O πιο Οικονομικός Τρόπος για να Μεταμορφώσετε τον Άσχημο Πάγκο της Κουζίνας σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

O πιο Οικονομικός Τρόπος για να Μεταμορφώσετε τον Άσχημο Πάγκο της Κουζίνας σας

Στα περισσότερα σπίτια, ειδικότερα αν πρόκειται για ενοικιαζόμενα που από μέσα τους πέρασαν γενιές και γενιές, η εικόνα της κουζίνας, αν δεν είναι προσφάτως ανακαινισμένη, δεν είναι και η ιδανικότερη με τους πάγκους της να παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Υπάρχει όμως τρόπος να τους αλλάξετε εύκολα και οικονομικά.

Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι μια βινυλική ταπετσαρία, αντιστατική και πλήρως αδιάβροχη σε ρολό (θα βρείτε σε καταστήματα με ταπετσαρίες αλλά και σε καταστήματα με είδη επένδυσης τοίχων και δαπέδου). Οι ταπετσαρίες αυτές διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που είναι βέβαιο πως μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.

Απίστευτοι Πάγκοι Κουζίνας: Δείτε τους πιο Ξεχωριστούς

Η εφαρμογή της πάνω στον πάγκο δεν είναι και τόσο δύσκολη αφού μοιάζει απόλυτα με το ντύσιμο των σχολικών βιβλίων. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε αλλά αυτή η γνώση από το παρελθόν είναι από τις πιο χρήσιμες σε αυτή την περίπτωση.

Πέρα από την ειδική ταπετσαρία θα χρειαστείτε ένα μέτρο, ένα ψαλίδι, μια πλαστική σπάτουλα με σμιλεμένες γωνίες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια πλαστική κάρτα, όπως αυτές της τράπεζας για την αυτόματη ανάληψη χρημάτων) και μια φαλτσέτα.

Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείτε.

Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να καλύψετε τον παλιό πάγκο της κουζίνας.

Ανανέωση Τώρα! 7 Μεγάλα Τρεντς για την Κουζίνα σας

Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να τμηματοποιείται, νοητά, τον πάγκο της κουζίνας έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε τα μέτρα για να κόψετε και στη συνέχεια να περάσετε επάνω στον πάγκο την ταπετσαρία.

Η εφαρμογή της ταπετσαρίας θα πρέπει πρώτα να ξεκινάει από το περβάζι του πάγκου να το αγκαλιάζει και να συνεχίζεται η διαδικασία αυτή προς την υπόλοιπη επιφάνεια. Στο τελείωμα θα πρέπει να δείχνετε μεγάλη προσοχή και να ακολουθείτε με την σπάτουλα τα κοψίματα του πάγκου.

Συμβουλή: Δέστε μεγάλη προσοχή στο ντύσιμο των γωνιών στο τελείωμα κάθε πάγκου κι αν είναι εφικτό, εσείς ξεκινήστε από εκεί έτσι ώστε καλύπτοντας μετά την υπόλοιπη επιφάνεια οι άκρες των κομματιών στις γωνίες να βρεθούν κάτω από τη μεγαλύτερη επιφάνεια που θα καλύψετε.

Ακολουθήστε το σχήμα της επιφάνειας του πάγκου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Ακολουθήστε το σχήμα της επιφάνειας του πάγκου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πρέπει να βρίσκει το τελείωμα της ταπετσαρίας κάτω από την επιφάνεια του πάγκου έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα αργότερα. Η οποιαδήποτε αιχμή, δηλαδή κάποια άκρη που δεν έχει κολληθεί καλά πάνω στον πάγκο και εξέχει θα επιφέρει την γρήγορη αποτυχία της εφαρμογής.

Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με τη βοήθεια της σπάτουλας ή αντίστοιχα της κάρτας για να ισιώνετε την ταπετσαρία πάνω στον πάγκο και να απομακρύνετε τον αέρα που θα φυλακίζεται ανάμεσα στα δύο υλικά. Με τον τρόπο αυτό η ταπετσαρία θα κολληθεί σωστά χωρίς οπτικές ανωμαλίες.

Περάστε αρκετές φορές με την σπάτουλα πάνω από την επιφάνεια του πάγκου έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά αέρος.

Περάστε αρκετές φορές με την σπάτουλα πάνω από την επιφάνεια του πάγκου έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά αέρος.

Tips Καθαριότητας και Μοναδικές Συνταγές Λάμψης για Όλο το Σπίτι

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να ψεκάζετε λίγο νερό με ένα βαποριζατέρ τον πάγκο πριν την εφαρμογή και μετά εφαρμόζετε την ταπετσαρία, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τον αέρα (δηλαδή μικρές φουσκαλίτσες) που θα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης. Όταν τελειώσετε μην χρησιμοποιήσετε τον πάγκο για 24 ώρες μέχρι να εξατμιστεί το νερό που βρίσκεται ενδιάμεσα στον πάγκο και στην ταπετσαρία ώστε να εφαρμόσει ολοκληρωτικά η κόλλα.

Τέλος, για τα σημεία που βρίσκονται γύρω από το νεροχύτη κολλήστε την ταπετσαρία όπως κανονικά θα κάνετε και με τη βοήθεια της φαλτσέτας κόψτε περιμετρικά αυτού. Για να μην υπάρξουν προβλήματα και αστοχίες κατά το κόψιμο χρησιμοποιήστε το σχέδιο του νεροχύτη ως οδηγό.

Χρησιμοποιήστε το νεροχύτη ως οδηγό για τα κοψίματα.

Χρησιμοποιήστε το νεροχύτη ως οδηγό για τα κοψίματα.

Συμβουλή: Για να εξασφαλίσετε την αδιαβροχοποίηση του προϊόντος γύρω από το νεροχύτη και στις ενώσεις με τα πλακάκια, αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε σιλικόνη αδιάβροχη ιδανική για κουζίνες (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).

Δείτε εδώ το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες επί της εφαρμογής της ταπετσαρίας πάνω στον πάγκο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Όμορφες Γωνιές για να Απολαμβάνετε το Φαγητό σας στην Κουζίνα

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να μετατρέψετε τη μικρή κουζίνα σας στον πιο τέλειο χώρο για να τρώτε άνετα.

Αυτά Είναι όλα όσα Πρέπει να Έχει η Κουζίνα σας!!

.

Δείτε ποια αντικείμενα παίρνουν θετική ψήφο για την παραμονή τους στην κουζίνα σας και ποια απειλούνται με άμεση αποχώρηση.

12 Πανέξυπνα Έπιπλα που θα σας Διευκολύνουν αν Έχετε Μικρή Κουζίνα!

.

Αυτά τα έπιπλα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη μέσα στην μικρή σας κουζίνα.

Διατηρήστε τους Πάγκους της Κουζίνας Πεντακάθαρους με Αυτά τα Μυστικά!

.

Με αυτούς τους τρόπους θα έχετε πάντα καθαρό και άδειο τον πάγκο της κουζίνας σας!

Μικρή Κουζίνα: Δείτε Πώς θα την Κάνετε να Φαίνεται πολύ Μεγαλύτερη

.

Κι όμως: η κουζίνα σας δε χρειάζεται να είναι λευκή για να δείχνει πιο μεγάλη κι άνετη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μήπως το Υπνοδωμάτιό Σας Απειλεί την Υγεία Σας;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

To Κόλπο που θα κάνει Αστραφτερές τις Βρύσες και τους Νεροχύτες σας σε 1 Λεπτό!