παραβείτε»!

Έκτακτα Νέα: Από σήμερα, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας ακόμα κι αν δεν σας ανήκει!

Πράγματι, οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για την τσέπη μας. Κι όπως οι περισσότεροι από εμάς, ίσως κι εσείς, να μένετε στο ενοίκιο. Αλλά καμιά φορά οι ιδιοκτήτες μας το κάνουν δύσκολο να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας… στο (ενοικιαζόμενο) σπίτι μας! Επιπλέον, πολλοί από εμάς, είμαστε διστακτικοί να επενδύσουμε χρόνο, κόπο και , κυρίως, χρήμα σε ένα σπίτι που δεν μας ανήκει-τουλάχιστον στα χαρτιά. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το ενοικιαζόμενο χώρο σας (πιο) δικό σας, σας παρουσιάζουμε 5 κανόνες που μπορείτε να παραβείτε σήμερα κιόλας και, μάλιστα, χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να «σπάσετε» την μπάνκα ή τα νεύρα του σπιτονοικοκύρη σας!

Βάλτε χρώμα Οι περισσότεροι σπιτονοικοκύρηδες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με το να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού που σας νοικιάζουν-αρκεί να είναι κάποιο διακριτικό ή ουδέτερο χρώμα (βλ. Λευκό, Ιβουάρ, μπεζ, ανοιχτό γκρι). Αν αυτή η επιθυμία τους μπαίνει εμπόδιο στα πιο ζωηρά και παιχνιδιάρικα σχέδιά σας, δεν έχετε παρά να υποσχεθείτε στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός σας ότι θα επαναφέρετε το χρώμα στα... ουδέτερά του προτού εγκαταλείψετε το σπίτι. Κάτω το λευκό: δείτε εδώ ποια χρώματα μεγαλώνουν την κουζίνα σας.

Οι σκούροι τοίχοι είναι σούπερ μοδάτοι!

Οι σκούροι τοίχοι είναι σούπερ μοδάτοι!

Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο Το πιθανότερο είναι οι κουρτίνες να απουσιάζουν από το ενοικιαζόμενο σπίτι σας όταν μπαίνετε σε αυτό. Παρόλα αυτά, κάποιοι σπιτονοικοκύρηδες σας «χαρίζουν» αυτήν την έξτρα παροχή. Αν αυτή έρχεται σε κόντρα με το γούστο σας, δεν έχετε παρά να την παρακάμψετε. Αφαιρέστε, λοιπόν, τις κουρτίνες που δεν σας αρέσουν και αντικαταστήστε τις με καινούριες σε σχέδια, χρώματα και μοτίβα που αγαπάτε και ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου ή καλύψτε τα φθηνά πλαστικά στόρια με κουρτίνες.

Φάτε... κόλλημα Είναι γεγονός ότι η ταπετσαρία αποτελεί απαγορευμένη λέξη όταν μένετε στο ενοίκιο. Υπάρχουν, όμως, άλλοι παρόμοιοι τρόποι για να αλλάξετε την όψη του ενοικιαζόμενου σπιτιού σας. Ποιοι είναι αυτοί; Τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Χρησιμοποιήστε τα για να καλύψετε τους τοίχους, τα ντουλάπια αλλά και τον πάγκο της κουζίνας σας. Η εφαρμογή τους είναι εύκολη ενώ η αφαίρεσή τους δεν αφήνει κάνενα σημάδι.

Όχι, αυτό που αντικρίζετε δεν είναι ταπετσαρία, αλλά αυτοκόλλητο.

Όχι, αυτό που αντικρίζετε δεν είναι ταπετσαρία, αλλά  αυτοκόλλητο τοίχου.

Απαγορεύεται η ανακαίνιση Λίγοι ιδιοκτήτες εναντιώνονται σε μια πιθανή αναβάθμιση του χώρου που σας νοικιάζουν όταν τα έξοδα δεν βαραίνουν τους ίδιους. Κι αυτό γιατί τα ανακαινισμένα σπίτια έχουν υψηλότερο ενοίκιο (και εσείς τους κάνετε το δώρο!). Αν πρόκειται να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, προτιμήστε να το κάνετε για ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στο οποίο έχετε σκοπό να μείνετε για καιρό.

Αλλάξτε του τα φώτα Το εννοούμε κυριολεκτικά. Εξάλλου, ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε το ενοικιαζόμενο (και μη) σπίτι σας είναι να αλλάξετε τα φωτιστικά και το φωτισμό του. Εμείς, όμως, σας προτείνουμε να μην μείνετε μόνο σε αυτά αλλά να επεκτείνετε τις διακοσμητικές αλλαγές σας και στον υπόλοιπο «σκληρό» εξοπλισμό του σπιτιού: από τα πόμολα της πόρτας και τους διακόπτες μέχρι την κεφαλή του ντους. Το τηλέφωνο του ντους γέμισε άλατα; Πατήστε εδώ για να μάθετε πώς θα τα ξεφορτωθείτε.

Ο δρόμος για ένα όμορφο ενοικιαζόμενο σπίτι ξεκινάει από το φως.

Ο δρόμος για ένα όμορφο ενοικιαζόμενο σπίτι ξεκινάει από το... φως.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπίτι στο Ενοίκιο: Όλα Όσα δεν Πρέπει να Κάνετε

.

Αν νοικιάζετε σπίτι θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τα έπιπλα που θα αγοράσετε. Δείτε ποια έπιπλα να αποφύγετε και τι να επιλέξετε στη θέση τους.

Διακοσμήστε Πανέξυπνα το Ενοικιαζόμενο Σπίτι σας με ΑΥΤΑ τα Κολπάκια

.

Ενοικιαζόμενα σπίτια: Δείτε πώς να τα διακοσμήσετε και να τα κάνετε να δείχνουν πιο οικία

Διακοσμήστε Εύκολα και Γρήγορα!

.

Διάβαστε 10 tips που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον χώρο σας οικονομικά!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο πιο ΓΡΗΓΟΡΟΣ Τρόπος να Νικήσετε τις Ημικρανίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θέλετε Ίσια Μαλλιά; Μάθετε τον πιο Φυσικό Τρόπο να το Πετύχετε!