Γωνιακός Καναπές: Έτσι Πρέπει να τον Τοποθετείτε στο Σαλόνι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Γωνιακός Καναπές: Έτσι Πρέπει να τον Τοποθετείτε στο Σαλόνι σας

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προτιμούν τους γωνιακούς καναπέδες για τα σαλόνια τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι σίγουρα πως αποτελούν μόδα!

Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τον τοποθετήσετε στο σαλόνι σας; Μήπως δεν τον γνωρίζετε;

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι απλά υπέροχοι. Βοηθούν στο να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μιας και η γωνία είναι το ιδανικό μέρος για το οποίο πολλές φορές γίνονται καβγάδες μεταξύ συζύγων, αδερφών και φίλων. Από την άλλη μεριά ένας γωνιακός καναπές μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και να δημιουργήσει μια φιλόξενη και cosy ατμόσφαιρα.

Δείτε τι Στιλ Έχουν τα Σαλόνια σε Κάθε Χώρα του Κόσμου (VIDEO)

Μια πολύ ασφαλής επιλογή είναι να βάλετε τον καναπέ σας σε γωνία. Έτσι θα μείνει όλος ο υπόλοιπος χώρος του σαλονιού, ελεύθερος.

1. Πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε γωνιακό καναπέ μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας για να επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Πολύ σημαντικό είναι -εφόσον μένετε σε ενοίκιο- να σκεφτείτε και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξετε έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σαλόνι.

Αλλάξτε Ατμόσφαιρα στο Καθιστικό σας Παίζοντας με τον Φωτισμό

2. Επίσης, για να επιλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το δικό σας σαλόνι ρίξτε μια ματιά στον χώρο σας και αποφασίστε που θα τον τοποθετήσετε. Λάβετε υπόψιν σας, πέρα από τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού.

3. Μια όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσετε τον καναπέ σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

Με έναν γωνιακό καναπέ μπορείτε άνετα να διαχωρίσετε το σαλόνι από την κουζίνα. Μπορεί ο καναπές σας να λειτουργήσει ως διακρητικό διαχωριστικό.

Δείτε πως θα Οργανώσετε το Σαλόνι σας με Αυτές τις Ιδέες

4. Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία τότε μια πολύ ωραία ιδέα για να την χωρίσετε από το σαλονι είναι να βάλετε την μια πλάτη του γωνιακού καναπέ σαν ένα διακριτικο και όμορφο διαχωριστικό.   

5. Το πού είναι τοποθετημένη η τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα βάλετε τον καναπέ σας στο σαλόνι. Θέλετε όλοι όσοι κάθονται σε αυτόν να μπορούν να βλέπουν τηλεόραση χωρίς να δυσκολεύονται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση και απέναντι από την μεγαλύτερη πλευρά του.

Δείτε πως Μπορείτε να Αναδείξετε τον Γκρι Καναπέ σας

Αν βάλετε και μερικές καρέκλες-πολυθρόνες απέναντι από τον γωνιακό καναπέ θα δημιουργήσετε ένα cosy σαλόνι το οποίο και θα δείχνει και θα είναι πολύ φιλόξενο.

Μικρό Καθιστικό; Χρησιμοποιήστε Αυτά τα Έπιπλα για να Εξοικονομήσετε Χώρο

6. Ακόμα κι αν το σαλόνι σας είναι μικρό ένας γωνιακός καναπές με καθαρές γραμμές μπορεί να ταιριάζει καλύτερα και να κάνει τον χώρο να δείχνει πιο τακτοποιημένος από ότι ένας πιο χοντροκομμένος διθέσιος ή τριθέσιος καναπές.

7. Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση του καναπέ πρέπει να ακολουθεί τη διαρρύθμιση του χώρου. Αν, για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι μακρόστενο και όχι ορθογώνιο ή τετράγωνο, τότε η πιο μεγάλη πλευρά του καναπέ πρέπει να ακολουθεί αυτές τις διαστάσεις. Έτσι θα εξοικονομείτε περισσότερο χώρο και το σαλόνι σας θα φαίνεται μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαλόνι: Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε

.

Τα μεγαλύτερα λάθη που εύκολα μπορείτε να ανατρέψετε για να αποκτήσετε το τέλειο καθιστικό!

12 Πανέμορφα Σαλόνια που θα σας Δώσουν Ιδέες για το Δικό σας!

.

Πάρτε ιδέες από πανέμορφα σαλόνια για να φτιάξετε τη δική σας όαση ηρεμίας, δημιουργικότητας και ενέργειας.

5 Τρόποι για να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας Σύμφωνα με την Τελευταία Λέξη της Μόδας

.

Το βελούδο μπορούμε να πούμε πως είναι συνδεδεμένο με τον χειμώνα καθώς κάνει έναν χώρο να δείχνει πιο ζεστός.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Τρόποι να Αποκτήσετε τη Ζεστασιά ενός Σαλέ στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα Όσα Πρέπει να Προσέξετε πριν Αγοράσετε Στρώμα