5 Έξυπνες Ιδέες για να Διπλασιάσετε τον χώρο στην Κουζίνα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

5 Έξυπνες Ιδέες για να Διπλασιάσετε τον χώρο στην Κουζίνα

Μπορεί να μην είναι όλοι εξίσου τυχεροί και να απολαμβάνουν μια μεγάλη κουζίνα με άπλετους χώρους εργασίας. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι εσάς ίσως ζείτε στα μεγάλα αστικά κέντρα και το πιθανότερο είναι να διαμένετε σε κάποιο διαμέρισμα με μια κουζίνα μικρότερη από αυτή που θα επιθυμούσατε.

Η κουζίνα είναι σημαντικός χώρος του σπιτιού – εκεί μαγειρεύετε, τρώτε, βρίσκεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και εκεί φτιάχνετε τα αγαπημένα τους φαγητά όταν θέλετε να τους ευχαριστήσετε. Αν η κουζίνα σας είναι μικρή και σας φαίνεται ότι δεν έχετε αρκετό χώρο, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί να μην απολαμβάνετε τα προνόμια μιας μεγάλης κουζίνας, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω έξυπνες ιδέες, θα δείτε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ περισσότερο χώρο απ’ ότι φαντάζεστε. Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι αυτές!

Κάντε Ολική Μεταμόρφωση στην Κουζίνα σας με Στιλ!

Χρησιμοποιήστε τον χώρο πάνω από το παράθυρο Τα ντουλάπια είναι σημαντικά σε οποιαδήποτε κουζίνα. Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο, καθώς εκεί μπορείτε να βάζετε όλα τα χρηστικά σας αντικείμενα. Ένας χώρος που λίγοι σκέφτονται να εκμεταλλευτούν είναι ο χώρος που υπάρχει πάνω το παράθυρο. Αξιοποιήστε αυτόν τον χώρο για να προσθέσετε ντουλάπια ή ράφια και να δημιουργήσετε έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Μπορεί να είναι κλειστός και να αποθηκεύσετε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά ή ανοιχτός, ώστε να χρησιμεύσει και σαν διακοσμητικό στοιχείο.

Ένας χώρος που λίγοι σκέφτονται να εκμεταλλευτούν είναι ο χώρος που υπάρχει πάνω το παράθυρο.

Χρησιμοποιήστε γάντζους Οι γάντζοι είναι μια πολύ πρακτική λύση στις μικρές κουζίνες. Μπορείτε να βάλετε γάντζους στο τοίχο σας και να κρεμάσετε τηγάνια ή άλλα μαγειρικά σκεύη ή να βάλετε ένα οδηγό όπου θα κρεμάσετε πολλούς γάντζους και θα βάλετε από κατσαρόλες μέχρι κούπες. Αν γίνετε μάλιστα δημιουργικοί, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τους γάντζους για να δημιουργήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στην κουζίνα σας, επιλέγοντας τα πιο ιδιαίτερα αντικείμενα που έχετε.

Οι γάντζοι είναι μια πολύ πρακτική λύση στις μικρές κουζίνες.

Αυτό είναι το No1 Μυστικό για να Αποκτήσετε την πιο Ενδιαφέρουσα Κουζίνα

Χρησιμοποιήστε εταζιέρα Μια εταζιέρα κουζίνας είναι ιδανική για να αποθηκεύσετε από μπαχαρικά, αλάτι, λάδι και ξηρούς καρπούς, μέχρι μπωλάκια φαγητού ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ μπορείτε να φανταστείτε. Χρειάζεστε μόνο έναν μικρό χώρο για να την ακουμπήσετε και έτσι να εκμεταλλευτείτε το ύψος, χωρίς να «φορτώσετε» περισσότερο τις οριζόντιες επιφάνειες.

Χρειάζεστε μόνο έναν μικρό χώρο για να την ακουμπήσετε.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους Ένας από τους χώρους που δεν σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ως αποθηκευτικούς είναι το εσωτερικό των τοίχων. Φυσικά, δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν το βάθος ενός κανονικού ντουλαπιού. Ωστόσο, θα έχουν πολύ μεγαλύτερο φάρδος και ύψος. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα τρόφιμα, όπως σάλτσες, όσπρια, μπαχαρικά, αλάτι, λάδι κλπ.

Ένας από τους χώρους που δεν σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ως αποθηκευτικούς είναι το εσωτερικό των τοίχων.

Αυτές οι Κουζίνες θα σας Εντυπωσιάσουν!

Χρησιμοποιήστε μια συρόμενη επιφάνεια κοπής Αν δεν έχετε μεγάλους χώρους να κινηθείτε όταν μαγειρεύετε, σκεφτείτε την περίπτωση της συρόμενης επιφάνειας κοπής. Θα σας δώσει την ευκαιρία να έχετε μια έξτρα επιφάνεια όταν την χρειάζεστε, ενώ όταν τελειώσετε τη μαγειρική σας, μπορείτε να την εξαφανίσετε ώστε να μην καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο.

Σκεφτείτε την περίπτωση της συρόμενης επιφάνειας κοπής.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε την Παλιά σας Κουζίνα σαν Καινούργια με Μια Μόνο Αλλαγή!

.

Μία αλλαγή με εφτά επιλογές για να βρείτε την καταλληλότερη για εσάς.

Κουζίνα: Οργανώστε το Καθάρισμα της Ακολουθώντας Αυτές τις Συμβουλές

.

Με λίγη οργάνωση θα μάθετε να καθαρίζετε την κουζίνα σας στην εντέλεια.

Ανανεώστε τα Ντουλάπια της Κουζίνας με Αυτές τις 4 Υπέροχες Ιδέες!

.

4 οικονομικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

10+1 Τρόποι για να Μεταμορφώσετε την Κουζίνα σας σε 60 Λεπτά

.

Δεν έχετε χρόνο, αλλά έχετε βαρεθεί την όψη της κουζίνας σας; Δείτε τρόπους για να την αναβαθμίσετε μέσα σε 1 ώρα μόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πανεύκολος Τρόπος για να Απολυμάνετε το Βετέξ της Κουζίνας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σίδερο Ρούχων: Πώς να Καθαρίσετε την Πλάκα που έχει Μαυρίσει