Στιλάτες Ιδέες για να Μετατρέψετε ένα Απλό Καθιστικό στο Απόλυτο Industrial

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Στιλάτες Ιδέες για να Μετατρέψετε ένα Απλό Καθιστικό στο Απόλυτο Industrial

Το Industrial στιλ είναι διαχρονικό για το το σπίτι και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εντάξετε μέσα στο σπίτι για να του δώσετε έναν πολύ προσωπικό και έντονο χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια αισθητική τάση στο interior design, που παίρνει στοιχεία από παλιά εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους τα οποία έχουν μετατραπεί σε πατάρια και άλλους χώρους διαβίωσης. Αυτό το στιλ χρησιμοποιεί τα υλικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει στον χώρο μια ημιτελή αίσθηση.

Ακολουθούν 8 στιλάτες ιδέες για να μεταμορφώσετε το απλό καθιστικό σας το απόλυτο στιλάτο. 

1. Τοποθετήστε ξύλινα ράφια και ραφιέρες με μεταλλικές λεπτομέρειες

Τοποθετήστε ράφια και ραφιέρες που να συνδυάζουν το μέταλλο με το ξύλο. Ακόμη πιο έντονο βιομηχανικό χαρακτήρα έχουν τα έπιπλα που ο σκελετός τους θυμίζει υδραυλικές σωληνώσεις.

Με αυτή την προσθήκη θα δώσετε στιλ στο καθιστικό και θα αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

2. Τοίχοι με έμπνευση από εκτεθειμένα τούβλα

Ένα έντονο industrial στοιχείο που γίνεται αμέσως αντιληπτό σε οποιοδήποτε χώρο είναι οι τοίχοι που είτε έχουν έντονη υφή, είτε πιο έντονο χρώμα είτε και τα δύο. Όμως είναι σπάνιο σε ένα σπίτι να υπάρχουν εκτεθειμένα τούβλα, όπως συνηθίζεται σε αυτό το στιλ.
Μια φανταστική λύση είναι οι ταπετσαρίες που μπορούν να προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Eπίσης, μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι οι oversized vintage χάρτες τοίχου.
Ιδανικά χρώματα για τους τοίχους, είναι το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το καφέ, γιατί προσφέρουν μια έντονη βιομηχανική αίσθηση.

3. Εφαρμόστε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων βάσης. Τα υπόλοιπα προστίθενται με λιγότερες πινελιές που βρίσκονται σε αντικείμενα τέχνης, υφάσματα, χαλιά και σερβίτσια.
Προσπαθήστε να τηρήσετε μια βασική παλέτα διαφορετικών αποχρώσεων του γκρι, από ανοιχτόχρωμο έως μεταλλικό, μαύρο και άσπρο χρώμα που συνδυάζονται με ξύλο και ζεστούς τόνους από τούβλα και τεχνόδερμα.

4. Βάλτε φαντασία και επιλέξτε στιλάτα είδη οργάνωσης και αποθήκευσης 

Γίνετε δημιουργικοί και παραλείψτε τα βαρετά πλαστικά δοχεία εάν ο αποθηκευτικός σας χώρος βρίσκεται σε ανοιχτά ράφια. Χρησιμοποιήστε vintage κουτιά, παλιά ξύλινα κουτιά τσαγιού, ρουστίκ καλάθια, απλά γυάλινα βάζα, μεταλλικά κουτιά και ό, τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Βιομηχανικό στυλ σημαίνει συχνά να αξιοποιείτε στο έπακρο ό, τι υπάρχει - όπως να χρησιμοποιείτε ένα παλιό δοχείο ως κασπό για κάποιο φυτό.

5. Συνδυάστε διαφορετικά υλικά και υφές

Δεν υπάρχει τίποτα επίπεδο, βαρετό ή μονοδιάστατο από το να χρησιμοποιείτε παντού τα ίδια υλικά και υφές.
Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, ανακατέψτε τις υφές, τα χρώματα και τα υλικά : ξύλο, δέρμα, πλακάκι τουβλάκι, σκυρόδεμα, μέταλλο με παλαιωμένη όψη, παλιά σκεύη και σερβίτσια και αταίριαστα vintage μαχαιροπίρουνα στον πάγκο.

6. Τοποθετήστε πίνακες και αντικείμενα τέχνης

Σκεφτείτε παλιές πινακίδες, μεγάλους χάρτες, μέχρι μεγάλες vintage ταξιδιωτικές αφίσες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Επίσης, μην ξεχνάτε τους αγαπημένους σας προσωπικούς θησαυρούς και συλλογές από δικά σας παλιά αντικείμενα αλλά με μέτρο για να μη δείχνει ξεπερασμένη η διακόσμησή σας. Το σπίτι πρέπει να είναι ένα μέρος που αντανακλά την αισθητική σας και το προσωπικό σας στιλ.

7. Να είστε επιλεκτικοί με τον φωτισμό του χώρου σας

Τα κρεμαστά φωτιστικά με γλόμπους είναι ιδανικά για το Industrial στιλ. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ένα πιο statement μεταλλικό για να τραβήξετε το ενδιαφέρον.

8. Βρείτε μικρά αντικείμενα που να μαρτυρούν το βιομηχανικό στιλ

Ενσωματώστε όλα τα είδη πραγμάτων που «μαρτυρούν» το industrial στιλ: αριθμούς από παλιά σπίτια, παλιές σφαίρες, μαρκίζες σε vintage στιλ και παλιές δερμάτινες βαλίτσες. Σε αυτό το στάδιο σημασία έχει να απολαμβάνετε τη διαδικασία για να τα αναδείξετε. Το σπίτι πρέπει πρώτα απ’ όλα να φέρνει χαρά, γιατί είναι ο χώρος που ζούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία

.

Μάθετε να διαχειρίζεστε το μέγεθος των διακοσμητικών αντικειμένων σας για να επιτύχετε την επιθυμητή ισορροπία.

Ιδέες για να Οργανώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς να Είναι στο Επίκεντρο η Τηλεόραση

.

Οργανώστε το καθιστικό σας χωρίς τηλεόραση και απολαύστε την παρέα των αγαπημένων σας ανθρώπων.

10 Καλοκαιρινά Σαλόνια που Όλοι θα Θέλαμε να Έχουμε! 

.

Δείτε μερικά πανέμορφα σούπερ καλοκαιρινά σαλόνια.

Καθιστικό: Πώς να Διακοσμήσετε το πιο Σημαντικό Στοιχείο του

.

Πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε γύρω από το κυριότερο έπιπλο στο καθιστικό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Φτιάξτε 3 Καθαριστικά με Υλικά απ' την Κουζίνα για να Λάμψετε Όλο το Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Αντικείμενα στο Μπάνιο που Πρέπει να Αλλάζετε Συχνότερα απ’ ό,τι Νομίζετε