10 Πρακτικά Tips για να Οργανώσετε Οποιαδήποτε Κουζίνα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

10 Πρακτικά Tips για να Οργανώσετε Οποιαδήποτε Κουζίνα

Η κουζίνα συχνά θεωρείται η καρδιά του σπιτιού. Ο λόγος είναι επειδή εκεί μαζευόμαστε για να μαγειρέψουμε, να φάμε και να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.  

Εκτός από τον όμορφο συμβολισμό της δεν παύει να είναι ένας πολύ απαιτητικός χώρος που πρέπει να να οργανώνεται σωστά για να είναι λειτουργικός.

Διαφορετικά ακόμα και οι πιο απλές εργασίες όπως η προετοιμασία ενός σύντομου γεύματος γίνονται πιο κουραστικές και πολύπλοκες.

Σκεύη «χαμένα» στο βάθος των ντουλαπιών, τρόφιμα σκόρπια στα ράφια χωρίς, βαζάκια με μπαχαρικά ανακατεμένα με κουτιά από σάλτσες και ανοιγμένες συσκευασίες τροφίμων, δημιουργούν μια χαοτική εικόνα, που εκτός από την αίσθηση της ακαταστασίας δεν σας βοηθά καθόλου στο μαγείρεμα.

Για να βάλετε σε τάξη την κουζίνα και να κάνετε ευκολότερη τη ζωή σας στο σπίτι ακολουθήστε τα παρακάτω tips, που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε χώρο μικρό ή μεγάλο.

Ξεκινήστε με μια καλή εκκαθάριση: Τσεκάρετε ένα προς ένα τα αντικείμενα που έχετε στην κουζίνα και απαλλαγείτε από οτιδήποτε περιττό. Οτιδήποτε έχετε πάψει να χρησιμοποιείτε ή δεν το χρειάζεστε απομακρύνετέ το από κει.

Η κίνηση αυτή θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία της οργάνωσης γιατί θα έχετε λιγότερα αλλά και μόνο χρήσιμα πράγματα να διαχειριστείτε.

Ομαδοποιήστε παρόμοια αντικείμενα μεταξύ τους: Ομαδοποιήστε αντικείμενα ανά κατηγορία, όπως συσκευασίες με ζυμαρικά, όσπρια, μπαχαρικά. Επίσης τα σκεύη πρέπει να τοποθετούνται στο ίδιο σημείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρίσκετε πιο εύκολα όλα όσα χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά συρταριών: Αυτό είναι επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Τα διαχωριστικά συρταριών θα βάλουν τέλος στην ακαταστασία και επιπλέον θα σας διευκολύνουν πολύ στο να τα βρίσκετε χωρίς να ανακατεύετε διαρκώς τα συρτάρια σας.  να κρατήσετε τα σκεύη και άλλα μικροαντικείμενα οργανωμένα και εύκολα να τα βρείτε.

Αξιοποιήστε τον κάθετο χώρο: Τοποθετήστε μια ράγα με γάντζους πάνω από τον πάγκο και κρεμάστε εκεί τα μικρότερα σκεύη ή άλλα αντικείμενα που δεν χωράνε μέσα στα συρτάρια ή τα ντουλάπια σας.

Προσθέστε επιπλέον ράφια: Αυτή είναι μια πολύ οικονομική και έξυπνη λύση για να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μέσα στα ντουλάπια σας πολύ εύκολα και γρήγορα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξαναψάξετε τίποτα.

Τοποθετήστε ετικέτες σε δοχεία και βαζάκια: Ειδικά στην περίπτωση των μπαχαρικών που πάντα χρησιμοποιούμε άδεια βαζάκια από μαρμελάδες ή άλλες συσκευασίες, οι ετικέτες θα σας βοηθήσουν να βρίσκετε αμέσως αυτό που χρειάζεστε αποφεύγοντας τα λάθη κατά το μαγείρεμα.

Αποθηκεύστε τα πράγματά σας στο σημείο όπου τα χρησιμοποιείτε: Για παράδειγμα οι σανίδες κοπής καλό είναι να αποθηκεύονται κοντά στον πάγκο, τα ποτήρια και τα πιάτα κοντά στον νεροχύτη ή το πλυντήριο πιάτων, ο καφές κοντά στην καφετιέρα κ.ο.κ. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε πιο λειτουργική και πιο καλά οργανωμένη την κουζίνα σας.

Διατηρήστε τους πάγκους καθαρούς: Οι καθαροί πάγκοι κάνουν πάντα την κουζίνα να δείχνει πιο καθαρή και διευκολύνουν την προετοιμασία των γευμάτων.

Επενδύστε σε ποιοτικά δοχεία αποθήκευσης: Τα διάφανα δοχεία αποθήκευσης είναι πολύ πρακτικά για να αποθηκεύετε σε αυτά ξηρές τροφές όπως όσπρια, ρύζια και δημητριακά για να τα βρίσκετε πιο εύκολα.

Διατηρήστε την οργάνωση: Αφού οργανώσετε την κουζίνα σας, προσπαθήστε να την διατηρήσετε καθαρή και τακτοποιημένη. Ελέγξτε τακτικά τα αντικείμενά σας και προχωρήστε σε τυχόν αλλαγές ή αναπροσαρμογές σε περίπτωση που δεν σας βολεύει κάποιο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν Έχετε Πάγκους στην Κουζίνα; Σας Έχουμε τη Λύση!

.

Όσο πιο μικρός είναι ο χώρος της κουζίνας σας τόσο πιο δύσκολο είναι να έχετε τους πάγκους και τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεστε.

Kάντε πιο Πολυτελή Κουζίνα σας με 8 Οικονομικούς Τρόπους

.

Κάντε μερικές από τις παρακάτω αναβαθμίσεις στην κουζίνα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Έτσι, θα δείχνει ακριβή - ενώ μπορεί να μην είναι.

8 Στιλάτες Ιδέες για να Βελτιώσετε μια Κουζίνα σε Σπίτι με Ενοίκιο

.

Φτιάξτε την πιο όμορφη κουζίνα ακόμα κι αν μένετε σε σπίτι με ενοίκιο.

Πώς να Αφαιρέσετε τις Ετικέτες από Γυάλινα Βαζάκια

.

Τα γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια είναι αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αρκετούς τρόπους, αφού καταναλώσετε το εσωτερικό τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μικρό Διαμέρισμα: Πώς να Διακοσμήσετε για να είναι Πιο Άνετο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γιατί τα Φίλτρα Καφέ είναι Απαραίτητα και στο Καθιστικό